Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 147
  • 962
  •   1
Отговори
# 225
Аз се следих само в Токуда, по Здравна каса не съм. Още на първия преглед ме питаха къде съм по ЗК, казах им “никъде” и това беше. Бях си взела пакет в началото, но лекарката ми каза, че няма смисъл от тях, понеже всеки случай е индивидуален и се налагат различни изследвания. Бях платила половината пакет, който е до 20-та седмица ако правилно си спомням и накрая като теглих чертата не бях ползвала доста от изследванията и не излизаше по-изгодно, дори леко се бях “набутала”. Съответно не го продължих. Цените на раждането бяха обсъдени няколко страници назад. Зависи дали ще бъдете в индивидуална или двойна стая след раждането също така.

# 226
Аз се следих само в Токуда, по Здравна каса не съм. Още на първия преглед ме питаха къде съм по ЗК, казах им “никъде” и това беше. Бях си взела пакет в началото, но лекарката ми каза, че няма смисъл от тях, понеже всеки случай е индивидуален и се налагат различни изследвания. Бях платила половината пакет, който е до 20-та седмица ако правилно си спомням и накрая като теглих чертата не бях ползвала доста от изследванията и не излизаше по-изгодно, дори леко се бях “набутала”. Съответно не го продължих. Цените на раждането бяха обсъдени няколко страници назад. Зависи дали ще бъдете в индивидуална или двойна стая след раждането също така.

Мерси! А документите и направлението за раждане кой ти го издаде? Аз главно за това се чудя.

# 227
  • София
goldish  ще си позволя аз да ти отговоря на последния въпрос Simple Smile Направление за раждане си взех от лекарката от Токуда, която ме следи на частно. ЖК ми беше в Майчин дом, там не отидох,не съм си взимала обменна карта или каквото е там. За самото раждане в Токуда ти трябват Васерман и направление.
На мен в самото начало АГ ми каза, че няма смисъл от пакетите, та не съм взимала.
Раждане и престой в единична стая ми излезе точно 2990лв. Нищо друго не сме заплащали.

# 228
И аз много се чудя с това следене по ЗК като разбрах, че точно двама лекари в Токуда са по ЗК, но сред които не е моята. Та ми се струва малко странно да се следя при моята си докторка, но за кръвните изследвания и нз още какво покрива ЗК да ходя при друг лекар. Предполагам, че нещо минимално се покрива от ЗК и в този смисъл май е по-добре моят си АГ да ме следи от начало до край. Миналите вече през това какво биха препоръчали?
Иначе и аз съм си набелязала този най-разширения пакет, но не успях с никого да се консултирам покрай карантината и на следващия преглед ще разпитам.

# 229
  • София
Аз се следя при лекарка, която следи и по ЗК в Токуда, но аз така и не се записах по ЗК.
Тя самата болница си работи със ЗК и всеки лекар има право да издаде нужните документи - болнични, направленйя и тнт.
Всъщност даже не знам за какво ги издават тия направления, защото като отидеш да те приемат нали имат документите в системата, може да си го самоиздадат.

# 230
Аз исках да се следя при точно определен лекар и си се записах при нея. Тя не приема по ЗК и реших, че просто ще я пропусна, още повече след като и те ми казаха, че не е задължително да се следя и по ЗК. Аз съм с тромбофилия, така или иначе толкова изследвания си правих и ме следеше достатъчно често, та реших, че няма да си причинявам да ходя при друг лекар, който само ще ме обърква ако е на друго мнение за нещо. Д-р Атанасова и д-р Сигридов ми бяха достатъчно. Blush
Всякакви направления си ми издаваха те, както и болнични. Даже направлението за раждане ми издаваха два пъти, понеже преносих, но като цяло всичко им е в системата, изследвания не съм носила, те си ги виждат.
Също така съм на мнение, че няма смисъл от най-разширения пакет, защото според мен е хубаво Феталните да си ги направиш при специалист другаде:v:

# 231
По здравна каса имате 2 ехографа, 3 пъти ПКК и урина, цитонамазка и необходимите изследвания за прием в болницата - Васерман, ХИВ. Поне това съм ползвала аз.

На прегледите мерят кг, кръвно, обиколка на корема и толкова. Един преглед ми беше около 5-10 минути, не ми се е налагало да чакам пред кабинета. Но си е досадно веднъж да се ходи по ЗК и веднъж при следящия те.

# 232
  • София
В началото се следях при АГ във Вита, а там не издават болнични, та се наложи да се следя и при друга АГ заради болничните. Досадна работа.

Преместих се при д-р Богданова и ще раждам в Токуда. Преглеждам се при нея извън Токуда и ми издават болнчини и това ме устройва. Но при мен болничните бяха причина да се следя и по ЗК, а не безплатните изследвания.

# 233
  • София
С първата си бременност се следях в токуда. Но не съм била по ЖК - просто си ходех, плащах си (тогава бях, сега също съм с допълнително здравно с пакет бременност), правех си всички изследвания там - те работят и със ЗК, ако се наложи нещо да мине от там. Но иначе са ми издавали болнични, за прием в болницата не съм правила нищо по-специално... Общо взето беше много спокойно.

# 234
Сигурно ли е това, че не издават болнични ако се следиш във Вита? За първи път чувам подобно нещо.

# 235
  • София
Сигурно ли е това, че не издават болнични ако се следиш във Вита? За първи път чувам подобно нещо.
Не мога да кажа, че е сигурно. Бях при Гагова и за болничен ми каза да отида при АГ, който работи по ЗК. Даже ми препоръча няколко имена. Но вече не знам дали просто не ѝ е писнало до безкрай от бременни, това беше и причината да се преместя и да не искам да ме следи повече тя.

# 236
Здравейте,мили бъдещи и настоящи майки!Чисто нова съм във формума и моля да ме извините,ако се повтарям с въпроса си.Предстои ми живот и здраве раждане в Сити клиник август месец.Много търся и чета,но не разбирам кое и как се включва в пакета за раждане.В тези 1600лв включена ли е епидурална упойка или избор на лекар или се заплащат допълнително и колко?Благодаря ви предварително,но свят ми се зави вече от разознаване и търсене. Самостоятелните стаи уж четох че са по 125 лв,а тук пише 200? Има ли от къде да изтегля ценоразпис с всички услуги.При други обстоятелства бих отишла лично да попитам и разгледам,но сега само имам само вас.

# 237
В сайта може да видиш ценоразписа и какво включва.  Включително и на тази и предната страница.
Успех и да се похвалиш после Wink

# 238
В сайта може да видиш ценоразписа и какво включва.  Включително и на тази и предната страница.
Успех и да се похвалиш после Wink
Много за благодаря за бързия отговор,но наистина явно полудявам,защото в този сайт освен пакетите за проследяване други цени не виждам:confounded:

# 239
Виж назад, Брайда поне 2 пъти в последно време писа за ценоразписа и какво е включено в цената на раждането. Имаше и прясно родили, също бяха споделяли.

На сайта не можах и аз да го намеря,  а го имаше - цени за и не здравноосигурени + стаи + битови условия.

Общи условия

Активация на акаунт