Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 279 969
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 2 370
  • София
  В Залива никак няма да е лека кризата. Тя започна още миналата година и сега с Ковид , съвсем ще се влошат нещата. Петрол, строителство , туризъм , основните отрасли тук, са много засегнати и се усеща осезаемо. Но този бурен растеж от последните години , не може да е безкраен.

Положението със Саудитска Арабия е особено критично.  С опита да свалят цените на петрола се простреляха в крака. При бюджет разчетен на цена от 60 долара за барел, в момента приходите им са на 30% от очакваните. заглобиха над половин трилион във войната в Йемен, без да постигнат никакъв видим успех и продължават да затъват. Започна драстично съкращаване на разходите. Като начало премахнаха социални плащания за около 200 милиарда, но това не помогна и сега вдигат ДДс-то от 5 на 15%. 
https://www.telegraph.co.uk/business/2020/05/18/saudi-arabia-sta … ire-kingdom-risk/

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 17:00 от Refrenolog

# 2 371
  • Sofia
  В Залива никак няма да е лека кризата. Тя започна още миналата година и сега с Ковид , съвсем ще се влошат нещата. Петрол, строителство , туризъм , основните отрасли тук, са много засегнати и се усеща осезаемо. Но този бурен растеж от последните години , не може да е безкраен.

Положението със Саудитска Арабия е особено критично.  С опита да свалят цените на петрола се простреляха в крака. При бюджет разчетен на цена от 60 долара за барел, в момента приходите им са на 30% от очакваните. заглобиха над половин милиард във войната в Йемен, без да постигнат никакъв видим успех и продължават да затъват. Започна драстично съкращаване на разходите. Като начало премахнаха социални плащания за около 200 милиарда, но това не помогна и сега вдигат ДДс-то от 5 на 15%. 
https://www.telegraph.co.uk/business/2020/05/18/saudi-arabia-sta … ire-kingdom-risk/

Според мен тази криза свързана с петрола ще е началото на края на региона - очаквам обезлюдяване на Дубай съвсем скоро. И тъй като местните са мързеливи не виждам как ще оцелеят ако не работят.

# 2 372
И в ОАЕ го вдигат  от 5 на 15%- засега в някои емиратства, но скоро във всички. А до миналата  година нямаше изобщо ДДС.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 16:02 от Анонимен

# 2 373
Според мен тази криза свързана с петрола ще е началото на края на региона - очаквам обезлюдяване на Дубай съвсем скоро. И тъй като местните са мързеливи не виждам как ще оцелеят ако не работят.

Кризата с петрола ще е временна. Много производства в световен мащаб зависят от него, плюс че има и суровини, които са на базата на петрол.
Но местните са толкова богати и въобще не са за мислене.

# 2 374
  • На остров
Аз започвам да си мисля, че ще рецесията ще е по голяма от очакваното, ще се вдигнат данъците и ще настъпи една голяма инфлация.

# 2 375
Дубай не се издържа от петрола, а от строителство и туризъм. В Дубайското емиратство петрол няма. Но и строителството , и туризмът са в криза. Усещаше се още миналата година , че идва рецесия.
 Очаквания за хиперинфлация има . Не знам дали следите какво става с цената на златото.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 16:11 от Анонимен

# 2 376
  • София
Аз започвам да си мисля, че ще рецесията ще е по голяма от очакваното, ще се вдигнат данъците и ще настъпи една голяма инфлация.
Уви, не виждам как иначе би могло да бъде. Не по-голяма, много, много по-голяма и от миналата такава и от очакваното.
Дано някой по-компетентен и оптимистично настроен ме опровергае.

# 2 377
Най-тежкото мина. В нашия край съкратените са на работа. С изключение, които са за съкращение. Работодателите се освободиха от големите притенции и ниска работна култура.

# 2 378
От 1юни отварят и частите в заведенията на закрито.Ще борим кризата.

# 2 379
Дубай не се издържа от петрола, а от строителство и туризъм. В Дубайското емиратство петрол няма. Но и строителството , и туризмът са в криза. Усещаше се още миналата година , че идва рецесия.
 Очаквания за хиперинфлация има . Не знам дали следите какво става с цената на златото.

Имах предвид държавите от Залива като цяло. Иначе 30% от БВП на ОАЕ е от добива на нефт.

# 2 380
Английски плаж, снимката е от днес.
Скрит текст:

Явно хората масово не са разбрали, че в страната върлува корона вирус и че са в рецесия.

# 2 381
  • Street of Dreams
Много хора още не са го разбрали, последиците от кризата изобщо не са се показали на този етап.

# 2 382
Английски плаж, снимката е от днес.
Скрит текст:

Явно хората масово не са разбрали, че в страната върлува корона вирус и че са в рецесия.
Социала плаща.

# 2 383
Снимката не е от Слънчев бряг, че да плаща социала.

# 2 384
В Англия нямат ли социал?

Общи условия

Активация на акаунт