Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 81 007
  • 962
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Драскането май е за антибиотици

# 646
  • София
Драскането май е за антибиотици

Да, за антибиотика беше. Тест за упокойки не правят. Аз имам доказана алергия към Нивалин, та си казах (не че и точно това ще тръгнат да го използват де ) Теста съм си го правила пак в Токуда , но преди време, преди друга операция и по изцяло мое усмотрение.

# 647
За всички майки, които искат да кърмят децата си изключително и желаят бебетата да са при тях след раждането, горещо НЕ препоръчвам болница Токуда. Т нар следродилни грижи са повече от отвратителни. Служителките са нагли, арогантни и безочливи. Тъй като кърмените бебета на поискване им объркват измислените графици, започват да се заяждат с майките и да са груби с тях. Мислех поне, че неонатолозите им са на ниво - нищо подобно. Д-р Узунова трудно съчетава две адекватни изречения, плюс си позволи да ме обижда, че не ставам за майка тъй като бебето ми плаче и трябва да го оставя в общото помещение за да се грижат колежките ѝ за него. Огромен психологически натиск да се дава адаптирано мляко. Храната е повече от отвратителна. За мен е недопустимо подобна услуга да струва 2700 лв.

# 648
  • София
Изобщо нямам такива впечатления от Токуда Rolling Eyes

А ти като не беше доволна още от ден първи защо не се насочи другаде?

# 649
Аз също нямам такива впечатления.Постоянно ни питаха дали искаме бебетата постоянно да са при нас,насърчаваха ни с кърменето,а ние с колежката по стая им задавахме милион въпроси с това кърмене.Отговаряха и ни обясняваха съвсем спокойно.Дори последните 2 нощи казахме че искаме през нощта ние да ги храним, донасяха ни ги на часа.
Единствено съм съгласна с качеството на храната.Беше ужасно.

# 650
Някой знае ли защо 30-дневния болничен не се издава на момента, а се плаща 33лв, и чакаш няколко дни?! Моя позната е в друга болница, но ми каза, че плаща 30лв и веднага й го издават.

# 651
Там, където на момента ти го дават, минаването през лекарите от ЛКК е формално, дори и като подписи Sunglasses
Ton bon, може ли да дадеш подробности. И други момичета пишеха, че съветите за кърмене понякога не се на висота, но твоето мнение е особено остро. Разкажи, моля за конкретни ситуации. Това за храната също ме учуди, повечето мнения, които четох бяха, че е добра. По принцип аз болнична храна не ям, но сега в условията на пандемия ще ми е много трудно да организирам семейството ми да ми носи...имаше работещо място за ядене в болницата, нали?
Имам въпрос - предстои ми раждане в Токуда. Ако се случи така, че да се наложи да отида през нощта, мисля да не звъня на АГ-то ми, а да си отида направо в болницата, за да преценят дали е фалшива тревога или наистина раждам. Доколкото разбрах във втория случай те се свързват с наблюдаващия АГ. Правилно ли си правя сметките? По принцип ще го изговоря и с нея, но чак на следващия преглед, а не знам дали ще устискам дотогава

# 652
Там, където на момента ти го дават, минаването през лекарите от ЛКК е формално, дори и като подписи Sunglasses
Ton bon, може ли да дадеш подробности. И други момичета пишеха, че съветите за кърмене понякога не се на висота, но твоето мнение е особено остро. Разкажи, моля за конкретни ситуации. Това за храната също ме учуди, повечето мнения, които четох бяха, че е добра. По принцип аз болнична храна не ям, но сега в условията на пандемия ще ми е много трудно да организирам семейството ми да ми носи...имаше работещо място за ядене в болницата, нали?
Имам въпрос - предстои ми раждане в Токуда. Ако се случи така, че да се наложи да отида през нощта, мисля да не звъня на АГ-то ми, а да си отида направо в болницата, за да преценят дали е фалшива тревога или наистина раждам. Доколкото разбрах във втория случай те се свързват с наблюдаващия АГ. Правилно ли си правя сметките? По принцип ще го изговоря и с нея, но чак на следващия преглед, а не знам дали ще устискам дотогава

И мен ме интересува точно това с постъпването в болницата ... И аз все забравям да питам, а на преглед съм след 1 седмица чак.

# 653
  • София
Мене ми казааха след кърмене да пробвам да дам и млякото, ако случайно бебето не се е наяло от мен. Като казвах, че то не иска, дори не са ме карали да го дам.
Правих колкото пробни кърмения искам.

(Аз обаче му додавах, за да наддаде и да ни изпишат)

Колкото до поискването - аз моето едва го будех на 3-тия час, но ми бяха казали ако се събуди 15-20мин по-рано да го заведа за тоалет и да го храня по-рано ...

Винаги първо носеха бебето и след 20мин носеха млякото, като това време евентоално го кърмиш.

Наистина гледат да е на режим, защото иначе тия всичките изследвания, за които си плащаме да му ги направят няма кога да станат.
В крайна сметка това са 3 дни, после в къщи кой както иска да си храни

# 654
Ton-bon, би ли разказала повече? Сигурно си много афектирана, за което искрено съжалявам, защото това е най-прекрасния момент в живота на една жена.
 Моите впечатления от Токуда са много добри, когато аз раждах. Прави ли пробно кърмене? Защото, ако имаш кърма и бебето се храни, не виждам защо си получила такова отношение. Моята кърма тръгна с пълна сила последния ден, правих пробно кърмене по тяхна инициатива, като винаги преди шишето ме караха да го слагам на гърда, и на двете за по 10 Мин, отделно и с помпата стимулирах. На пробното кърмене се видя, че нищо не стана и веднага дадох шише, не бих си оставила бебето гладно в никакъв случай.
Просто съм много изненадана от случката. Много гадно звучи. Особено думите им към теб, просто нямам думи. Сигурно съм, че вкъщи всичко ще е наред. Пожелавам ти бързо възстановяване и бързо да забравиш лошия спомен от болницата!

# 655
Brayda, можеш ли да ми кажеш какви за критериите за изписване на бебето конкретно по отношение на теглото?

Днес на женската консултация АГ ми каза, че т.нар. избор на екип в Токуда бил формалност и не можело да се разчита на него. Ако нецелиш лекаря, който си избрал на смяна ок, но не поемали ангажимент да дойдат по всяко време и да те чакат колкото е нужно. Изненада ме с това твърдение. Тези от вас, които са раждали нормално може ли да споделите как са се случили при вас нещата? Лекарят ви беше ли поел ангажимент да присъства и успя ли да го изпълни?

# 656
Идват и изпълняват поет ангажимент.

Това кой ти го каза?

# 657
И мен това много ме вълнува, макар да ми е рано. Аз само заради моята лекарка искам да раждам там, та тя ако не присъства, то мога да си ида във всяка една държавна болница.

# 658
  • София
При първото раждане лекаря, който бях избрала беше нощна. Родих късно сутринта. Той си тръгна около 13 часа.

При второто звъннах когато раждането започна (такава ни беше уговорката). Разбрахме се да отида, за да ме прегледат. Лекарят на смяна ме прегледа и обади, за да се разберат. След това дойде светкавично Simple Smile

# 659
Тръгнах да раждам следобед, точно когато приключвале смяната на д-р Атанасова. Беше 19.09.2019 и имаше записани секцио операции една след друга, имало много желаещи. Ами веднага дойде и остана колкото беше необходимо, аз дори не разбрах, че е останала заради мен, толкова прекрасно се държа.

Общи условия

Активация на акаунт