В момента чета ... 64

• 43 597
  • 748
  •   1
Отговори
# 570

Защо си причиняваш такива книги, след като си наясно, че няма да ти харесат?
Точно това, което си написал в спойлери, как 200 страници няколко колежани могат да си подхвърлят реплики на латински, мен ми хареса неимоверно. Ей така както е бавно и протяжно  ми достави неимоверно удоволствие. Но аз си падам по такъв тип повествование. Ако не си падах, нямаше да чета такива книги.

Снощи до 2ч си довършвах "Фалко". Голям кеф. Другите книги дали ще ги видим скоро на български? Не ми се четат на английски.

# 571
ScroolLock ме разсмя с ревюто си, но поне ми олекна, че не съм единствената, която намира “Тайната история” за най-безумно скучната книга на света. Едва ли някога ще си причиня нови 1000+ страници от аторката, но пък кой знае, може някой и мен да реши да ме изтезава с творчвството ѝ 😅

Аз имам още съвсем малко от “Присъдата е смърт”. После мисля да зачета нещо на немски, че имам нужда да си го освежа, но не съм сигурна дали няма да го чувствам повече като задължение, отколкото като удоволствие и може би ще чета нещо паралелно и на български или английски.

# 572
  • Пловдив
Аз също не харесах "Тайната история". Бавна и скучна за мен книга. Дори не я прочетох докрай, толкова ме отегчи.

"Ковчегът на Керъл" също ми е една никаква. От многото положителни коментари дори си я купих и съжалявам.

Започнах "Индийската съпруга" на Карин Фосум. Съвсем в началото съм и все още нямам мнение.
Има ли някаква поредност, в която трябва да се четат книгите на авторката? Тази ми е първата и не знам,дали да търся връзка с другите й книги.

# 573
1. Окото на Ева
2. Не поглеждай назад
3. Който се страхува от мечки...
4. Дяволът държи свещта
5. Индийската съпруга
6. Черни секунди
7. Убийството на Хариет Крун

# 574
@ston
Ако подозирах какво ме очаква, започвайки да чета Дона Тарт, не бих си го причинил доброволно, повярвай ми! Затова и споделям впечатленията си, за да спестя същото на нищо неподозиращите любители на хубавата книга.

@Морско_момиче & lili_78
Трябваше все някой да извика, че царят е гол Wink

Относно Карин Фосум - ядва се... Ето първите 6 книги от цикъла за инсп. Конрад Сейер в FB2.ZIP формат и с изчистени грешки. Седмата още не съм я намерил. Добре е да бъдат четени в хронологичната последователност, която е посочила Балкай Бартокомляс.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 00:37 от ScroolLock

# 575
  • София
Аз харесах Тайната история и Щиглецът. Това, че някой има други виждания по въпроса, не би ми повлияло на мнението. Не е нужно нечий цар да е гол. Други доста известни и прехвалени книги не харесвам, но и те си имат своите читатели.

# 576
  • Mostly in my mind
Абсолютно!

# 577
За почитателите на Normal people,има вече сериал по книгата.
Аз съм в чудена какво да чета,ще взема да подхвана Пазителите на Гришам,все още се чудя дали да продължа с Пол Остър  4321 или ще превъртя от тегавина хахха толкова дебела книга,без пряка реч,а и ниското качество на хартията Simple Smile)

# 578
Защо си причиняваш такива книги, след като си наясно, че няма да ти харесат?
Точно това, което си написал в спойлери, как 200 страници няколко колежани могат да си подхвърлят реплики на латински, мен ми хареса неимоверно. Ей така както е бавно и протяжно  ми достави неимоверно удоволствие. Но аз си падам по такъв тип повествование. Ако не си падах, нямаше да чета такива книги.
Снощи до 2ч си довършвах "Фалко". Голям кеф. Другите книги дали ще ги видим скоро на български? Не ми се четат на английски.
На мен пък ми беше супер полезно. След прехвалените последните постове за нея щях да се пробвам. А и аз не обичам бавни и протяжни повествования.
Всеки отзив има смисъл за останалите четящи.
А по въпроса защо си го причинява - ами много хвалите и човек си мисли, че на 100-тната страница ще се случи нещо. Изчиташ стоте, нищо не се случва, започваш да си мислиш, че сигурно след още 100. И така.

# 579
  • Belgium
За почитателите на Normal people,има вече сериал по книгата.

Охоо, Calabria, много интересна новина споделяш, ще го гледам непременно Simple Smile

Относно "Тайната история" - книгата е прекрасна поради редица причини, които дори нямам намерение да пиша тук, защото ще стане безкрайно дълго Simple Smile Доста е лесно човек да се ориентира дали този тип писане е за неговия вкус или не по безбройните отзиви за романа (и положителни, и отрицателни). Хубавото е, че по споделените мнения в темата също е крайно лесно да видиш кой потребител е с близък до твоя вкус и с кой никога няма да се засечете в четенето на една и съща литература Simple Smile

# 580
Ами да, то затова има различни произведения и стилове на писане, защото има и различно търсене, читателите харесват различни неща. Аз обичам много действие, изобщо не харесвам описания на пейзажи, хора и т.н.

# 581
  • Mostly in my mind
Лу, на мен ще ми е интересно да прочета безкрайно дългото ти писане относно "Тайната история".

# 582
Завърших "Съдбовен път" на Кристин Хана. Със смесени чувства съм- хем ми хареса, хем не чак толкова. Може би имах прекалени очаквания.  Историята е добре поднесена, интересна. Но нещо не ми достигна, за да я сложа в графа ''любими".

Започнах "Дом" на Камелия Кучер.

# 583
Аз си чета засега само испанската книга на Илдефонсо Фалконес (La catedral del mar). Доста е дълга, затова този път предпочитам да се задоволя с нея, без да комбинирам с друга, както ми е навик последните години. А иначе като идея ми напомня на "Устоите на земята", макар че книгата на Фолет е по-силна.

# 584
  • София
Малки големи неща на Джоди Пико. Много ми хареса. Не знам как съм я изпуснала.

А за Дона Тарт, неслучайно има Пулицър. Но всички сме различни. Един търси удоволствие от четенето, друг очаква лошият да си получи заслуженото.

Общи условия

Активация на акаунт