Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 277 784
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 135
Дари надявам се, че не си счетоводител, че майка им жална на клиентите ти.
Кое от написаното от мен имаш предвид?
Всичкото.

# 136
Дари надявам се, че не си счетоводител, че майка им жална на клиентите ти.
Кое от написаното от мен имаш предвид?
Всичкото.
Осигурителен доход е сумата върху която работодателя изчислява и плаща осигуровки. Осигурителни доход е по-голямото от двете - БРЗ или осигурителни праг, определен от държавата. Пример сервитьорка в бара на хотел назначена с минимална заплата, няма клас за прослужено време. Държавата е определила минимален осиг. доход 700 лв. Заплатата е610 лв, осигурителни доход 700. Ако се плащат 60% върху "осиг. доход" работодателя ще получи 420 лв, а на работничката ще плати 366 лв.
Другото написано от мен си е мое лично мнение и не мисля, че е проява на добър тон да ме квалифицират само защото не харесвам инвестирането на борсата или предпочитам да нямам дългове вместо да имам спестявания.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 18:26 от dariVale

# 137
  • Пловдив
Тая дума не съм я чувала... Ендемия?

# 138
Тая дума не съм я чувала... Ендемия?
Е, копирай и отвори Гуглето, де, не е трудно. Stuck Out Tongue Winking Eye
Са, наготово всичко. Bowtie

Дидо
, жената иска да й поясниш защо и кое. Wink

# 139
  • Варна
Ендемия от end ли?

# 140
  • Пловдив
С гуглето всичко е лесно Stuck Out Tongue Winking Eye

Ние тук за икономика и пари си говорим иначе...

# 141
Разходих се днес из няколко магазина. Хора там вече почти няма, но и всичко за което бях тръгнал го нямаше. Това не ми се беше случвало никога за последните 20г. в Канада. Надявам се Китай да заработи възможно най-скоро на пълни обороти защото след още няколко месеца в много от магазините няма да има какво да се продава. Налага се и елементарни неща да поръчвам от Китай с на порядък по-скъпа експресна доставка.

# 142
  • Canada
Не знам накъде са тръгнали. Не държа сметка на някого къде ходи и какво прави. Хората са били по средата на почивка, примерно, когато са затворили границите. И какво да правят в Мексико например, що говорите без да мислите? Ако беше някой ваш роднина или вие самите, как щяхте да реагирате? Дай да не затварят бизнеса щото нали, обаче тия в чужбина да остават на произвола на съдбата.

Yahoo, ако си вкъщи и не ходиш на работа пазарувай преди обяд. В някои магазини не е толкова зле.

# 143
Може и от end да е, в смисъл разпространение на зараза/болест сред цялото население в дадена област, респективно крайна фаза на епидемия. Втората е пандемия, каквото е сега.

mystic woman, достатъчно съм писал в темите за финанси, икономика, банки, писнало ми е. Сега гледам да се развличам повече. Stuck Out Tongue Winking Eye

Polar, не съм написал това, което ти каза, прочети пак стъпките.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 18:32 от FragranceFanatic

# 144
  • Canada
Ендемия е постоянно съществуващо заразно заболяване в дадена област. Не е последна фаза на пандемия.

# 145
  • Варна
Американците се юрнали да купуват оръжия. Откачена работа. С пистолети и пушки ли ще борят болестта!? Или ще се барикадират вкъщи и ще гонят с тях натрапници, които може да са заразени. Хич не би ме учудило.

# 146
Хайче, един филм по темата - Pandorum. Stuck Out Tongue Winking Eye
Дърпай и зяпай, ако не си го гледала, аз мисля пак да си го припомня тия дни, че тук "у Софето" ще е сняг и зима цяла седмица, и няма да е лошо и някой филм да се свали.

# 147
  • Варна
Ще го дръпна. Ще му дойде реда след Живите мъртви, който гледам сега. Съвсем подходящо, точно такива празни улици. А после и The last man ще гледам пак, че отдавна беше като ми мина през компютъра.

# 148
  • Canada
Fragrance Fanatic, не съм се обръщала специално към теб, сори ако така е прозвучало.
Walking dead ми стана прекалено. Не бих го гледала точно сега, хората и без това са психясали. Simple Smile

# 149
Тъкмо излизаме от Костко. Пълно е с хора и няма празни рафтове.
Всички  колички и рафтове се дезинфекцират постоянно. Само свинска кайма нямаше и учебни тетрадки за домашно обучение. 

Тези, които са във ваканции трябва да са изолирани 14 дни преди завръщане и 14 дни след. Не да се мотаят сред здравите.

Общи условия

Активация на акаунт