Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 279 677
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 180
Контесата си е тук. Последно преди да си смени ника, се похвали, че вече не държат спестявания за черни дни, всичко инвестирали в огромна къща, която да им донесе доходи. Това някъде 2019, близо до пика на всички пазари. Сега не се е похвалила какво става с проекта. Но май като 2008 - тия, дето се надяваха да флипват имоти за печалба доста увиснаха, щото нямаше балами, дето да вземат имотите и те с надежда да ги флипнат. Пирамидата си има край...

# 181
Така е за пирамидата.
Да, Бай Барадър вече ще е все по-сериозен.
Сканират ни и следят всичко.
С 5G и умните домове ще стане, като в Minority Report.
С 3-те деца няма да ти е почивка. То затова се оставят на баби, и само мама и тати на воаяж, да се насладят, починат, спукат от секс и презаредят батерии. Simple Smile

Относно икономическите процеси, да, има си теории, има си цикли, но нали знаете, че вече всичко се манипулира от-до и едни определени хора пишат едни сценарии, привеждайки ги в действие за користни цели - политическо влияние, зависимост, "наказване" и т.н.

# 182
  • На остров
Fragrance вие със Сирената сте си лика прилика защо не си отворите една тема за чат Simple Smile .

# 183
Скоро много IT-та, влогъри, млогъри и тем подобни, ще останат без работа, проекти няма.
За родините влогъри/ блогъри не ми е притеснено хич, защото са някакви супер измислени герои. Айтитата, обаче, сериозно ще го отнесат- бая ги разглезиха последните няколко години и ако наиситна им секнат проектите, голямо дърво ще гризат.
[/quote]
Тук е Контесата, но е като хамелеон. Joy

# 184
Обобщения за цял сектор какво дърво щяли да гризнат са неуместни. Има значение само конкретния човек дали им е намерил място на всичките си доходи веднага в излишни глезотии или е помислил и за следващия месец, година, десетилетие... Ще "гризнат дърво" предимно тези, които не са мислили колко харчат и колко заделят за бъдещето без значение в кой отрасъл са. До човека си е доколко се е поддал на стадното поведение при подем и доколко е помислил за неизбежен бъдещ спад.

# 185
Давайте да го обръщаме и на забава покрай сериозните теми и разговори, че времената са такива, а модовете да го карат по-ларж. Hands V

Две в едно, хахах, много ме развесели коментарът ти. Joy
Сирената е умна жена, определено би ми импонирала, има и житейски опит всякакъв, също и с деца.
Обаче, нямам намерение да развалям семейството и идилията й.
И не на последно място - няма да я карам да ражда четвърто, а аз от своя страна нямам хале, прогимназия, или конюшня, за да събера домочадието. JoySmile Там апартаментче не върши работа, какво ще да е многостайно. Не само това, а сигурно ще полудея, хаха. Не е лесно и не е за всеки такава "фамилия". Simple Smile

ТиЛи, какви родни? Хах, кифли и "меки китки" мъжленца. Мащабно говоря, в цял свят.
Къде е Контесата, ти ли си? Поздрави й прати.

yahoo, масата не са закътали средства за 6-12 м. поне. Даже да са някои, пак не се знае как ще се обърнат нещата и за колко време ще стигне "закътаното".
Частният сектор ще е леш.
Тези в бюджета по-леко ще го усетят, защото "заплатките" и по-нисички, ще си текат, и даже да имат заеми, кредитче, ще бюджетират и по-ще смогнат.

# 186
Чета само тази тема за коронавируса та вместо запис да разкажа случка от вчера.. Пловдив, единия край на Пешеходния мост младо момче просяк върви срещу нас със съпруга ми. Хора няма , ние сме общо взето стриктни , но решихме да се разходим из квартала. Мъжа ми му даде някакви пари и оня като занарежда
- Пожелавам ви да спечелите от тотото 200 000 лв., да отидете на екскурзия на Малдивите, да си направите фабрика ли какво беше не запоних и тъкмо му махах с ръка , благодарих и помислих че е свършил той се обърна и допълни
- И два бели мерцедеса да си купите. Stuck Out Tongue Winking Eye
Като цяло ние също действаме като Сирената, маалко по- консервативно.

Не разбирам от икономика, но интуицията ми показва, че доста ще патим след това. На мен също луксовете достъпни за много хора ми се струваха нещо нереални, напомпани.
Бъдете здрави!

# 187
Айтитата са свикнали през няколко години нещо да им "взима хляба", да почват и да прекъсват проекти. За щастие нещата, които се учат издълбоко, не се учат от днес за утре, а вече си има работещи системи, в които си трябва разбирачи, за да продължат да работят. А аз вече съм преживяла краха на своя сектор - принт журналистиката. Така че през няколко години има наново адаптация, дори да няма криза.

# 188
Някъде бях чел ,че в Китай и Италия имало най-много 5Gмрежи а те от своя страна скапвали имунитета и за това имат най-много болни.Аз се надявам тайничко да не ни спрат от работа защото гладен не се заспива.А и имам 2малки деца,пари скатани но до кога ще стигнат  кой може да каже?Още не е тръгнала сериозна криза а магазините празни онлайн не можеш да поръчаш нищо отвън,ако се докопаш ще е след 2 3седмици а до тогава никой не знае.

# 189
yahoo, масата не са закътали средства за 6-12 м. поне. Даже да са някои, пак не се знае как ще се обърнат нещата и за колко време ще стигне "закътаното".
Беше споменат IT сектора в тази връзка. Хора с много големи доходи. Малко предвидливост е била нужна за да отделят средства, да ги инвестират правилно и да имат запас за поне 2 години напред докато икономиката се изправи след поредния спад. Напълно реално е да живееш на 80% през цялото време (особено при висок доход) на средно 10г. икономически цикъл вместо 8г. на 100% и две години както се случи. Заделяните 20% инвестирани правилно биха стигнали и за много повече. Но ако винаги се състезаваш с другите по стандарт на живот това няма как да се случи.

# 190
В Китай само като им видиш градовете - да се чудиш как не се поболяват само от живота в тия човешки кошери.

Айти секторът, дори с високи заплати - ами грешка е, ако тия хора са максимализирали харченето, особено всичко на кредит. Дори с високи доходи, голяма къща и две БМВ-та са стандарт за човек с независим бизнес, някакви пасивни доходи и с пари за 10 БМВ-та в банките. Просто като си надскочиш стандарта, става интересно.

# 191
Най-гръмогласни колко щяла да пострада икономиката са точно тези надскочили стандарта си когато видяха, че настана време да не могат да си плащат сметката. А то беше неизбежно и ако не беше вируса все щеше да се намери подходящ повод. Разбирам, но не приемам този вид егоизъм да търсиш оправдания за собствената си недалновидност представена като загриженост за икономиката вместо да съдействаш за спасяването на повече животи и ограничаване на бъдещите поражения. Естествено на най-нуждаещите се е нужно и трябва да се помогне.

# 192
Момичета, нали в Канада е добра соц.и здравната политика?
Добра е, ако имаш добра работа на пълен работен ден (full time) в свястна, голяма фирма или държавна работа. Иначе, няма платена отпуска, болничен и т.н
Основен пакет здравна застраховка в зависимост от провинцията в която живееш. Може да бъде платена (БС), а може и не...
Ако нямаш свястна работа с добър работодател и нямаш допълнителна здравна застраховка - тогава плащаш всичко сама - зъболекар, лекарства, физиотеарпия и т.н
Например: Счупваш си крак и нямаш допълнителна здравна застраховка. В болницата ще те гипсират и наместят. Отатам нататък другото е твоя грижа. Може да се раздвижваш по ютуб, ако нямаш пари за физиотерапия обикновено между $45-$50/на час.

# 193
  • Пловдив
Сирено, направо да ти завиди човек...хем работиш, хем с малки деца, хем успяваш да опонираш на всеки писал тук Simple Smile

# 194
E аз имам опит, така съм от години, поработвам от къщи, децата свикнаха да се занимават, сега дори не виждам разлика с обикновения си ден. Именно заради децата нямах "истинска работа" в офис. А и децата вече не са толкова малки.

Общи условия

Активация на акаунт