Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 241
  • 962
  •   1
Отговори
# 795
И на мен ми предстои съвсем скоро. Предният път много ме боля, въпреки обезболяването (втора коремна операция), сега ще е трета.
Нямам търпение вече да се видим с малкия човек.

# 796
Стискам палци всичко да мине добре и скоро да се гушкате с бебчо. Кураж и успех!

# 797
Момичета, мога ли да отида по спешност за преглед от детски хирург в Токуда? И на двете крачета на бебенцето палчетата са много подути и червени. Явно от ноктите. Знам, че се ходи в Пирогов, но сега не ми се ще да ходим там.

# 798
  • София
Обадете се утре по телефона и попитайте на регистратура, обяснете им ситуацията.
На спешния им кабинет аз не разчитам. В извънработно време нямат много специалисти.

# 799
+ 1 за спешното в Токуда, наистина куцат през нощта от към специалисти. Изключвам АГ.

# 800
В детското отделение винаги има педиатър със специалност. Ходила съм с малката, нямам забележка - качихме се на 8мия етаж (там е детското отделение), тъй като дежурната имаше и друг преглед и приемаше детенце и ни прегледа там, вместо долу. Беше абсолютно адекватна, любезна, обясни ни всичко. 75 лева платихме. Но нямат дежурен детски хирург и най-вероятно за такъв тип проблем ще ви пратят към Пирогов. Освен това не се занимават с доста неща - докато бях бременна имаше съмнение за усложнение с бебето и ми бяха обяснили, че при нужда, транспортират към детската хирургия в Пирогов. Иначе с час през деня ще ви приеме детски хирург.

# 801
Аз с още два въпроса към скоро родилите:

При планов прием в каква стая ви настаняват първата нощувка? 2 и 4 легла?

Какво препоръчват от болницата като антибиотична пудра за хигиена на пъпчето, при положение, че Сулфатиазол е изчерпан в България?

# 802
  • София
Здравейте, имам питане към тези, които са постъпвали в болницата скоро, там ли ви правят ПСТ тест или го искат готов преди постъпването?

# 803
На мен акушерките ми казаха, че при планов прием в деня на постъпването взимат проба за pcr. Това беше миналия понеделник обаче, не знам сега как е въобще и дали се отнася за всички отделения.

# 804
Аз раждах нормално (съответно непредсказуемо) в понеделник и ми взеха секрет от носа за бърз антигенен тест при приема в болницата. Доста неприятно, но пък за секунди. А за pcr тестовете останах с впечатление от АГ, че са валидни 72 часа, но по-добре да питате, защото и ситуацията е доста динамична.

# 805
  • София
Благодаря за отговорите! Не мога да се свържа с докторката, а по принцип уж утре трябваше да постъпя. Казаха, ми че трябва да си направя тест 24ч по-рано за да е валиден (става въпрос за АГ отделението), но не съм ходила днес за теста, защото не мога да се свържа с нея..не се знае кога ще ме приемат. Много съм притеснена, ако ми каже утре ела, а аз нямам тест, да не ме върнат...въобще това човек да се разправя с лекари особено в тази усложнена ситуация е ужасно. Здраве и късмет на всички!

# 806
  • София
Нямат право да те върнат. Този тест се прави на място в болницата, доколкото знам.

# 807
Аз с още два въпроса към скоро родилите:

При планов прием в каква стая ви настаняват първата нощувка? 2 и 4 легла?

Какво препоръчват от болницата като антибиотична пудра за хигиена на пъпчето, при положение, че Сулфатиазол е изчерпан в България?
За първата нощувка пак имате право на избор: в единична стая (не съм сигурна дали цената беше 130 или 230 лв) или в т.нар. "обща" стая (води се безплатна). Аз избрах общата - в нея леглата са 4, но ние бяхме само две. Предвид Covid обстановката, не вярвам да настаняват повече от двама души в стая.
В б-цата не ползват пудра...май го водят остаряло това с пудрата. Забърсват пъпчето с марличка със 90 градусов спирт, мажат бебетата с олио на HIPP и директно слагат памперса.
За PCR тестовете не мога да кажа, тъй като не ги изискваха, когато аз постъпвах.

# 808
Благодаря!
При предното раждане ми казаха вкъщи да слагам антибиотична пудра (сулфатиазол) и сега се притеснявам, че е изчерпана. Ще ги питам на място като му дойде времето Blush

# 809
  • София
Благодаря!
При предното раждане ми казаха вкъщи да слагам антибиотична пудра (сулфатиазол) и сега се притеснявам, че е изчерпана. Ще ги питам на място като му дойде времето Blush
Цикабио лосион на Биодерма ми препоръчаха от неонатологията. Много съм доволна, за 3-4 дни изсъхна пъпчето. Направо се родих, съжалявам че не започнах директно с него.
Преди това ползвах други неща и нищо не помогна, но при нас беше малко по-особена ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт