Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 277 782
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 120
Thinking Потресен съм от логиката ти.
Не само твоята де.
Взаимно е не се притеснявай!

# 121
И аз се чудя на това масово връщане в България в момента. Защо?
Всеки да си стои където е за момента е най-разумното. Но всеки е хукнал я на вили, я на село, други към Б-я и си мешат капите.

# 122
  • София
Аз имам доста познати, работещи легално в различни ЕС държави, не са се върнали, стоят си там.

# 123
Масовото връщане е при уволнение от EU държави или при сезонна работа, която е закрита.
Ако надникнете във форумите за българ в чужбина, ще намерите отговорите.
Идват тук и за обезщетения и за лечения и т.н.
Ако се разболееш в чужбина и не си плащал осигуровка, сумите не са малки.
Аз не разбирам, как спираме движенето вътре в държата, но не и прииждащите.
Къде е логиката!

# 124
И аз това се питам но никой до сега не дава отговор !Сем което почина племенничката им го е лепнала като се е прибрала в Бг за юбилея на баща си.Най разумното беше да се затворят още тогава границите ако е било възможно разбира се.Що народ кацна на летищата без да са проверявани.

# 125
Като си уволнен  ще ти е по-леко в Бг ли?
Всеки да стои където е. При нас ( Канада) затвориха границите.

# 126
  • Canada
В Канада границите не са затворени за канадски граждани и резиденти. Същото е и за България. Ако някой е в командировка или на екскурзия, или каквото и да е, не може да си се прибере ли?

# 127
  • sofia
Кризите са структурни и циклични.Тази е структурна.Те минават по бързо.Дано да е вярно.

# 128
Масовото връщане на сънародниците ни - малцинства, работещи нелегално и/или криминално. Няма туристи, няма чанти и джобове няма с какво да се плати наема. Същата причина е и за студентите - да лежиш и ядеш в Европа е по-скъпо от колкото в БГ.
Грешката на всички институции - държавни и Европейски е, че го позволяват. Така пламна Южна Италия - като се прибраха работниците от затворените бизнеси в Ломбардия.
Относно прословутите 60 процента. Осигурителен доход и Брутна работна заплата не са едно и също. В някои сектори осиг.доход е доста по-висок от заплатата по официална ведомост. Така е особено в бранш ресторантьорство и хотелиерство. Не е правилно да се компенсира осиг.доход, защото средствата няма да отидат само за работника, ако заплатата му е по-ниска. Правителството ще издаде допълнителна наредба как и на кои браншове ще се плаща. Почти сигурна съм че като направят сметката ще платят само на браншове, които са затворени от правителството и ще платят за тези работници, които се водят на работа.
Повечето от съкратените сега имат право на платена борса от 4 месеца до година. Някак ще оцелеят до края на пандемията. Истинският проблем ще настане на лято и следващата зима. Народа няма да се юрне по екскурзии веднага. А на зима ще тръпне какъв нов вирус  е започнал да циркулира преди да умрат първите от него. Най засегнатите от Короната браншове няма да се вдигнат поне още три години. Работещите в тях в БГ няма какво да правят в емиграция, освен да сменят професиите. Но кандидати да работят друго ще има доволно много във всяка държава сама за себе си.
Който има свободни средства и ипотека според мен по-добре да си намали или ликвидира главницата, отколкото да се чуди чии поредни напечатани имиджови хартийки да си купи. Не съм видяла за 20 години дребен инвеститор да е прокопсал от борсови операции в дългосрочен план.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 18:32 от dariVale

# 129
В Канада границите не са затворени за канадски граждани и резиденти. Същото е и за България. Ако някой е в командировка или на екскурзия, или каквото и да е, не може да си се прибере ли?
Е ръгнал на екскурзия насред пандемия ,щото да не се мине с 1 Или 2к после се прибира носител на вирус, лепва го на Nброй хора и много яко нали!

# 130
Дари надявам се, че не си счетоводител, че майка им жална на клиентите ти.

# 131
Скрит текст:
Масовото връщане на сънародниците ни - малцинства, работещи нелегално и/или криминално. Няма туристи, няма чанти и джобове няма с какво да се плати наема. Същата причина е и за студентите - да лежиш и ядеш в Европа е по-скъпо от колкото в БГ.
Грешката на всички институции - държавни и Европейски е, че го позволяват. Така Пламена Южна Италия - като се прибрах работниците от затворените бизнеси в Ломбардия.
Относно прословутите 60 процента. Осигурителен доход и Брутна работна заплата не са едно и също. В някои сектори осиг.доход е доста по-висок от заплатата по официална ведомости. Така е особено в бранш ресторантьорство и хотелиерство. Не е правилно да се компенсира осиг.доход, защото средствата няма да отидат само за работника, ако заплатата му е по-ниска. Правителството ще издаде допълнителна наредба как и на кои браншове ще се плаща. Почти сигурна съм че като направят сметката ще платят само на браншове, които са затворени от правителството и ще платят за тези работници, които се водят на работа.
Повечето от съкратени те сега имат право на платена борса от 4 месеца до година. Някак ще оцелеят до края на пандемия та. Истинският проблем ще настане на лято и следващата зима. Народа няма да се юрне по екскурзии веднага. А на зима ще тръпне какъв нов вирус  е започнал да циркулира преди да умрат първите от него. Най засегнатите от Короната браншове няма да се вдигнат поне още три години. Работещите в тях в БГ няма какво да правят в емиграция, освен да сменят професиите. Но кандидати да работят друго ще има доволно много във всяка държава сама за себе си.
Който има свободни средства и ипотека според мен по-добре да си намали или ликвидира главни ата, отколкото да се чуди чии поредни на печатани имиджови хартийки да си купи. Не съм видяла за 20 години дребен инвеститор да е прокопсал от борсови операции в дългосрочен план.
Браво.
А, Дидо ме изпреварил. Joy

# 132
Къде са тръгнали  по време на епидемия? Да стоят където са.
Не да се върнат и да тръгнат по магазините като едни канадци миналата седмица,  които на опашката в супера обясняваха как току що се върнали от Англия  и бам на магазина 4мата.

# 133
Дари надявам се, че не си счетоводител, че майка им жална на клиентите ти.
Кое от написаното от мен имаш предвид?

# 134
Надявайте се пандемията да не стане ендемия.
Одеве ходих до магазина, навън е все едно се върнахме в 90-те.

Общи условия

Активация на акаунт