Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Home office и homeschooling по време на карантината

  • 4 262
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 537
И аз казах на учителките на моите да се оправят. Да се организират по добре, да го направят интересно за децата а не да ги карат да стоят пред компютрите и накрая пак нищо да не свършат. Едната учителка беше с нагласата че ще стоя като пазач да гледам дали следят и правят всичко, но и на нея казах че това не е мое задължение(ако тя представя информацията на децата по правилния начин те ще имат стимул да работят). Дано всичко това да свърши. Ако не излезем поне 2-3 часа някъде навън или по магазините после всички сме напрегнати и нервни. Затова вирус не вирус ние не си оставаме само вкъщи. Макар и повечето неща да не работят или отиваме на разходка в някой парк или се качваме на автобуса и отиваме в някой магазин.
🤔🤔🤔🤔
Какво имате в предвид с това???

Ами от всичко това което сте написали.Особено (отиваме на разходка в някой парк или се качваме на автобуса и отиваме в някой магазин) .Е редно ли е според вас?И после у-те да заинтригуват децата а за вас разходките.Работага на всеки родител е да възпигава да помага особено в този момент в който се намираме.Подобно изказване спрямо учител (но и на нея казах че това не е мое задължение)не ми звучи сериозно☹☹

# 46
  • Мнения: 8 827
понеже горният отговор на отговор беше в отговор на моя реплика, искам да уточня: аз казах, че не мога да се включа в онлайн обучение по обективни причини, за щастие при нас не се повдигна въпроса. иначе аз предпочитам да ни се дава какво да учим и да следваме плана. всеки ден минаваме всички уроци и упражнения, докато се разберат и научат. може да минат часове, но докато не се разбере не се става. не мисля, че е работа на учителите да представят материала в толкова интересен вид, така щото лигльовците да имат мотивация да седнат да учат. интересно ми е господинът с пачките какво толкова лично той прави, освен да плаща. колко точно от личното си време отделя.
аз съм на принципа, че когато трябва да се прави нещо, то се прави. толкова. всеки има задължения, които трябва да си изпълнява. приятно или не, това е без никакво значение.
относно съзнателното неспазване на правила, аз нямам думи. всъщност имам, но няма да ги споделя. освен простотия, представям си и какво поколение се възпитава /не спазваме правилата + всички са ни длъжни/. екстра.

# 47
  • Мнения: X
И тук да питам, някой първокласник ползва ли тиймс/друга виртуална класна стая?
Мецане, при вас се провеждат уроци в Тиймс, нали правилно разбирам.

От немския ни също започнаха така, с двуседмично забавяне. От училището сме с вайбър, уви, изпращат ни и работим самостоятелно.

# 48
  • Мнения: 8 005
Ние ползваме google classroom.

# 49
  • Мнения: X
За първи клас, нали така? Как протича часа?

# 50
  • Мнения: 4 433
И тук да питам, някой първокласник ползва ли тиймс/друга виртуална класна стая?
Мецане, при вас се провеждат уроци в Тиймс, нали правилно разбирам.

От немския ни също започнаха така, с двуседмично забавяне. От училището сме с вайбър, уви, изпращат ни и работим самостоятелно.

Не знам дали ще ви е полезна информацията, но да споделя. Синът ми е в първи клас в българско училище в чужбина. Имат занятия веднъж седмично по три часа и половина, колкото и в класна стая. Ползват Cisco. Часът върви много гладко, госпожата споделя екрани, материали и успява да усмири 20 деца на възраст 6-7 години. Моят проблем е, че синът ми не е свикнал да стои толкова време пред екрана и след заниманието е изключително нервен. Аз съвсем съзнателно го държа далече от всякакви екрани. Телевизия, таблети, телефони не ползва. Има право на половин час компютър дневно и то абсолютно контролирано. Та три и часа и половина компютър го качват буквално на черешата. Слава Богу, че редовното училище са измислили друга система, която ми се вижда по-подходяща за всекидневно учене за малки деца, но пък изисква повече съдействие от родителя.

# 51
  • Мнения: 8 005
За първи клас, нали така? Как протича часа?
Да, за първи клас. Учителите публикуват видеоклипове и скрийншотове като материали и домашни като задания, а ние връщаме решените домашни като отговор на заданията.

Общи условия

Активация на акаунт