Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 31

• 80 233
  • 962
  •   1
Отговори
# 810
Доколкото знам, при планов прием е задължително PCR тестът да бъде направен преди постъпване в болницата. Да речем, ако трябва да ви приемат на 20.11, то на 18.11 е хубаво да се направи PCR тест, на 19 излиза резултатът и на 20 ви приемат.

А някоя наскоро раждала мама може ли да каже дали е необходимо да носим акт за граждански брак за вписване на бащата в акта за раждане на детето? И от къде трябва да се вземе бележка за отпуска по бащинство, която се представя пред работодателя? Simple Smile

# 811
Аз носих копие на гражданския брак.
Бележка май те ми дадоха една, която носихме в счетоводството на съпруга Thinking

# 812
Аз носих, но не ми го искаха. Питаха само за датата на сключване на брак, както и данните от личната му карта.

Бележката за работодателя му я дават при изписване заедно с другите документи.

# 813
Точно същото ползвахме вкъщи. Пъпчето падна след 3 дни. Много е добро!
Благодаря!
При предното раждане ми казаха вкъщи да слагам антибиотична пудра (сулфатиазол) и сега се притеснявам, че е изчерпана. Ще ги питам на място като му дойде времето Blush
Цикабио лосион на Биодерма ми препоръчаха от неонатологията. Много съм доволна, за 3-4 дни изсъхна пъпчето. Направо се родих, съжалявам че не започнах директно с него.
Преди това ползвах други неща и нищо не помогна, но при нас беше малко по-особена ситуацията.

# 814
Ще питам тук някои неща, защото засега не могат да ми обяснят кое защо е така. От регистратурата получавам една информация, после сестрите ми казват друго и чак се карат.
Та... Защо 30дневния болничен миналия месец си го платих, а този месец не? Единия път отидох, оставих го на регистратурата и готово. Другия път ме питаха защо нямам час за преглед, защото само така давали болнични?!
На регистратурата ми казват едно, сестрите друго. Сега пишете за pcr тестовете, днес на регистратурата казаха на една жена, че не са сигурни колко часа важи.. Някои неща явно ги отговарят просто ей така.
И за раждането всички стаи ли се плащат, някой тук беше писал че имало общо, които не се.

# 815
  • София
Ако сте отишла специално за болничен, тогава се плаща като „медицинска експертиза„. Ако е комбиниран с преглед (ехограф, тонове, вземане на секрет) си го броят към прегледа и не се плаща.

Стаите са платени. Само в тази, в която ви настаняват деня преди секцио (ако е обща) не се плаща, поне така разбрах аз.

# 816
Ако отивате само за болничен, естествено, че се заплаща. Това не е само за АГ, а за всички специалности. (Както е написала съфорумката преди мен Hug).

Друго е обаче ако сте на амбулаторен преглед в ДКЦ. Докторът ако прецени, издава болничен, който не се заплаща.
Същото е като при ЛЛ - там също не плащаш болничния като те преглежда?!

# 817
А за стаите и заплащането има толкова информация в тази тема, като започнеш от първия пост, освен това в сайта също.

# 818
Аз специално питах там за сулфатиазола и ми казаха, че можело и Бивацин спрей. Много било хубаво

# 819
Pcr за постъпване в болницата до 72ч преди постъпването. Инфо от днес.

# 820
  • София
Какво се случва с родилки с ковид?
Раждат и после къде ги водят - има ли изолатори специално за родили с ковид или ги смесват с общото?

# 821
Едва ли ги смесват. Нали така ще се разрасне и заразата.
На сайта пишеше, че има някакви стаи тип изолатори, може би те се използват.

Вие къде правихте pcr теста си? Токуда или друго място? На мен ми казаха, че няма значение.

# 822
Верчето, аз по друг повод си правих ПСР, не знам как е на другите места, но в София мед кабинките са отвън и има много пространство да се отделиш и да се спазва голямо разстояние между хората. Записах си час предварително.

# 823
Момичета, аз съм 32-а седмица. Започнах първи прегледи за бременността във Вита, не бях доволна от отношението на АГ-то, преминах към Щерев, но там става ясно, че ако не е естествено, не може да родиш секцио по желание. След събиране на инфо и препоръки от проф. Марков съм се насочила към Токуда. Понеже терминът ми е 3 януари, много се надявам състоянието ми и състоянието на бебе да позволяват секцио около 15 декември. Притенява ме ситуацията с Ковид и дали нощувката преди секцио е в обща стая. Освен това имам колебания дали да се насоча към д-р Нашар или д-р Атанасова, тук прочетох мн добри отзиви и за двете. До днес не съм записвала час, но утре ще звъня, тъй като времето ми накъсява. На регистратура в Токуда ли трябва да се обадя или има начин по-бързо да успея да запиша час за преглед при някоя от двете?

# 824
При положение,  че се влиза в болницата с тест, не виждам място за притеснение заради евентуално обща стая.

За час на регистратура звъниш.

Общи условия

Активация на акаунт