Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 995
  • 962
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Някой може ли да сподели личен опит от среща с анестезиолог в Токуда относно консултация за естествено раждане?
Как протича като цяло, съвети какво да попитам, за какво да се интересувам?
Не се наемам да кажа, че ще раждам без епидурална упойка - това, което бих попитала е до какъв момент мога да си я поискам. Чувала съм много пъти, че "вече е било късно за упойка", в същото време не искам да я слагат докато все още съм ок и без нея.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 22:33 от HecmuHapka

# 751
Аз съм страшно доволна от моята акушерка. Падна се тази, която беше на смяна - Елена, но не помня фамилията й. Супер готина, много ме подкрепяше и окуражаваше. Без нея нямаше да е толкова приятно и леко раждане.
Нестинарка, и аз имах тази идея за епидуралната. Останах цяла вечер под наблюдение и с контракции, на сутринта ми пукнаха водите и пуснаха окситоцин. Поисках си епидурална упойка около 8, анестезиолога дойде към 11. Най-дългите 3 часа в живота ми. По времето,  в което дойде, вече имах страшно болезнени контракции през 1-2 минути,  акушерката ме държеше да не мърдам (почти ме беше затиснала с тяло). По принцип я поставят между контракциите, но ако са толкова начесто, няма достатъчно време. Боде ме два пъти, не стана от раз, и не хвана от едната страна добре.  Но с упойката имах време да си почина и да събера сили за напъните. Съжалявам единствено, че не я поисках по-рано.
Разбира се, че за всеки е различно, но споделям опита си с надеждата да е полезен. Не мисля, че има "твърде късен" момент за това, но имай предвид, че не трае 5мин процедурата, не идват веднага. При нормални обстоятелства бих очаквала около 40-60минути между "искам упойка" и това тя да ми подейства.
Консултации с анестезиолог не сме правили. Попълвах въпросник при приемането и като дойде ме разпита за алергии и какво са ми правили с упойка.
В допълнение - имах кървене след раждането и се наложи кюретаж, както и няколко шева. За целта пуснаха нова доза в епидуралния катетър и стана бързо и лесно. Позната, която е раждала без упойка,  каза, че са я приспали за тази част. Което като химия и ефект върху тяло, кърма и т.н. Не мисля, че е по-добре. Помисли си защо искаш без упойка - да си докажеш, че можеш, защото е модерно, защото зебрите така казват... Какъвто и да е избора ти, нека е информиран и осъзнат.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 23:41 от marta_r

# 752
И аз раждах при Елена, страхотна е Heart

# 753
  • София
При две Елени съм раждала. Едната беше страхотна, другата....

# 754
И моята акушерка беше една леко пълничка (с най-, най-добри чувства) невероятна Ели!:) Стахотна, мила, с чувство за хумор и мноогооо подкрепяща! Разбрах, че има две акушерки с това име, но така и не разбрах фамилията и. Ще попитам д-р Атанасова при някой следващ преглед:)

# 755
  • София
Фамилията на акушерката я пише в епикризата.
Моята беше Мария, доволна съм от нея Simple Smile

# 756
Има една Елена, която обаче не е акушерка а сестра и е старша на неонатология. Не знам дали изобщо има нещо общо тя де, но.... страшен дзвер 😂  Тя е нещото, което вгорчи стажовете ми там 😂😂😂😂

# 757
Ами не, не съм трол Simple Smile
Най-обикновена жена съм, с изключително лоши впечатления от Токуда и се опитвам да предпазя мамитв, които имат различни нужди от това да им тъпчат бебетата с АМ и да им ги дърпат от ръцете. А на теб колко ти плащат от Токуда да ги пудриш? Simple Smile Ясна си ми като бял ден.
Тон бонбон или каквото е там е някакъв трол. Тя не беше доволна още от първия преглед за установяване на бременност, после пък не беше доволна от проследяването на бременността, абе месеци мрънкане. Ако е била толкова недоволна, защо е останала изобщо да се следи там, че и да роди. Не обръщайте внимание на такива мрънкалници, те по принцип не са доволни от живота.

# 758
Ако си недоволен от Токуда си трол, така ли?

# 759
  • София
Не е така, ама такива крайни изказвания и то само от един човек.
"Да ти дърпат бебето от ръцете" Rolling Eyes
Моля ви се, но това е толкова пресилено, че няма накъде.
Как пък някой друг не е останал чак толкова недоволен?
Тон е трол, разбира се.

# 760
  • София
Старшата сестра на Неонатологията много я харесвам. Но истината е че имат много работа, нямат достатъчно персонал (къде ли има изобщо?) и на моменти си показват емоциите.

# 761
Най-обикновена жена съм, с изключително лоши впечатления от Токуда и се опитвам да предпазя мамитв, които имат различни нужди от това да им тъпчат бебетата с АМ и да им ги дърпат от ръцете. А на теб колко ти плащат от Токуда да ги пудриш? Simple Smile Ясна си ми като бял ден.
Тон бонбон или каквото е там е някакъв трол. Тя не беше доволна още от първия преглед за установяване на бременност, после пък не беше доволна от проследяването на бременността, абе месеци мрънкане. Ако е била толкова недоволна, защо е останала изобщо да се следи там, че и да роди. Не обръщайте внимание на такива мрънкалници, те по принцип не са доволни от живота.

Здравейте,
Аз раждах в Токуда преди една седмица и мога да кажа, че няма такова нещо.
На мен кърмата ми дойде последните два дни и бебчо се хранеше с кърма докато беше при мен ( носеха АМ и аз не го давах, връщах го, не е имало проблем ) Вечер го оставях там ( хранехме се на гърда и към 11-12 го водех да спи при другите бебета) ако се е будел нощем предполагам са давали АМ ако е било време за хранене ( ако бебчо и през вечерта е при вас няма проблем да е само на кърма).
На мен лошо впечатление ми направи едната смяна на визитацията ( др Гълабица Велева и някаква сестра Мими) и от неонатологията една руса дама, която все бързаше.

# 762

Здравейте,
Аз раждах в Токуда преди една седмица и мога да кажа, че няма такова нещо.
На мен кърмата ми дойде последните два дни и бебчо се хранеше с кърма докато беше при мен ( носеха АМ и аз не го давах, връщах го, не е имало проблем ) Вечер го оставях там ( хранехме се на гърда и към 11-12 го водех да спи при другите бебета) ако се е будел нощем предполагам са давали АМ ако е било време за хранене ( ако бебчо и през вечерта е при вас няма проблем да е само на кърма).
На мен лошо впечатление ми направи едната смяна на визитацията ( др Гълабица Велева и някаква сестра Мими) и от неонатологията една руса дама, която все бързаше.

Здравейте, аз пък искам да кажа, че днес родих ори доктор Велева и Мими и за нишо на света не бих избрала друг екип. Simple Smile съжалявам, че сте останала с лошо впечатление от тях. Може наистина да са бързали, което не е оправдание.

# 763
И аз раждах при д-р Велева. Малко е дръпната и не обяснява много, но преценката й е желязна и е много хладнокръвна. Не се презастрахова, поема премерени рискове. Също много добър хирург. Съжалявам, че сте останали с лошо впечатление от нея.

# 764
Момичета, след секцио трябва ли да се отиде отново в болницата за сваляне на конци или те са тип самоабсорбиращи? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт