Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 279 977
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 2 355
Защото правителството се издържа от данъците на същите тези малоумници. Те са му работодател.
А какви са опциите на правителството да напусне и да си смени работодателя? При такъв работодател който нехае за "служителите си" лично аз не бих стоял и минута повече.

Явно бонусите натежават сериозно над нехайството. Пък може и служителят да не е особено конкурентен на пазара на труда.

# 2 356
  • Варна
Защото правителството се издържа от данъците на същите тези малоумници. Те са му работодател.
А какви са опциите на правителството да напусне и да си смени работодателя? При такъв работодател който нехае за "служителите си" лично аз не бих стоял и минута повече.
Хаха, да напусне може.. ама други глупаци да го изберат едва ли ще намери..

# 2 357
Oт 10-на години не съм ходил в зала.
Зимно време дОма. Simple Smile
Лятно съм лостарче пред блока. Имам си лост - здраво коремни, кофички разни, ала-бала, въртя се на лоста, както ми е кеф. Разбира се, има си фундаментални упражения. Sweat Smile
Допълвам 1 път седмично конкретно за бицепс и рамо с дъмбели.
Tрицепсът ми се развива паралелно с всички упражнения почти, както и с лицевите опори - основно упражнение също. Крака не тренирам, харесвам си физиката, предпочитам прави, а не бутове. Те са си тренирани от ходене и постоянно натискане на съединителя последно време. Mr. Green

Та, по добрият вариант е на открито, естествено. Смърдящият и пълен с бацили фитнес не ми трябва.

# 2 358
Хаха, да напусне може.. ама други глупаци да го изберат едва ли ще намери..
Значи все пак работодателят в лицето на народа е глупав и малоумен. Е или поне тези за които спазването на някакви ограничения е толкова трудно и невъзможно.
@vapor
Работодателят бонусира работника за... Несвършена работа или защото е ценен и държи да не се лиши от услугите му.  А и честно казано не виждам как конкурентноспособната на служителя а.к.а. правителството касае работодателя а.к.а данъкоплатеца.

# 2 359
Да, никой не ме кара да ходя в мола, но това е развъдник за бацили. Няма как да се изолират потоците хора там, вентилацията няма изобщо да я коментирам. А знаете ли колко висяне висят там големите ученици? Ядат, обикалят магазини за парцалки, пак ядат, пият кафе.
В мол бих работила ако наистина няма друго какво да работя, без да искам да обидя никого.

# 2 360
  • Варна
Да, никой не ме кара да ходя в мола, но това е развъдник за бацили. Няма как да се изолират потоците хора там, вентилацията няма изобщо да я коментирам. А знаете ли колко висяне висят там големите ученици? Ядат, обикалят магазини за парцалки, пак ядат, пият кафе.
В мол бих работила ако наистина няма друго какво да работя, без да искам да обидя никого.
Нали заведенията в моловете няма да работят, така че ще ядат отвън.

# 2 361
Не си спомням къде чух,че коментират и затворени помещения в заведенията да заработят.Пак с условия за отстояние,дезинфекция и бла,бла.

# 2 362
Работодателят бонусира работника за...

За работодателя не знам,  предположих какви са причините правителството да не се завтече да си сменя работодателя и защо не напуска работодателя, който нехае за "служителите си".

Може да не съм разбрала правилно въпроса или да не е зададен съвсем точно.

# 2 363
И мен ме е гнус от фитнеси, пари да ми дават не стъпвам в такъв. Ама като искат да ходят хората, да ходят! И фитнесите персонал хранят, щом може за едните, трябва да може и за другите. Пък то ще си покаже.

Фитнесите се чак толкова гнус, колкото залите за йога и пилатес, където използват общи постелки и после ги забърсват с едни парцали, които не се перат често и вонят на вкиснало.

# 2 364
Ами носете си ваша постелка.

# 2 365
  • София
Каквото и да си носи, хигиена ще се поддържа първата седмица и после постепенно ще се премине към обичайната гледка. Същото се случи и със заведенията. Първо 2м дистанция, после стана на 1,5м. Сега вече няма и 5см дистанция, сервитьорите вече не са така стриктни. Поне от това, което снимат по заведения. Аз още не съм се престрашила да посетя някакво заведение.

# 2 366
За да стане това, трябва да има глоби за заведенията.
В чужбина това се спазва,  ще ви сложа снимка, заведение на открито как е затворило/'вързало' с ленти половината си маси шахматно и физически няма как да се седне.  В Мак Доналдс отворили прозорче от едната страна да дадеш поръчка, след това чакаш вън пред друго прозорче да ти дадат сандвича. Всички маси вън затворени, остава ти да си го занесеш в къщи или на крак да ядеш. Местна малка кръчма, изнесла само 2 маси, колкото да си сложиш бирата, но без столове. И на хората не им е приятно така, понамаляха и клиентите.
Ресторанти без  тераси, работят само за издаване на обедно меню, също през прозорче или един щанд на вратата.  В затворената част на заведението - само персонал.
От друга страна, всеки човек си отговаря за себе си,  ако иска, не ходи на заведение, можеш да се видиш с някой и сред природата.  По този начин самия гражданин с поведението си регулира процеса. Всеки има избора да посети само заведения, които изпълняват мерките.

# 2 367
  • София
Emirates съкращава около 30 000 души.

https://novini.bg/biznes/finansi/599055

# 2 368
Щом и Емирейтс започнаха със съкращенията....ако въобще е вярна новинината. Все си мислех, че авиокомпаниите от залива ще минат по-леко през кризата.

# 2 369
  В Залива никак няма да е лека кризата. Тя започна още миналата година и сега с Ковид , съвсем ще се влошат нещата. Петрол, строителство , туризъм , основните отрасли тук, са много засегнати и се усеща осезаемо. Но този бурен растеж от последните години , не може да е безкраен.

Общи условия

Активация на акаунт