Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 274 477
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 5 175
Andariel,
Защото май беше вдигнал вече ръце от баш майстори, а този работел качествено. Той си прави голям хубав апартамент, който беше на тапа и беше пред нервна криза. Но поне беше доволен, че спестил някой лев, защото в началото бяха му препоръчали някаква фирма дето прави от , до с дизайнер и не знам си какво и той беше онемял от офертата дето бяха му дали Simple Smile

# 5 176
Частните уроци нямат нищо общо с училището, а с кандидатстването. Учителят не е задърпал насила родителите на племенницата да си записват детето при него.
Е това не е вярно,много родители водят децата си на частни уроци,тъй като или им е труден предмета, много изостават а и не само факт.

# 5 177
  • София
Да, така е, има уроци и за текущия материал, но в случая е целево - за кандидатстване, защото на този учител децата влизат.

# 5 178
  • Sofia
Не съм учител, информацията за  заплатите я имам от две учителки, които лично познавам. Дали са се поизхвърлили, не знам. Не им се оглеждам в паничката, само ми се струва, че е редно по-високите заплати да водят след себе си и по-голяма мотивация за преподаване, и натрупване на знания в подопечните им. Малко ми е странна мантрата "аз правя всичко възможно да преподавам качествено, но децата са тъпи и мързеливи, и не им се учи". Как  после същите тези деца на частните уроци рязко усвояват материала? Какъв е проблемът това да се случва в училище, определено липсва мотивация,  интересното е от чия страна.

# 5 179
  • София
Едната причина е именно в индивидуалния урок - вниманието е само към едно дете. В клас са повече от двайсет деца и винаги има сто разсейващи неща, темпото е някакво средно и който разбрал - разбрал. Учителят не може да се връща специално заради едно дете да обяснява, защото гони разписание съвсем буквално.

# 5 180
Частните уроци нямат нищо общо с училището, а с кандидатстването. Учителят не е задърпал насила родителите на племенницата да си записват детето при него.
Имат, имат. Ако не преподава качествено, частните уроците вървят.

# 5 181
Трябват си уроци дори и при най=прилежно дете и старателен учител. Според мен.

# 5 182
  • София
Учителят няма право да дава частни уроци на ученик от класа. За училището не съм сигурна, но може и за ученици от училището да нямат право да дават уроци.
Също така пропускаш нещо много важно - учител, който е лош учител в клас, после никой не го търси за уроци. Тези неща за уроците са от уста на уста.

# 5 183
И това не е по темата за короната, но да дам и моите две стотинки относно частните уроци...
Според мен една от причините да е различно там и в училище е че в училищата учителят често няма начин да въдвори ред в клас изобщо. Познавам доста майки които буквално скачат на оръжие ако сметнат че някой учител не се отнася достатъчно уважително с децата им... Не ми се навлиза в подробности, примери имаме всички край нас. Авторитетът на учителите и училището го няма никакъв, каквото и да си говорим. В семейството ми има две учителки, с голямо желание си работят работата обаче наистина не всичко зависи от тях.
В клас като са 20 деца, а в частен урок или само едно, или 2-3-4, дисциплината и вниманието и от децата е различно, не само вниманието което учителят успява да им обърне на всяко. Освен че там учителят е на "собствена територия" и не е длъжен да търпи някой ученик ако ученикът отказва да се занимава. Това в училище го има и е често. Отделно и родителите, даващи ясно на детето да разбере че плащат една шапка пари за тия уроци, та трябва да се старае. Как успяват да внушат на детето че там трябва, а за училището не е нужно, вече е за отделна тема.
Цитираните 2-3к чисто за учител само се изсмях като ги видях, това наистина са градски легенди. Ако работят и по някой проект и си докарват и от него по нещо, може на някого познатите да са се похвалили че еди кой си месец са взели някаква такава сума, но това определено не е заплатата им и не е всеки месец. Ако е такъв случаят, това е също работа която си я носят вкъщи и си я вършат извън нормалната им, та е нормално и да им се заплаща отделно - както и във всяка друга професия.

# 5 184
  • Sofia
По закон е така, но спазва ли се? Отговарям веднага - не! И тук изобщо не говоря/пиша за договорките между учителите от различни училища, които масово, и предварително уговорено си разменят учениците. Simple Smile Пак ще го напиша, те трябва да получават добри заплати, на тази държава й трябват умни, знаещи, мислещи и можещи хора, и от тях зависи да ги  направят такива.

# 5 185
  • София
Как ще ме принуди някой учител да дам пари на негов колега за частен урок, ако аз не искам? Ще пише двойки на детето? Хубаво, но за тази работа си има жалби - ще подам жалба и нататък ще се разбере кой и какво.

# 5 186
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
... Какъв е проблемът това да се случва в училище, определено липсва мотивация,  интересното е от чия страна.
Ти да видиш? И аз това се чудя Simple Smile

Отговарям като майка: средната е 5 клас. Има прекрасни учители по БЕ и математика. В клас са 29 деца. От догодина ще я запиша на курсове по математика и БЕ, където са по 10-12 деца. Не, защото учителите ѝ не си вършат работата, но при 29 деца няма как да се избегне липсата (или понижаването) на внимание, дори и на най-съвестното дете и да не се снижи мотивацията.

За мен, всичко ще си дойде по местата, ако класовете са по 15-16 ученика, но това никога няма да стане. Няма сгради, няма учители, няма пари за толкова учители, дори и да се намерят ...

Криза има за мен, защото покупателната стойност на заплатата ми го показва всеки път щом вляза в магазина.

# 5 187
Ученичка съм била и сме били точно по около 30 човека в паралелка. Частните уроци бяха бели лястовици, учителите успяваха и дисциплина да въдворят, и знания да преподадат и то дългосрочно. Има начин, воля липсва в днешно време.
И нормални учебници.

# 5 188
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Съгласна съм за учебниците.
И аз съм била със съученици до ... 42 номер. Но ... ОГРОМНО "но" ... времената бяха други, не бяхме зомбирани от технологиите, информацията се намираше чрез любопитство и търсене (а това търсене само по себе си е трупане на много, много знание и опит), а не чрез светещия екран. Нямаше ги сегашните наредби и имаше наистина родители! Сега по наредби "с перце да ги галиш", да не се гонят от час, да не се да правят забележки, за да не уронваш престижа и самочувствието, да разговаряш с родителите, които точно на калпазаните и развалящите дисциплината са ... "моето дете е злато". Та, така ... Има и доста прекрасни и подкрепящи учителите родители и добре, че са те, защото иначе става още по-страшно.

# 5 189
  • София
Тогава и намаляване на поведението имаше за най-малкото провинение.

Общи условия

Активация на акаунт