В ранна бременност съм с първо дете и обмислям Токуда като вариант за раждане. Нормална бременност съм за сега, без никакви усложнения.
Имам няколко въпроса към вече раждали там:
1) Когато сте в предродилна и после в родилната зала, дават ли ви свобода да смените позата ако имате сили, или да седнете на топка? Защото аз съм със зверски болезнен цикъл и знам, че тези болки трудно ги понасям ако съм легнала в една поза и не мога да мърдам. И това ме ужасява, ако трябва да съм вързана към някакви системи.
2) Възможно ли е да се ползва топла вода за облекчаване на болките по време на контракции. С водна грейка на корема или горещ душ? Одобряват ли такива неща или се карат ако вече сте в предродилна и искате да продължите да се обезболявате с някакви ваши си похвати? Примерно ако искам да си донеса моя топка или грейка, ще ми се скарат ли?
3) На каква честота на контракциите ви съветват да се запътите към болницата за преглед и прием?
4) Колко дни е болничния престой при непланирано спешно секцио? (не че искам това да стане, но знае ли човек)
5) Ще се карат ли ако пия вода в предродилното? Или дори някакво плодово смути или просто нещо малко и леко за захранване и енергия?
Благодаря ви предварително и много здраве на всички мами и бебчета!
Здравейте, пиша ви на лично.