Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 235
  • 962
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,

Следя темата и аз съм решила да раждам в Токуда. Следя се на друго място, в шести месец съм.

Тъй като още не съм се спряла на лекар, някой знае ли кои от АГ лекарите в Токуда са по-склонни за естествено раждане? Предстои ми да се консултирам кой към кой лекар да се насоча.

Относно самостоятелната стая, в която родилката се качва за престой от 3 дни след като е родила, знаете ли дали понякога се случва да няма свободни самостоятелни стаи, въпреки че е направена такава заявка от родилката?

Благодаря много и лека,
Елена

Здравейте,
повечето лекари в Токуда според мен биха ви препоръчали ествествено раждане, ако нямата медицински индикации за секцио. Опитът ми се базира на две нормални раждания в болницата при двама различни лекари - никога не сме обсъждали опцията за секцио. Препоръчвам най-милата лекарка, с която имах късмета да родя второто си детенце, Д-р Атанасова. Изключително грижовна, фина, успокояваща във всяка ситуация, най-добрата компания по време на самото раждане:) Ако ви интересува нещо по-конкретно, пишете на лични.

Самостоятелната стая не може да се заяви предварително, защото никой не знае кога ще се случи едно естествено раждане.  Опитват се да настаняват всички, но съществува и вариантът да няма налична в деня на раждането ви.

Благодаря много за изчерпателния отговор. Засега и аз към нея клоня Simple Smile

За естествено раждане със сигурност са също д-р р Илиев, д-р Нашар и д-р Велева.

# 286
Елена, аз раждах преди 20на дни при д-р Велева. Доволна съм много, но тя е пестелива на думи, не е от тези дето ще се обръщат към теб на слънчице и писенце. Но е много хладнокръвна, имах усложнение (атония), което овладя супер хладнокръвно и спокойно, та и аз не съм се тревожила изобщо. Велева също е много за естественото раждане, даже ако има предпоставки някой друг би се презастраховал със секцио, тя би пробвала. Не знам как ме заши, но след няколко дни все едно не бях раждала.
 Случих и на прекрасна акушерка Елена, при мен тя направи раждането.

# 287
  • София
Аз в Токуда препоръчвам Кирякова. Родих отдавна, преди 5 години, но съм изключително доволна от отношението й, обясненията. Можеше да ми предизвика раждането още вечерта, или да направи секцио, но тя ме изчака (да се наспя), да види дали няма да тръгне бебето, после ми пуснаха системи, въпреки че беше след нощна седя цялата сутрин до мен на леглото, говорехме си, успокояваше ме, родих супер бързо, а тя беше много спокойна през цялото време и всичко ми обясняваше.

# 288
  • София
Елена, аз раждах преди 20на дни при д-р Велева. Доволна съм много, но тя е пестелива на думи, не е от тези дето ще се обръщат към теб на слънчице и писенце. Но е много хладнокръвна, имах усложнение (атония), което овладя супер хладнокръвно и спокойно, та и аз не съм се тревожила изобщо. Велева също е много за естественото раждане, даже ако има предпоставки някой друг би се презастраховал със секцио, тя би пробвала. Не знам как ме заши, но след няколко дни все едно не бях раждала.
 Случих и на прекрасна акушерка Елена, при мен тя направи раждането.

Абсолютно подкрепям мнението ти относно д-р Велева! До последно искахме да пробваме за нормално раждане, при все, че аз съм с доста проблеми, които предполагат презастраховане със секцио. В крайна сметка родих по оперативен път, така се наложи. Д-р Велева е страхотен лекар, но наистина е много стегната и пестелива на думи, на мен лично това ми допада! Заши ме страхотно, възстановявам се много бързо, нямам подувания около разреза, просто една тънка розова линийка, а са минали само 19 дни! Втория лекар при секциото ми беше д-р Томова (мисля, че е специализант), също много приятна лекарка!

# 289
Абсолютно подкрепям мнението ти относно д-р Велева! До последно искахме да пробваме за нормално раждане, при все, че аз съм с доста проблеми, които предполагат презастраховане със секцио. В крайна сметка родих по оперативен път, така се наложи. Д-р Велева е страхотен лекар, но наистина е много стегната и пестелива на думи, на мен лично това ми допада! Заши ме страхотно, възстановявам се много бързо, нямам подувания около разреза, просто една тънка розова линийка, а са минали само 19 дни! Втория лекар при секциото ми беше д-р Томова (мисля, че е специализант), също много приятна лекарка!
Абсолютно подкрепям! Родих преди 4 дни за втори път при нея! Първият път 12часа през които тя стоя плътно до мен и чака, вторият път също чака до край, но за съжаление се наложи спешно секцио на края. Възстановява се много добре и съм доволна от нейните грижи отново!

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 20:46 от bubanka

# 290
Абсолютно подкрепям! Родих преди 4 дни за втори път при нея! Първият път 12часа през които тя стоя плътно до мен и чака, вторият път също чака до край, но за съжаление се наложи спешно секцио на края. Възстановява се много добре и съм доволна от нейните грижи отново!

Благодаря ви много момичета! Не може да си представите колко ценна информация е това за мен. Точно това търсех да чуя. Мисля че е много важно убежденията на лекаря да съвпадат с нашите, пък ако, разбира се се налага спешно секцио или форцепс и тн е мястото на лекаря да вземе решение. Аз съм на 35 години, направих ги април. Първо раждане ще ми е, в шести месец съм. Единствената предпоставка за секцио в случая е може би възрастта, но пък не е и над 35 г.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 20:45 от bubanka

# 291
Здравейте,мили бъдещи и настоящи майки!Чисто нова съм във формума и моля да ме извините,ако се повтарям с въпроса си.Предстои ми живот и здраве раждане в Сити клиник август месец.Много търся и чета,но не разбирам кое и как се включва в пакета за раждане.В тези 1600лв включена ли е епидурална упойка или избор на лекар или се заплащат допълнително и колко?Благодаря ви предварително,но свят ми се зави вече от разознаване и търсене. Самостоятелните стаи уж четох че са по 125 лв,а тук пише 200? Има ли от къде да изтегля ценоразпис с всички услуги.При други обстоятелства бих отишла лично да попитам и разгледам,но сега само имам само вас.

Ето какво платих аз за секцио + още 700лв неонатологичен пакет и 4*130лв за нощувки в двойна стая (4бр тк ни задържаха един ден, иначе се плащат 3бр)

# 292
Здравейте, момичета,
Можете ли да ми кажете как мина секциото ви при д-р Атанасова?

# 293
Здравейте, момичета,
Повече от перфектно.Днес, 20 дни след сикциото изобщо не си спомням, че съм била оперирана.
Много съм доволна от др.Атанасова.

# 294
+1 за Атанасова и от мен:) преди година ми беше секциото
Здравейте, момичета,
Повече от перфектно.Днес, 20 дни след сикциото изобщо не си спомням, че съм била оперирана.
Много съм доволна от др.Атанасова.

# 295
  • София
В празничен ден, секцио по спешност. Падна ми се д-р Атанасова. Голям професионалист, голям Човек!

# 296
Здравейте,
Някой ходи ли на профилактични прегледи (цитонамазка, микробиология) при АГ специалист? Всички ли само бременни преглеждат?

# 297
  • София
Всички гледат и бременни и небременни.
Те все пак са гинеколози, а и бременните пак правим тия изследвания Simple Smile

# 298
@Fine_China може ли да споделиш какво пише във фактурата за нощувките за двойна стая. Предварително благодаря.

# 299
Единична стая  5 етаж- 230 лв на ден
Двойна стая 5 етаж - 130 лв на ден
Доплащане престой за придружител 5 етаж - 30 лв на ден
(Сега обаче придружители не може)

Раждане за осигурени пациентки  секцио/нормално - 1600 лв
+ 700 лв неонатология (ехо корем + трансфонтанелна ехо +ехо стави + слухов преглед + обучение за родители + гимнастика и рехабилитация за бебето) = 2300 лв цена без престоя

Раждане за неосигурени пациентки 3200 лв секцио/нормално + 1700 лв неонатология (ехо корем + трансфонтанелна ехо + ехо стави + слухов преглед + обучение за родители + гимнастика и рехабилитация за бебето) = 4900 лв цена без престоя

Общи условия

Активация на акаунт