Плаче ЮЛСКОто човече, колики го мъчат вече

• 13 411
  • 310
  •   1
Отговори
# 180
Aсе, много е хубаво че те има  newsm45
На мен също ми стана много тъжно от този пост,защото си помислих какво ли ще е ако нямам възможност да кърмя  Tired
Ще се чуствам непълноценна  Confused

Чакаме те с Галко  Hug Леко пътуване.

# 181
  • на правилното място, в точното време
   Асе,кефя ти се на невероятните усилия и хъс , с който ни ограмотяваш и надъхваш! Беше споделяла,за трудностите през които си минала с кърменето!Поздравления за това!  bouquet
  Само ,че миличка, не всички сме така както теб. Честно да си кажа кърменето определено не е сред нещата,които ме кефят.Кърмя Йоанна само защото знам,че един ден повече кърмене е по-добре за нея. Иначе, нито изпитвам удоволствие някакво, а понякога ме боли кански, макар,че би трябвало да са се регулирали нещата при нас. Но при положение,че виждам,че детето ми гладува и пищи от глад,защото нямам кърма или тя просто не може да се нахрани с нея, няма да продължавам,дори да рискувам така да се отбие или да ми спре тотално кърмата. Не искам да обезкуражавам никой или да омаловажавам труда на Асето, но това е мое мнение. Както вече бях писала :всяка майка и дете са различни и няма правила!Аз лично действам според ситуацията! И определено не бих се чувствала по-малко добра майка, ако спра кърменето.Това не е мярка!
   За ваксините да кажа-правиха ни хепатитната на 1 месец, днес сме на консултация ще ни дават Полиомелита. Ще разпитам и за другите,макар вече да бяхме говорили с нашата доки,че държи да си купим ДТК, а не тази от Здравната каса и ще ги правим,след като Йоанна стане поне 5 кг. Като гледам, ще си ги направим до 3-я месец, но и аз мисля да ги отложа малко във времето. Със баткото ги отложихме по здравословни причини, сега пак мисля да приложа същия механизъм и с беба.
   За майчетата,които още се страхуват да кърмят легнали-момичета,това е такъв рай!!! Просто съм се наспала! smile3524 Първите няколко нощи, бях все нащрек и спях повдигната на лакът, но сега като се разбуди беба,бутам и цицата и си спим и двете. Нощем се храним изключително и само на кърма. Не мога да кажа колко изяжда,колко суче изобщо, но тя е доволна, спи си добре и аз де  Wink Така,че момичета, усвоете го това! Такава почивка е невероятна.А и както казва Асето, това е добро време за кърменето,защото не знам точно тя как се изразяваше, но така спомагаме за увеличаването на кърмата.
   Ние ще се оправяме за консултация.Като се върнем,ще се отчитаме с резултатите!

# 182
  • Стара Загора
Здравейте!Ние от вчера сме със бум в растежа ли ,какво ли?Искаме само на цица-кърмя го,той заспива и като изкарам цицата след 2 мин.е буден и се започва мранкане или въртене.и така цял ден.През ноща пак е неспокоен,спи ,но все мрънка и маха с ръчички и крачета.
За кърменето легнали през ноща не си и помислям(не искам да плаша никой)-баба ми така е задушила първородния си син-заспала и го притиснала с гърдата.
Иначе растем стремглаво,на 15 дни бяхме 5.140 и 60 см.,иска все да е прав и да гледа(какво вижда незнам ама да се кокори).
За кърмата -тея 2 дни ме изцежда до шушка,но аз се надявам че произвеждам достатъчно макар и да изглеждат празни.Майка ми се опитва да ме накара на купя АМ ,но аз не се давам-тъпча цицата в устата и да стимулира производството  Laughing(на мама помпичката)!

# 183
  • Варна
Здравейте!
Тая сутрин вдигнах педито по тревога. Като взех да го храня ми се стори малко топличък. Бутнах термометъра в дупето 37,3 а под мишницата 37,2. Обадих се на педито, а тя каз, че е най-точно в дупето и до 37,5 -6 е нормално, защото се вадят 5 градуса. И аз айде пак в дупето. Държах 2 мин. -37,4. А ма сега ми е притеснено, не го оставям да спи горкото спокойно - все го пипам. Каза, че щом няма др.признаци сигурно съм го притоплила. А ми то горкото с дълго ръкавче и с одеалце завито, а ние голи спим. Все ме е страх, че нощно време става хладно и го навличам и завивам, а ние спим голи.........
Да кажа и аз за кърменето. Аз съм от мамите, които вече не кърмят, но не смятам, че съм се провалила. По някога нещата стават така. Когато имаш още едно дете в къщи не можеш да се отдадеш само на бебето, да кърмиш през час, да ходиш гол до кръста.... Имаш и др. задължения.

Чоа за сега, че нямам настроение! Дано тревогата ми се окаже фалшива и бебо на истина да е добре Praynig

# 184
Леле. Вие си говорите за такива важни теми като кърмене или Ам, а аз ви питам за памперси. Много съжалявам.
Дали ще храниш детето си с Ам или само с кърма си е въпрос на личен избор. Но ако искаш най-доброто за своето дете - това е кърмата.
kalinaarsova - има случаи в които се налага да се дава АМ, но при теб не е имало кой да ти помогне и насърчи да не го даваш. Може бебето да е ревало от колики. А не че е било гладно. При кърмените бебета не се гледа количеството кърма, което са изсукали на 1 път, а дали пълнят памперсите и наддават. Понякога може да изяждат 10 мл, а друг път 100.
Кърмих баткото малко повече от година. А при малкия след първата консултация на 20-тия ден педиатърката ми каза да давам АМ. Беше наддал само 300 грама. Благодарение на помощта на момичетата от кърмаческия за около седмица всичко се оправи.
Това беше най-кошмарната ми седмица през последните години, но важното е, че малкия остана само на кърма и сега е едно щасливо и добре "охранено" бебе. Просто за мен АМ не беше алтернатива. Не го харесвам. Натоварва повече стомахчето и не пази детето ми от болести, настинки и тн. Да не говорим за хамалогията и финансите, за да се приготви.

Да са ви живи и здрави бебенцата. В началото е най-трудно, но после всичко става много хубаво. За мен най-хубавия момент е когато се кърмим и малкия се е наял, пуска гърдата и ми се усмихва. Заради тези усмивки си заслужават всички жертви, които правим за тях.

# 185
Ние днес сме месечинка!Черпим! Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle  cook newsm38 cook cook bombs bombs breastfeeding cheers Popcorn beer3 beer beer2 Wine Glass  food002 smile3504

Асе незнам за другите но аз те подкрепям и те слушам и имам впредвид съветите ти!Даже спорим и се караме в къщи за теб!Но бия в доводите си де!

Днес като за месечинка сме много лигави,сега ми е на врата и пиша едва едва!Оака се цялата до ушите и топлихме вода та се михме нямаме топла вода! ooooh!

Мен пък ми расте мъдрец!Ужас!

Ние се храним легнали на всяко ядене,просто и аз и тя свикнахме така и даце не мога по друг начун,като пробвам седнала и тя в мен не става или се дави или ми тежи и само я местя и така я смущавами ту спре ту се задави,а легнали си ядем спим и така!То стана вече като ритуал нашто,идва време за ядене,постилам една нейна кърпа под нея и лягаме!Няма ден няма нощ само легнали сме!Тази вечер в 2.30 я сложих и към 3.45 се будя тя спи наядена аз отстрани и си я преместих на кошарката!А за задушаване не думайте!Страшно е!Дано не се случа на никой,и все си мисля че до там за да се стигне трябва да си много заспал бе!Аз откакто се е родила такъв дълбок сън нямам все си дремя но не спя!Пък и ти си легнал настрани и тя е до теб не под теб! newsm78
Незнам аз нямам проблеми и така се храним!

Вчера четох всички линкове от библиотеката в кърмаческия за захранването!Препоръчвам ви да почетете ако си нямате работа!А днес разглеждах съдържанието на всички бурканчета с храни в кауфланд!То на едни дето са германски си пише че се почва захранването след 4-6 месец!И уж нямали глутен, сол ,но ще видим тая работа по нататъка!

Хайде за сега доскоро днес съм решила да се фотографираме семейно и така всяка месечинка! Hug

# 186
  • някъде
Честита месечинка на малката Юлия! Hug  bouquet Hug
Морска сирена, дано всичко при вас е ОК и да няма проблеми около малкото дребосъче! Praynig
Равия, как се казва тази ваксина ако отида да си я купя от аптеката и колко струва? На мен ми казаха следващия месец като отидем да ни бият ваксината да не сме яли и да съм му дала  преди това нещо за температура. Какво да му дам и колко време преди това? newsm78
Асе     bouquet
Калина, съжалявам че така са се стекли нещата при теб и знам че си направила това което си смятала за най-добро за твоето бебче! Peace
Фиона, как вървят нещата при вас?
Попова, какво става с твоят проблем, има ли подобрение?

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 13:40 от didi_81

# 187
Ели,да ти е жива и здрава месечинката,много здраве и безгрижно детство желая на малката Юлия  Heart Eyes
Асе,златна си ни,и ние или поне аз си те слушам,и се боря със зъби и нокти,за да се кърмим възможно най-дълго.
Диди,благодаря ти за загрижеността   bouquet Днес ходих да ме облъчват с някакъв радар,който разнасял бучки,дано има ефект.Като междувременно продължавам с цеденето.Определено съм по-добре от изминалите дни.
Морска сирена,не се приеснявай,явно всичко си е в норми,дано нямате проблеми.
red_heart,и ние сме по същия начин,дано скоро отмине този период,че не се издържа така.
Приятен ден от нас с бебе Ема   bouquet

# 188
  Само ,че миличка, не всички сме така както теб. Честно да си кажа кърменето определено не е сред нещата,които ме кефят.Кърмя Йоанна само защото знам,че един ден повече кърмене е по-добре за нея. Иначе, нито изпитвам удоволствие някакво, а понякога ме боли кански, макар,че би трябвало да са се регулирали нещата при нас. Но при положение,че виждам,че детето ми гладува и пищи от глад,защото нямам кърма или тя просто не може да се нахрани с нея, няма да продължавам,дори да рискувам така да се отбие или да ми спре тотално кърмата. Не искам да обезкуражавам никой или да омаловажавам труда на Асето, но това е мое мнение. Както вече бях писала :всяка майка и дете са различни и няма правила!Аз лично действам според ситуацията! И определено не бих се чувствала по-малко добра майка, ако спра кърменето.Това не е мярка!

Равия, и аз се чувствам по същия начин. Както казва Морска сирена наистина е трудно когато имаш още едно дете и е необходимо и на него да обръщаш достатъчно внимание, за да не се чувства пренебрегнато.

За кърменето в легнало положение, съм пробвала само два пъти, но и двата пъти след хранене повърна почти всичко и сега не смея пак да пробвам пак. Иначе наистина е доста удобно, но може би не мога да наместя бебето както трябва.

Относно ваксините, на баткото също ги бяха отложили по здравословни причини и започнаха от осмия месец. Иначе на последната консултация ни сложиха втората против хепатит, но за другите още се чудя. Иска ми се пак да ги отложим поне с няколко месеца, но ще говоря с педиатърката, да видим какво ще каже.

Приятен ден на всички и целувки на малките сладурковци и сладуранки  bouquet

# 189
  • Варна
Честита месечинка на бебе Юлия!
Ели моята рана също до скоро течеше и с гнойта изхвърляше  парчета от конците. Аз много се бях ошашавила / то сигурно и заради това ми се дръпна кармата/. Колкото и да ми казваше лекаря, че всичко е наред и ще се оправи, аз докато не видех затворена раната не можех да се успокоя. Обясни ми, че е реакция на организма от непоносимост към конците. Аз правих промивки с риванол и пръсках с Бивацин и Оксикорт. Също промивах и с тетра и си правих компрес със стерилна марля задължително, за да не се замърси раната. Сега ми е останало само на едно място да се затвори. Но там се отвори преди 4-5 дни и се надявам тази седмица да се затвори............ Едва ли е нормално, но се случва. При първото секцио не съм имала такъв проблем.
Целувки на малките душички! Two Hearts

# 190
Честито на Юлия- да е много здрава и послушна!
Аз дадох само 3 пъти ам и спрях.През хнощта повърна 4 пъти един след друг на фонтан по много. и сега преди малко пак.Дори нещо жълто повърна. #Crazy
А кърмата ми  от лявата гърда имам, но от дясната май не- защоъо е постоянно мека

# 191
Здравейте момичета  bouquet
Бих желала и аз да се присъединя към вас Hug. Моята бебка  newsm30се роди на 20.07. в 9:00 h  и беше 2750-47см. Аз отначало имах проблем с кърменето breastfeeding явно не ми се бяха отпушили каналчетата и гърдите ми едни такива твърди и тя не можеше въобще да суче и само плачеше душичката. Но една акушерка  costumed050 ми помогна да си отпуша каналите и сега ядем на 3 часа по 30мин., освен в случаите когато заспива. На 22.08. сме на консултация, тогава ще ни правят и ваксината за хепатита, та да питам от нея вдига ли се Т .

Аз пуснах темичка, но да питам и тук как се обличате в тези жеги и отваряте ли прозорец при бебчетата, а също какво давате за коликите newsm78

ЦЕЛУВКИ НА ВАС И НА БЕБОЦИТЕ

# 192
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 193
Тъкмо се наканя да пиша и аиде малката се размрънка, ама сега ми дойде ред!!!
Днес бяхме на консултация и сме 5050гр. на 40 дни / е то утре се води че ги навършваме/ ,което е добре. За кърмене няма да коментирам, важното е че сме само на кърма, но има дни когато сученето е просто мъка като вземе да се дърпа реве и плюе пък е гладна.
Слагаха ни втората хепатитна ваксина, направо се разплаках като го боднаха това малко краче и после ми казаха, че е една от най-болезнените, как плака милата само да знаете. За ваксините не смея да се меся на докторите, понеже считам че българската медицина е доста напреднала в тази област и за да одобри този задължителен профилактичен план значи има защо. И при някои заболявания се налага профилактика преди всичко. НО като взе да ми говори док на мен и още една мама да почваме да даваме сокчета от морков ябълка диня и викам сок няма да давам Laughing и тя Shocked ще даваш, аз - няма да давам. Обяснявам и че поне до 16 седмична възраст не искам да захранвам.Тя - кой учебник прочете hahaha Както и да е накрая вика всеки си прави с детето каквото ще и е мнооого права. Опита да ме убеждава че се давало сок за превенция на желязо дефицитните анемии, което е вече остаряло схващане, но кои да се образова, те си знаят тяхното #2gunfire Мисля да започвам със захранването след 4 месец, дано до тогава да се кърмим Praynig ААА и ми вика тя това майче /другото/ е много добре запознато с храненето, а му ръга шишето с АМ в устата на 30 дни. Аз и викам ами що не кърмиш тогава, а тя ооо много боли, а после се оправдава ми аз нямам зърна това онова и т. н. Иска се много воля и упоритост и знаниня по въпроса.
Някои майчета май опитват помпите от любопитство, а мойта я разбих от употреба, добре че имам две /едната и прахосах накрайника при стерилизация та купих втора на Чико са от 25лв/
Рени кви са тия лохии за 10 дни, аз още се изтичам много слабо е от 20 дни но капе още!
Айде стига че като седна няма спиране, майката му е по често отчитане smile3521

# 194
  • на правилното място, в точното време
  didi81,ваксината се казва Инфанрикс.Не знам дали можеш свободно да си я купиш,но няма проблем да ти напишат рецепта за нея. Струва от порядъка на 20-25 лв.Но защо на края на втория месец ще ви я слагат.Слага се в края на третия.Края на втория е Полиомелита. Ние сме качили 1 кг за последния месец и сме пораснали с 4 см.Сега сме 4940 .Оф,после ще дописвам!

Общи условия

Активация на акаунт