Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 279 669
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 165
Индексите продължават да падат стремглаво, никой не вярва в бързия и добър изход ....

Ако и след тази криза западните държави не си изтеглят производствата от Китай, не знам.

Това е едно чудовище,  отгледано от разглезения и консуматорски настроен Запад,
евтиното китайско ще  излезе много, много скъпо в крайна сметка ...

# 166
За жените ще е криза обаче, свикнаха да са много големи потребителки.

# 167
Нали, Сиренке, щото кранчето скоро ще секне.
За малък % няма да е бързо, ама няма да има какво да се купува, и парите ще залежават, докато се стопят.

# 168
Не, защото съплай чейнът за евтини луксове ще спре.

Иначе ще има много какво да се купува, ама за хора с акъл и въображение, не за такива, които вече са свикнали да са само консуматори.

# 169
Европейската икономика (и американската също)  ще бъде силно пострадала,
защото в нея голям % е на услугите, а в тези мигове на изолация те страдат най-много,
както и да гледаме загубите ще са огромни,
дано после  у САЩ има мозък и сила да накажат Китай ...

# 170
Ще пострадат средната ръка хора, които досега имаха доста луксове направо като за богати. И от тях тръгна раздута индустрия на услуги, за да се поддържат тия луксове. Или индустрията на "продукти" с добавена стойност, но с ниско качество, тоест поолъскани ерзаци. В тоя ред на мисли, мога да живея без кашонести мебели от Икеа, а парадоксално, масивните мебели на бабите ми са още в много добра форма.

# 171
Сиренке, в момента трябва да се мисли за храна, провизии, макар и да не се "презапасяваме", и предизвикваме шок, да се седи out of debt, и който има активи, да ги спасява.
Какви ниши, какви фантазии?
Я кажи с ипотеката/ипотеките как "форсмажорно" процедирате, нали сте с въображение?
Провайдърът нещо лизинговано ли караше?
Колко ви е таксата поддръжка в кутийката в затворения комплекс? Thinking
Защото имам 2-ма, 3-ма, като него, даже на по-високо ниво, и никак не им е ясно, как след 2-3 месеца ще плащат 5к и нагоре към банки, като офисите са затворени и няма cash flow
Единият даже ми вика оня ден, като се чухме, и как ще се процедира :"Добре, че нямам деца все още".
Не мога да си представя с 2 какво е, за 3 хептем.
Скоро много IT-та, влогъри, млогъри и тем подобни, ще останат без работа, проекти няма.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 12:24 от FragranceFanatic

# 172
Европейската икономика (и американската също)  ще бъде силно пострадала,
защото в нея голям % е на услугите, а в тези мигове на изолация те страдат най-много,
както и да гледаме загубите ще са огромни,
дано после  у САЩ има мозък и сила да накажат Китай ...
Това много ме разсмя, реалностите са много различни. И как ще ги накажат с нови мита и санкции. Че те сега са най-на далавера, единствен голям купувач на евтин петрол, още по- ниски разходи, производство, дефицити - възможност за спекула с цените, на едни ще подаряват, на други ще продават на високи цени - щото нали има високи мита.
Добре е, да разбереш, че икономическите процеси не се движат според симпатиите на хора и политици.

# 173
... дано после  у САЩ има мозък и сила да накажат Китай ...
Та за какво точно трябва САЩ да накажат Китай?
За това, че Китай най-много пострада и помага на други държави да се справят със ситуацията. Че западните фирми дадоха ноу-хау, че наляха иввестиции и т. н.
Не пишете поне тотални глупости.

# 174
Ипотеката я погасихме още 2018г. Караме кола втора ръка, не лизингова. Таксата е около 110 лева, включва паркомясто. Като цяло сме силно финансово консервативни и като си седим у дома, разходите паднаха с около 30%.

Аз съм раснала през Прехода и сегашният свят ми се виждаше дори прекалено луксозен, чудех се как вчерашни хлапета приемат лукс коли и екскурзии едва ли не като даденост. Но това е нормално, икономическите решения зависят от личния опит. Ние имаме кризисен опит и дори в хубавите времена отнасяхме подигравки, че се "свиваме". Тоест за нас досегашния бум беше аномалия и си чакахме свиването, затова не сме опуквали всичко докрай. Нито съм луда, нито тъпа да си максимализирам харченето на кредит в периода на бума. Аз съм старомодна, знам си притчата за седемте изобилни и седемте гладни години.

# 175
Сиренке, good!
Добър пост, все пак сме едно поколение. През всичко, каквото описваш и аз съм свидетел, преминал.
Не приемай лично нищо, давам примери, от които да се изхожда и да разсъждаваме глобално. Simple Smile
Така е, да му мислят "неконсервативните" и свикналите ден и уикенд да не са си вкъщи, все скиторещи някъде. Съвсем скоро много ще им натежи. Аз мога и така, и така, трениран съм, психиката е здрава. Не ми се отразява, даже напротив - разсъждавам си за важните неща в живота, и си правя ретроспекции. Simple Smile

Естествено, че ще паднат разходите. Simple Smile
Сега вместо да се поръчва поредният парфюм и да си ъпгрейдвам колата, умувайки следващата разходка с коя и къде да бъде, съм пасивен. Simple Smile
Глезотийте, после, да сме живи и здрави.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 12:39 от FragranceFanatic

# 176
Да, и няма да се състезаваш с другите кой къде е ходил. Малдиви, какви Малдиви?

# 177
Да, точно така. Simple Smile
А, многократно съм казвал, че не се състезавам с никой за нищо. Особено "племе" съм. Не ме интересува, гледам си здравето, тренировките, личностното развитие, обогатяване, душешния мир, спокойствието, хобитата, важните ми неща, и хора около мен. Който се "мачва" с мисленето ми, чудесно, градим сговор, било приятелски, делови или в интимен план. Wink

Аз ти пожелавам след кризата и в близко бъдеще пък да си направите едни Малдиви, що не. Stuck Out Tongue
Въпреки че не е за никъде, скоро няма да е, и аз току-така и да имам пари, не бих тръгнал.

Абе, Сиренке, имаше една потребителка Контесата. Да не са я баннали, или просто е преустановила присъствие. Много ме кефеха споровете ви. Бой на кокошки в кокошарник беше. Animal ChickenAnimal ChickenJoyBowtieMask

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 13:04 от FragranceFanatic

# 178
A, не смея, след 11 септември като знам как се гавреха с мен на летищата с претърсване, сега вече не знам какво ще измислят. Сигурно вече и гащите ще трябва да свалям...

# 179
  • Варна
Помня я Контесата. Тя май спря да пише. И тя беше канадка.

Общи условия

Активация на акаунт