Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

подозрителен кредит

 • 7 006
 • 130
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 89
За тази сума единствено ипотечен заем, никоя нормална банка няма да отпусне потребителски.
Лудост е да се финансира ремонт с бързи заеми и при заплата около или под 1000 лв.
Ние нямаме апартамент,който да ипотекираме.Вуйчо ми няма да се съгласи на това.Просто не знам какво да правя...въпросът е как да се отървем от бързите кредити.

# 46
 • Мнения: 2 047
Добре де, никакви пари ли не са останали? За какво са похарчени близо 60 хиляди? Какъв ремонт, като жилището не е нейно?

# 47
 • Мнения: 2 047
Да няма хазартен проблем, който крие? 60 хиляди за ремонт на две стаи?

# 48
 • Варна
 • Мнения: 29 345
Извинявам се, аз бях разбрала, че има имот на нейно име. Сбъркала съм.

Ами да, запор на заплата като начало. А бързите праскат такива лихви, че банковия ще й се види песен.

# 49
 • София
 • Мнения: 6 844
Ремонт на 2 стаи за 60 хил.лв. е пълен абсурд. Ако майка Ви е изплатила дела на вуйчо Ви, това трябва да се оформи официално. Доколкото разбирам собственик е бабата, която е жива, което е още по-абсурдно, какво са се разплащали брат и сестра.
Разсрочете Райфайзен, за да падне вноската и чак тогава търсете друго финансиране.

# 50
 • Мнения: 89
Ремонт на 2 стаи за 60 хил.лв. е пълен абсурд. Ако майка Ви е изплатила дела на вуйчо Ви, това трябва да се оформи официално. Доколкото разбирам собственик е бабата, която е жива, което е още по-абсурдно, какво са се разплащали брат и сестра.
Разсрочете Райфайзен, за да падне вноската и чак тогава търсете друго финансиране.

Баба ми почина през 2015.Оттогава майка ми се премести там,но не бяха разведени с баща ми.Миналата година се случи и взе този кредит.Уж за да даде някакви пари на баща ми за разделянето на имотите и когато дойде вуйчо ми лятото,му е дала и на него някакви пари.Тя гледа баба ми последните месеци,когато беше зле и очевидно и по този въпрос нещо са обсъждали.Но този апартамент е на хубаво място и е голям.Ако се разберат за да го припише на нея,ще й трябват много повече.
Как да разсрочим Райфайзен,какво означава това?Благодаря!

# 51
 • Варна
 • Мнения: 29 345
Означава, че отивате там с майка си (желателно двете) и договаряте по-голям срок срещу по-ниска вноска. В момента банките са отворени към такива неща, защото виждат, че хората са на зор и трудно изплащат кредити като не работят.

# 52
 • Мнения: 89
Повече от 10 години няма как,нали затова ходих и аз.Майка ми е на 61 години.Направо като си помисля за това и ме заболява главата и вдигам кръвно!Ще полудея!

# 53
 • Мнения: 60
МАйка ви е учителка,образована жена.Не съдя никои,но ......
1.Как ще си снимаш личните данни и ще ги пращаш на незнайни хора ?????
2.Как въобще ще превеждаш пари на непознати?
Майка ви явно има някакви житейски проблеми -опитайте се да и помогнете по някакъв начин,тя ви е майка.
Казвам го добронамерено,защото ще има още такива случаи най-вероятно и може много жестоко да бъде опарена-я с пари,я някъде някой да я набие.....

# 54
 • гр.Пловдив
 • Мнения: 1 598
Защо веднага се предполага хазарт,не мога да разбера ?!

Бързите кредити са теглени,защото не й достига дохода,за 38 000лв за 10г вноската ще е около 450лв ,жената няма как да кара с 500лв ,а ако са й изниквали непредвидени разходи през това време е прибягвала до бързите.Лошото там е,че са с нечовешки вноски за кратки срокове.И започва едно теглене на нови за покриване на текущи,които с учителската заплата е невъзможно да бъдат обслужвани и така се е качила на въртележката ...

Големия може да се преструктурира,но вноската няма да падне с повече от 100лв имайте го предвид,не е кой знае какво облекчение за 120 месеца,така като гледам сумата.

Има ли забавяние повече от 90 дни по някой от кредитите вече е с лошо ЦКР и нормална банка не би отпуснала кредит в близките 3,4 години..

НА бързите колко им остава като период? Защото ,ако са някакви месеци 5,6 да кажем може да стиснете зъби да ги изплатите малко по малко ,аз не можах да разбера защо искате да ги връщате всички накуп да взимате 20 000лв да върнете бързите ?

 Майка й   не е убила човек,на всеки може да се случи ,не се чудете и не спрягайте веднага хазарти и други отклонения!!!

# 55
 • Мнения: 2 047
С на час по лъжичка информация - толкова. Пълен хаос е историята, кой-кога-какво взимал, на кого давал, уж срещу имоти, но имоти насреща няма...

Не знам какво може да се случи на всеки, но майката е готова да подпише нов договор за заем за 30 години, а е на 60 години и пред пенсия. Може би си мисли, че ако почине, тези дългове се нулират и изчезват от вселената, иначе не мога да си го обясня. Или на това, че "няма какво да ѝ вземат". На какво се е разчитало при заема от Райфайзен, та човек със заплата под 1000 лева да поеме тази ежемесечна тежест?
Дъщерята също се чуди как да оправя хавата пак със заеми...

Отдавна е трябвало да се вземат мерки, сега вече освен да се търсят начини за увеличение на доходите май няма какво друго. Никой няма да даде заем на хора с подобна история.

# 56
 • Мнения: 89
Благодаря за отговорите!Бързите кредити са взети януари и е успяла да погаси само 2 през февруари.Няма как да стисна зъби в близките 24 месеца,вноските са им над 1500 лв.Просто ще опитам да взема кредит,защото няма от кой да поискам,приятелите ми не са богати.Просто не знам дали ще ми дадат.А майка ми явно трябва да се отърси от всичко и да започне отначало живота си.

# 57
 • Мнения: X
,жената няма как да кара с 500лв
Как не може да кара с 500 лв за сметки и храна? Семейства от двама и трима карат с толкова. Тази жена да си свие малко разходите.


Как да изчезнат?Кой ще се съгласи да ми даде 20 000,за да се махнат?Май никоя банка няма да иска.
Не май, наистина никоя няма да иска.
Последно колко като брой са кредитите и на каква стойност е всеки?
Имате ли вариант да предоговорите в Рай за разсрочване и за малко увеличаване на главницата и с това увеличаване да покриете единия бърз кредит? Вноската в Рай ще се качи с левчета, но единият кредит може да падне. То е очевидно, че още 20 бона за жена пред пенсия и вас като поръчител няма да ви дадат, не знам как въобще ви е минало през ума, но ако са само 2?
Също, не искам да ме разбирате погрешно, но майка ви е болна. Тя хвърля пари, и то чужди пари, и насреща няма нищо. Вземете мерки и в тази насока. Ако е необходимо, се консултирайте за попечителство.

# 58
 • гр.Пловдив
 • Мнения: 1 598
Jazzy,чест ви прави,че не бягате от проблема,а търсите решение да помогнете на родител,за което мога само да ви поздравя!

Това е добър вариант,поне да се оттървете от бързите ,за да не плащате безумни вноски и лихви ,а 20 000лв,ако ви отпуснат за срок от 120 месеца ,вноската ще е около 230лв и на фона на 1500лв на месец си е направо песен .

Защо да не й отпуснат заем като е поръчител,стига да няма забавяния по кредита на Райфайзен ЦКР-то да е чисто и да стига дохода проблем няма да има да изтегли 20 000лв .

# 59
 • Мнения: 89
Благодаря!Значи...не искам да си развявам проблемите по форумите..просто майка ми беше безкрайно нещастна с баща ми.И в момента явно 40 години брак й избиват.

Да,моля се да ми дадат 20 000 кредит,за да мога да приключа с този кошмар.Утре мисля да обиколя повечето банки,идея нямам коя дава по-лесно.Лошото е,че с това закъснение по нейните вноски,ако ме проверяват за поръчителството и видят това...не знам,искам да свърши вече!

Общи условия

Активация на акаунт