Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 81 019
  • 962
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте мами,

В ранна бременност съм с първо дете и обмислям Токуда като вариант за раждане. Нормална бременност съм за сега, без никакви усложнения.

Имам няколко въпроса към вече раждали там:

1) Когато сте в предродилна и после в родилната зала, дават ли ви свобода да смените позата ако имате сили, или да седнете на топка? Защото аз съм със зверски болезнен цикъл и знам, че тези болки трудно ги понасям ако съм легнала в една поза и не мога да мърдам. И това ме ужасява, ако трябва да съм вързана към някакви системи.

2) Възможно ли е да се ползва топла вода за облекчаване на болките по време на контракции. С водна грейка на корема или горещ душ? Одобряват ли такива неща или се карат ако вече сте в предродилна и искате да продължите да се обезболявате с някакви ваши си похвати? Примерно ако искам да си донеса моя топка или грейка, ще ми се скарат ли?

3) На каква честота на контракциите ви съветват да се запътите към болницата за преглед и прием?

4) Колко дни е болничния престой при непланирано спешно секцио? (не че искам това да стане, но знае ли човек)

5) Ще се карат ли ако пия вода в предродилното? Или дори някакво плодово смути или просто нещо малко и леко за захранване и енергия?

Благодаря ви предварително и много здраве на всички мами и бебчета!

Здравейте, пиша ви на лично.

# 736
Здравейте мами,

В ранна бременност съм с първо дете и обмислям Токуда като вариант за раждане. Нормална бременност съм за сега, без никакви усложнения.

1) Когато сте в предродилна и после в родилната зала, дават ли ви свобода да смените позата ако имате сили, или да седнете на топка? Защото аз съм със зверски болезнен цикъл и знам, че тези болки трудно ги понасям ако съм легнала в една поза и не мога да мърдам. И това ме ужасява, ако трябва да съм вързана към някакви системи.

2) Възможно ли е да се ползва топла вода за облекчаване на болките по време на контракции. С водна грейка на корема или горещ душ? Одобряват ли такива неща или се карат ако вече сте в предродилна и искате да продължите да се обезболявате с някакви ваши си похвати? Примерно ако искам да си донеса моя топка или грейка, ще ми се скарат ли?

3) На каква честота на контракциите ви съветват да се запътите към болницата за преглед и прием?

4) Колко дни е болничния престой при непланирано спешно секцио? (не че искам това да стане, но знае ли човек)

5) Ще се карат ли ако пия вода в предродилното? Или дори някакво плодово смути или просто нещо малко и леко за захранване и енергия?

Здравейте, пиша ви на лично.

Може ли и на мен?

# 737
LeeLu, за мен също би била много полезна всякаква информация, която имаш по тези въпроси и ще съм благодарна да споделиш!

# 738
  • София
Момичета, правилно ли разбирам, че след секцио те качват обратно в стаята?

Ще видя пак назад по страниците, но докато стане време за раздвижване редовно ли носят бебето?

# 739
LeeLu, а най-добре, ако не те притеснява да споделиш с всички ни Blush

# 740
споделете тук нали за това е тази група, а всички ни е интересно

# 741
Няма предродилна и родилна зали - всичко се случва в една зала (стая), не се местите от едно място на друго.
Абсолютно са отворени към разходки, смяна на позиции, даже ме насърчаваше акушерката непрекъснато. В стаята имаше и топка. Ако Ви сложат упойка и система окситоцин, се разхождаш с нея.
Акушерката ме посъветва да си взема душ за облекчаване на болките. Да не забравите да си вземете хавлия, там не дават (от чисто хигиенна гледна точка предполагам). Банята е в същото помещение.
Вода сами ми предложиха да си пийна по някое време (не помня на кой етап).
Като цяло никой не ти се кара, напротив - насърчават те и те съветват за да ти е най-комфортно. Изключително доволна съм от раждането там и това е най-хубавия спомен в живота ми. Успех!

# 742
Момичета, правилно ли разбирам, че след секцио те качват обратно в стаята?

Не. След  операцията те водят в реанимация и на следващия ден вече в стаята в която ще стоите.
Ще видя пак назад по страниците, но докато стане време за раздвижване редовно ли носят бебето?

# 743
Bloombug, ще допълна от моя опит

Движиш се спокойно, дори и със система и упойка (ако се налага или искаш такива). Топка има в залата. Дори в началото на напъните бяхме в различни пози из стаята. Ражда се легнала по гръб в родилно легло.

Има вана в банята, но не се ползва за раждане. Можеш да вземаш душ. Грейка не вярвам да имат против, но аз нямах придружител заради ковид - ако трябва сама да си я пълниш докато раждаш, едва ли ще стигнеш до нея.

Приема в болницата е по преценка на лекуващия лекар. Мен с контракции на 5мин и разкритие 3см ме пусна вкъщи за няколко часа, прие ме чак вечерта. Но си го поисках, тя искаше да ме приеме Simple Smile

Вода дават през цялото време май. Ако са напреднали нещата с раждането, няма да ти се яде. Хубаво впечатление ми направи, че ми бяха запазили топъл обяд за след раждането. Познати в държавни болници са клечали над сака със солетите.

Като цяло приоритетът им е здрава майка и бебе, не на всяка цена липса на интервенции. Ще трябва да говорите с тях и да искате нещата, на които държите. Но моят съвет е да сте диалогични и да се вслушвате в това, което те предлагат. В крайна сметка човек избира добри специалисти и им плаща немалко пари не за да им казва как да си вършат работата. Аз съм страшно доволна от раждането и престоя си там, във всичко подходиха с уважение към моите желания и към мен самата като пациент.

Здравейте мами,

# 744
Да ви попитам- след изписвянето и на двата контролни ли ходихте при вашия лекар или само на този след 30 дни

# 745
И двата пъти при оператора от ескциото.

# 746
При вашият си лекар ходите на контролните.
Аз даже ходих 3 пъти, защото имах задържана кръв и трябваше да се проследи какво става. Не съм плащала за третия.

# 747
Да попитам раждалите вече естествено, акушерката, която е с вашия лекар е тази, която е на смяна или си вървят заедно като екип и да речем идва допълнително. Какво ви е впечатлението от акушерките като цяло ?

# 748
  • София
Акушерката, която е на смяна. При първото раждане ме поеха нощната смяна. Бяха много готини. Тази, която ме изроди на сутринта не искам да я виждам никога повече.
При второто раждане отново нощната ме пое, но отново родих при първата смяна. И трите бяха страхотни.

# 749
Да попитам раждалите вече естествено, акушерката, която е с вашия лекар е тази, която е на смяна или си вървят заедно като екип и да речем идва допълнително. Какво ви е впечатлението от акушерките като цяло ?

Акушерката на смяна. Не знам как е при другите, но моята (Деница Илчевска) беше страхотна и всичко, от което имах нужда, та даже извън представите ми. Супер доволна и щастлива бях с нея.

Общи условия

Активация на акаунт