Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 81 022
  • 962
  •   1
Отговори
# 720
  • София
В Майчин дом има, в Шейново също. За другите частни не знам.

Аз имам кофти опит с даване на АМ на първото ми дете, пак раждано в Токуда. Вярно, само един-два пъти, докато се окопитя, но .... Сега чакам близнаци. Ще раждам в Токуда и опита ми с кърменето преди там е единственото, което ме притеснява. Хем бях подготвена, хем звънях на консултант на втория ден, защото сестрите ме ошашкаха тотално. Само една от акушерките беше по-подкрепяща. И спорее мен просто ги е страх да нене ги обвини някой и да не стане „гаф„, карат си по техните сценарии и всичко да е наред. Ние тогава правихме пробно кърмене, слава богу всичко беше наред, сигурно иначе щеше да трябва да се разправям. Сега ме притеснява с близнаци как ще се оправя, дано всичко друго да е наред и само кърменето да ми е проблема.

Но съм забелязала (преди), че нямат практика да слагат бебето на гърда още в родилна зала. Сега така ли е?

Това ми е странно, при все че в много други болници вече го правят.

# 721
Рози, не се притеснявай. 3/4 дни ще изкарате и после може да си направиш консултация с лицензиран консултант вкъщи. При близнаците е една идея по-особено, но  нищо страшно няма.

Аз също бях изчела и изгледала видеа де що има. Обаче като ти е първо дете и като ти е първи път.... притесняваш се, шашкаш се.
Аз давах и добавка след кърменето първите дни, като ми слезе кърмата беше само на нея, защото сам си отказа добавката, даже повръщаше от преяждане. Не им харесваше, че не давам Ам, обаче мен не ме топлеше. А и бях от "лошите" майки, които си оставяха детето за през нощта в аквариума (детското), за да мога да хвана някой час сън. Родих секцио, нямах контакт кожа/кожа, както е модерно сега. Но пък 1.5г си го откърмих и сам се отби, за моя изненада.

Ако не ти се занимава с обяснения - хвърляш ам в мивката, а на въпросите отговаряш с За и Разбира се и толкоз.

# 722
Аз също мисля, че се драматизира ролята на тази добавка. И двете ми деца да родени в Токуда, пиха си добавката, а после кърмих и двете съвсем успешно. Второто ми дете е недоносено и се храни изкуствено цял месец докато беше в болницата, после за около две седмици минахме изцяло на гърда. Та мисълта ми е, че ако има желание за кърмене, двата дни на добавка в болницата няма да обърнат каруцата.

# 723
Естествено, че има и такива случай - от АМ или комбинирано да се мине само на кърма. Както и има случай, когато даването на АМ води до ранно отбиване. Най- голямото ми дете беше ден и половина на АМ поради това, че не беше при мен, защото в Окръжна нямаше свободни вип стаи в този период. Като ми го дадоха мина само на кърма. Засука перфектно и нямахме проблем с кърменето. Не с всички деца е така обаче. По принцип съм привърженик на кърменето, но не на всяка цена. Естествено има случаи, в които се налага добавка (в такива случаи има и техники на даване на добавка, за да се избегне отбиването от гърда). Моят случай, за който писах, не беше такъв - бебе родено 3500 няма нужда от добавка, ако теглото му спадне на 3300. Няма нужда също така да ми се предлага и добавка , ей така от нищото, все едно ме черпят с шоколадови бонбони.

Аз родих много набързо и нямах време да кажа, че искам бебето да ми го сложат на корема. Въпреки това акушерките ми я сложиха върху корема, така че мисля, че е практика...

# 724
Искайте си помощ от акушерката, най-добре старшата. При мен, 2ро дете, се повтори същото като с първото - малки, много пълни с коластра/кърма гърди, при които се запушват каналчетата и стават твърди и болезнени. Вдигнах и Т едната вечер. Помолих за помощ една от сестрите и тя викна впоследствие и старшата акушерка. Разбиха ми бучките, дадоха ми адекватни съвети как да процедираме и нещата се наредиха. Старшата е опитна, поне според моите представи, и ако не сте настроени на контра, сигурна съм, че ще ви помогнат.

# 725
При всяка жена е различно - при някои ни раздяла, ни АМ могат да объркат нещата, но при други има нужда от повече подкрепа. Щом има риск АМ да наруши закърмването, щом има бол изследвания, че поставянето на бебето на гърда в първия час може да помогне за успешното кърмене, значи би следвало да предоставиш тази възможност на здрави майка и бебе, пък вече тя ще си прецени дали иска и може в този момент. На страницата на неонатологията им пише, че така и правят, но не съм чула в отзивите на мамите раждали там това да се е случвало. Пише и че има стая за кърмене, някой да я е ползвал и да сподели впечатления?
Поставят бебето на корем за няколко минутки, но за поставянето на гърда ми казаха, че няма да стане.
Мисля си, че идеята да си в частна болница е не толкова самостоятелната баня, а отношението - да има диалог, избор за някои неща, вслушване в нуждите и желанията на майките.
Спадане на теглото на кърмените бебета с 5-7% в първите два дни е баш норма, защо трябва излишно да тревожат майката. Да имаш само коластра 1-3 ден също е норма. Презастраховането не те прави добър специалист - напротив, това го може всеки неопитен, паниран специализант. Професионалистите преценяват реално ситуацията, не манипулират през страха, за да избегнат отговорност. Хубавото в случая е, че все пак са се съобразили с желанието ти, Амелин, било то и с червен химикал Simple Smile

# 726
В България като влезе една мода и край. Как пък по западните държави се справят с хранене от гърда и шише и децата могат?

Масово майките нямат желание да се борят за кърменето като срещнат трудност и се измъкват с Ам в родилното или че нямат кърма.

И не на последно място- лекарите са си лекари. Те носят отговорност за бебетата там, както и сестрите. Консултантите по кърмене са си само консултанти, няма да идеш при тях ако детето ти е с Т, нали?! Иначе казано - всеки да си знае мястото и да си гледа това, за което е учил.

# 727
Да кърмиш на три часа и да слагаш по пет минути на всяка гърда също е мода, просто отпреди няколко десетилетия. Все още може да се ползва, от който го чувства така. Хубаво е да има информация и избор вместо фанатизъм и ригидност. В западните страни се справят доста добре и с поставянето на гърда и с прилагането на препоръките на СЗО.
Както каза, хубаво е всеки да си знае мястото и когато майките имат притеснения за кърменето да има консултант насреща именно за това. Жените споделят какво им е харесало и какво им е липсвало, което е полезно за мамите, които се подготвяме какво да очакваме.

# 728
Здравейте мами,

В ранна бременност съм с първо дете и обмислям Токуда като вариант за раждане. Нормална бременност съм за сега, без никакви усложнения.

Имам няколко въпроса към вече раждали там:

1) Когато сте в предродилна и после в родилната зала, дават ли ви свобода да смените позата ако имате сили, или да седнете на топка? Защото аз съм със зверски болезнен цикъл и знам, че тези болки трудно ги понасям ако съм легнала в една поза и не мога да мърдам. И това ме ужасява, ако трябва да съм вързана към някакви системи.

2) Възможно ли е да се ползва топла вода за облекчаване на болките по време на контракции. С водна грейка на корема или горещ душ? Одобряват ли такива неща или се карат ако вече сте в предродилна и искате да продължите да се обезболявате с някакви ваши си похвати? Примерно ако искам да си донеса моя топка или грейка, ще ми се скарат ли?

3) На каква честота на контракциите ви съветват да се запътите към болницата за преглед и прием?

4) Колко дни е болничния престой при непланирано спешно секцио? (не че искам това да стане, но знае ли човек)

5) Ще се карат ли ако пия вода в предродилното? Или дори някакво плодово смути или просто нещо малко и леко за захранване и енергия?

Благодаря ви предварително и много здраве на всички мами и бебчета!

# 729
Здравейте,
Ако всичко е наред, след колко време те изписват след секцио?

# 730
Здравейте,
Ако всичко е наред, след колко време те изписват след секцио?
След секцио престоят в болницата е 5 дни, след нормално раждане - 3.

# 731
Знаете ли дали ресторантът на посл.етаж работи? И кафенето долу до коридора на лабораторията?

# 732
Знаете ли дали ресторантът на посл.етаж работи? И кафенето долу до коридора на лабораторията?
За ресторанта не знам, но слизането до кафето е истинско приключение (иначе работи). Затворено е стълбището на етаж 5 заради ремонт и може да се стигне до кафето само с асансьор. На мен ми отне без преувеличение половин час отиване и връщане. Има машина за някои храни и напитки на ЕТ. 5, но изборът не е голям

# 733
Да, работят и двете Simple Smile

# 734
Благодаря!
Дано ретторантчето работи в неделя.

Общи условия

Активация на акаунт