Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 81 044
  • 962
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,
предстои ми БХС и първа фетална морфология в Токуда при Анна Богданова. Когато записвах час по телефона момичето ми каза, че първо минавам на самия преглед при Богданова и след това отивам да дам кръв за БХС. Сега като се замисля ми се струва странно да е така, не трябва ли на самия преглед докторът да прегледа и самите резултати от БХС. В Щерев например знам, че даваш кръв предния ден за БХС и отиваш на самата фетална с резултатите от БХС. Някой, който е бил на БХС в Токуда може ли да сподели? Или да се обаждам да питам пак..може аз нещо да не съм разбрала Thinking

# 706
Здравейте,
предстои ми БХС и първа фетална морфология в Токуда при Анна Богданова. Когато записвах час по телефона момичето ми каза, че първо минавам на самия преглед при Богданова и след това отивам да дам кръв за БХС. Сега като се замисля ми се струва странно да е така, не трябва ли на самия преглед докторът да прегледа и самите резултати от БХС. В Щерев например знам, че даваш кръв предния ден за БХС и отиваш на самата фетална с резултатите от БХС. Някой, който е бил на БХС в Токуда може ли да сподели? Или да се обаждам да питам пак..може аз нещо да не съм разбрала Thinking
Не съм била на ФМ и БХС в Токуда, но навсякъде първо е прегледът после се дава кръв, защото БХС е статистическо изследване и им трябват данните замерени по ехограф. Мери се нухакална костица или нещо такова беше. Резултатите после се коментират със следящото ви АГ, Богданова при прегледа също ще ви каже всичко наред ли е. БХС си е чисто статистическо изследване, важен е ехографът Blush

# 707
И моят комбиниран скрининг не е бил в Токуда, но първо мина ехографският преглед в Марковс и на другия ден даже дадох кръв в Майчин дом, като трябваше да им занеса данните от ехографското измерване да ги вкарат в системата, защото то затова се нарича комбиниран скрининг. Данните само от кръвното изследване не са информативни. Тъй че не се притеснявайте, в правилния ред си ги правите нещата.

# 708
Не е навсякъде тази последователност. Аз бях в МЦ Димитров при доктор Василев. При мен предния ден се взе кръв, на следващия се направи ехографския преглед и тогава доктора въведе статистическите данни от кръвния тест и ми обясни какви са рисковете. После ги коментирахме и със следящия АГ.
За Щерев съм сигурна, че е по същия начин - имам приятелка, която го прави там.

# 709
Благодаря, момичета. Явно всяка болница си има някаква организация. Важното е, че вероятно съм разбрала правилно и няма да звъня да питам отново, ще си отида направо за ехографа. Simple Smile

# 710
Аз правих БХС при д-р Богданова през април, но не в Токуда, а в МЦ Св. Петка. Първо ми взеха кръв и изчаках да излязат резултатите, след което влязох в кабинета на лекарката за ехографския преглед и коментар на кръвните изследвания.

# 711
Аз бях на КБХС при д-р Богданова в Токуда. Наистина първо е прегледът после се взима кръв. След самия ехограф тя коментира по това, което вижда всичко ок ли е. Даде ми телефона си да ѝ звънна след резултата от кръвните изследвания, ако имам въпроси, но попринцип се обсъжда директно и с проследяващия. Резултатите от кръвта се взимаха някъде от горните етажи и там също самите специалисти, които са я изследвали коментират резултатите с всяка пациентка. Статистически моите бяха добри, така че не съм звъняла допълнително на д-р Богданова. Simple Smile

# 712
Здравейте,
Точно така си е. А резултатите се взимат сряда и петък м/у 17 и 19 часа. След което можеш да и ги изпратиш по Вайбър и да ги обсъдите. Или направо с АГ, който те следи

# 713
Днес ни изписаха от родилното, останах много доволна от всичко. Може би само съветите за кърмене ми се сториха не много адекватни, но иначе за всичко останало бях очарована. Не съжалявам, че избрах болницата.
Тези от вас, които са били секцио с вътрешен шев и без махане на конци, на кой ден махнахте превръзката?

# 714
Днес ни изписаха от родилното, останах много доволна от всичко. Може би само съветите за кърмене ми се сториха не много адекватни, но иначе за всичко останало бях очарована. Не съжалявам, че избрах болницата.
Тези от вас, които са били секцио с вътрешен шев и без махане на конци, на кой ден махнахте превръзката?
На 8 ден

# 715
Благодаря. Сестрата ми каза, но бях толкова зашеметена, че забравих.
Искам да добавя за тези, на които им предстои да знаят, че наистина може да излизате извън отделението и на диваните до асансъорите да се видите колкото време искате с таткото, но коментираха също, че ако продължават случаите с ковид да се увеличават, щели да затегнат мерките.

# 716
Нас днес Simple Smile абсолютно подкрепям написаното - специалисти, болница, условия са на много високо ниво. Точно обаче по отношение на кърменето нещата не са както трябва да бъдат. Да, официално го подкрепят. Например питаха ме искам ли помощ, отказах. Казаха ми да слагам през два часа на гърда, казах ок. Обаче: В стаите стоят едни табели Препоръки за кърмене, които съвсем не са най-съществените препоръки, които могат да се дадат на майките. Предложиха ми адаптирано мляко почти веднага след раждането. На втория ден, когато още бях с коластра, направиха техните си тегления на бебето. Беше спаднало теглото му с 6 процента и лекарката ми каза, че ако продължава така, ще включим добавка. Моят отговор беше: категорично няма да включваме добавка, на което тя каза: Ами добре. Давам си сметка, че номерът с добавката би минал в много случаи. Категорично им отказвам също така да правим пробни кърмения и сутринта видях, че  в списъка срещу моето бебе са написали с червен химикал Отказва. Не, че ме интересува, но това да откажеш пробно кърмене, явно се приема за странност. Пробните кърмения са другия капан, в който може да влезе майката и който трябва да се прави по изключение в специфични случаи, а не като правило, защото може да навреди. По мое мнение на болницата липсва консултант по кърмене, който всяка сутрин да минава през стаите, да дава конкретни адекватни съвети и да оказва помощ. Не знам защо няма такъв, дано причината да не е в спонсора ХИП, но ако имаше, това в пъти би повишило качеството на услугата "раждане в Токуда". Много ми е любопитно какъв процент от бебетата ги изписват с комбинирано хранене...

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 08:31 от Amelin

# 717
Моят син беше на Ам в болницата първите дни, после мина на кърма. Кърмих 1.5г. Моят съвет - не се втилясвайте толкова с тази добавка. Бая опит натрупах и с цедене, и с кърмене, и с добавка (по други причини, не заради болницата). За 3/4 дни нищо няма да му стане на бебето и няма да придобие някакви невероятни навици за шише.

Още повече, ако сте забелязали, в САЩ масово бебетата са на кърмене + кърма от шише, защото майките се връщат на работа 1.5 - 2 месеца след раждането.

Иначе от болницата много гледат бебетата и по мое мнение се страхуват да не бъдат обвинени, че дадено дете не наддава от родителите, затова и се отбелязва кой е отказал. Не че някой държи да подчертае, че точно аз, ти, тя не искаме добавка.

Хубаво би било да имат консултант, особено за дамите с първо дете, които не са уверени в действията си.

# 718
  • София
Докато бебето е в болницата единствено персонала носи отговорност за него. Тях ги интересува бебето да наддава в нормални граници и да се развива. Ако това е вследствие на естествено хранене е още по-добре. На контролните прегледи винаги са ме подкрепяли, че кърмя. На 1.9 годишно кърмаче ми казаха да изчакам да се отбие самичко.

# 719
  • София
Аз не знам в някоя болница да има консултант по кърмене.
Може би в Свети Лазар, където предлагат "водно раждане".

Общи условия

Активация на акаунт