Плаче ЮЛСКОто човече, колики го мъчат вече

• 13 452
  • 310
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Здравейте мами!
Днес имам двоен празник и бързам да ви почерпя виртуално  smile3510 beer3 Misc Baby Bottle  food002 Popcorn
Днес моето голямо съкровище Мишо става на цели 5 години - да ми е жив и здрав, а малкото съкровище Тошко празнува първата си месечинка. Много ги обичам и съм много щастлива, че ги имам.
Тошко направи първия подарък на батко си - спа цели 7 часа без да се събуди да папка, но..... преди това 3 часа горкия се скъса от рев от тия гадни колики.
Чао от нас за сега!  bouquet

# 106
Morskasirena, наистина страхотен ден за семейството ви Hug
Нацелувай малките мъже; да ти растат здрави и спокойни за радост на мама и тати
Весел празник  bouquet

Честит рожден ден и на Жоржи, на патеричка Embarassed
Много здраве и щастливи мигове с малкия принц ти желая  bouquet

# 107
  • при Arctic Monkeys
моля някой да каже за Хамомилията каво представлява?
а този Инфакол има ли го по птеките, защото някъде бях чела, че само в  Англия се продава.

# 108
Честит двоен празник морска сирена!Много да те радват мъжете ти и да сте винаги здрави и щастливи цялото семейство!  bouquet

Честито и на всички месечинки и месечинковци които вече минаха месеца и са по на 2!Малеее! Laughing

Честит рожден ден и на Жоржито с закъснение но по добре късно отколкотоооо!  bouquetМного щастие ти желая и Любов!

Аз вчера като се оплаках че не акаме и се изакахме!Но вече го правим номера веднъж или два пъти дневно,що ли незнам преди по-често акаше!Но си се изака ии си е хубаво оцветено!Мале и аз кво ви разправям за акита! Blush

Момичета разбрах че от 1. 1 2007 всички ще взимат майчинство или болнични вече лично а не чрез работодател!Това мен лично много ме зарадва като го разбрах вчера понеже още не съм взела и стотинка от работодателите ми вече 8 месец!!!А и се съмнявам че ще взема нещо но така като ще ги дават лично ме радва много !!!!Направо ми се ще да черпя!Ама то има още много тъпотии в държавата ни за които трябва да се мисли да се променят!Майките на близнаци взимат по едно майчинство което си е подигравка направо!А пък айде да не говоря и за др неща!Няма край! #2gunfire

Аз сменям през ноща памперс само ако е изпуснал нещо и е мокра иначе чак на сутринта!

Хайде момичета до после или утре! newsm78  bouquet  bouquet  bouquet

# 109
Хамомилата е хомеопатичен препарат приготвен от лайка. Продава се във флаконче което съдържа малки гранулки. Разрежданията, които се продават в България са 5, 9, 15,30 СН. Това е най-простичко казано. Искам обаче дебело да да подчертая че даването на хомеопатични продукти трябва да става след консултация с опитен хомеопат. Иначе рискувате най-малко нищо да не стане, а може и да влошите положението. Хомеопатията е интересна наука и е малко трудничко да се обясни в един постинг, но ако ви интересува, във форума има информация. Ох, определено нямам търпението на Асинка да обяснявам, но се надявам че разбрахте посланието.  Grinning С една дума не давайте така наслука, нито просто защото педито ви е казала. Трябва специалист за тази работа. Както между другото и за каквото и да е лекарство.

Благодаря, Асинка за съветите. Знам го хомеопатичното, с него по едно време мислех да си спирам кърмата  Embarassed (в по-големи дози действа спиращо). Но хомеопатичката ми се противопостави категорично! И добре че я послушах всъщност...Аз реших да го карам така, без допълнително да пресилвам нещата и откакто взех това решение кърменето наистина ми доставя удоволствие. Предпочитам да не си давам повече зор, да нямам норматив за количество дадена кърма и да дам спокойствие и усмивки на децата си. Това според мен е най-важното.

Честит двоен празник на морска сирена!

# 110
  • при Arctic Monkeys
lala,мерси за обясненето.
днес сме като скачени съдове-постоянно ми виси на гърдите това дете. Tiredболят ме адски от смукане и дърпане.скок в растежа ли, не може да се засища ли не знам, ама едва издължам вече Confused

# 111
Даниела, с дохранване не се оправя работата. Оправя се с често поставяне на гърда. Честата стимулация дава сигнал от гърдите към мозъка, че има нужда от повече мляко и за няколко дни нещата влизат в релси. Дохранваш ли бебето няма да суче толкова често и ефективно, за да покаже на организма, че има нужда от повече кърма. По-малкото изсукано количество, води до по-малко произведено и така докато кърмата "спре". така че намали добавката, или директно я спри, ако не я даваш от повече от три дни и започни да слагаш бебето на гърда, когато е гладно, ако ще през половин час. от 3 до 7 дни е срокът, в който лактационната криза ("бум в растежа") ще отмие. Ако и ти се грижиш да пиеш достатъчно течности проблеми няма да имаш. Освен това редувай гърдите. Даваш от дясната - изяжда, даваш от лявата - изяжда, пак даваш дясната - в нея вече се е произвело мляко докато е сукано от лявата... и так до наяждане. Беболини заспива, буди се и процедурата се повтаря. Ще видиш как за няколко дни ще забравиш, че си поглеждала към кутията с АМ.
Толкова ми е мъчно, че този начин за преодоляване на кризата при мен не става, защото живеем доста хора под един покрив, а това изисква да се разхождам полугола по цял ден, да не говорим, че не оставят детето да стои "гладно".Е, аз продължавам да опитвам колкото мога когато не ме притесняват Cry
Иначе в болницата когато  ми го донесоха на третия ден веднага засука и веднага спряхме АМ и доста ни обясняваха как да кърмим.
Тази нощ пак имахме колики но някакси по добре ги преживяхме, сега Павел спи. Мисля, че и той започна да следи предмети или хора, но колко вижда не знам.
Аз давам чайче от лайка, не смея да рискувам с хомеопатични при положение, че не съм се консултирала със специалист.
Честито на Морскасирена за двойния празник![/color]

# 112
lala,мерси за обясненето.
днес сме като скачени съдове-постоянно ми виси на гърдите това дете. Tiredболят ме адски от смукане и дърпане.скок в растежа ли, не може да се засища ли не знам, ама едва издължам вече Confused

Тъй като гледам твоето бебче е вече почти на 6 седмици. Май единият скок беше тогава. Аз с дъщеря ми точно на тази възръст започнах с добавките, защото реших, че нямам достатъчно кърма. Ама ти не се предавай! Аз нещо реших да заместя Асинка, ама само на теория съм добре подготвена! Joy Практиката ми куца! Wink Все пак мога да окуражавам, и това е нещо! Grinning

# 113
Честит двоен празник морска сирена!  bouquet

# 114
Lala, как приема Мишел малкия бебок?
Ние сме в някаква сериозна ревностна криза, насочена единствено към мен Cry Мая се радва много на бебето (е, иска доста силно да го гушка, но го приемам за израз на обич някаква си нейна Joy), но с мен се държи странно - не ме слуша за нищо, непрекъснато иска да я гушкам и да се прави на бебе, при най-малкото нещо плаче и така... образува ми доста нерви, та сега е изпратена на бабин дом, където се чувства по-спокойна, но скоро се връща и ме е страх как ще продължат опитите ни да сме голямо семейство Rolling Eyes Grinning

# 115
Лала, чудесно се справяш Hug Мога да отдъхна малко Heart Eyes и решението, което си взела ми харесва. (не, че имаш нужда от одобрение, ама аз да кажа Wink ) Най-важно е спокойствието, тогава и кърменето доставя радост, а и самият процес е много по-лесно контролируем.
Аничка, точно скок в растежа е - не се тревожи ще мине с повечко кърмене Laughing
За хомеопатията... Като цяло това е алтернативна медицинска наука (наистина е медицинска), която се основава на принципа "подобното лекува подобно". Всеки извлек - било то от минерал, растение или животно, даден на здрав човек предизвиква определена симптоматика. Давайки малки количества от "разболяващото в-во" организмът оздравява. Разчита се на "паметта" на молекулата на водата - потенциите (5 СН; 9 СН... и т.н.) са дефакто водни разтвори. Колкото по-висока е потенцията, толкова по-малко в-во има вътре, но толкова по-бързо лекува препаратът.
Разликата от алопатичната (стандартна) медицина е, че хомеопатичните препарати не се изписват симптоматично. Изписват се според психологическия профил на пациента, според характера и личността му. Това прави хомеопатията изключително прецизна наука и това налага консултирането с хомеопат. Не може да с каже - "боли ме главата" и да ти кажат - "вземи еди какво си". Прегледът трае поне един час, като през това време те разпитват на коя страна спиш, студени или топли напитки предпочиташ, пиеш ли вода, колко пъти ходиш до тоалетна... и това всичко, защото те боли ухо, примерно. Но всичко в човешкия организъм е свързано, затова за хомеопатията няма невъзможни неща. Лекува хронични заболявания, точно, защото се намира първопричината, а не се лекуват симптомите.
Пипи, не че нещо, но какво значи много хора? Храненето на бебето е естествен процес и не би трябвало да се смущаваш. Ако си ушиеш слинг ще се разхождаш полугола без никой да забелязва какво правиш Wink разбира се ти си знаеш най-добре, само подхвърлям идеи.
Ей точно това ще се опитаме да променим с момичетата от кърмаческия - ще се опитаме да накараме обществото да се замисли колко е важна подкрепата на семейството за успешното кърмене. Като стартират проектите ще се чуе Hug Тогава се надявам и тези от вас, които ще кърмят повече от 9 месеца да се включат, за да се помогне на още и още майчета Hug

# 116
Честит рожден ден но Жоржито но патерици! Бъди здрава и много щастлива с малкия бебок!
Честито на малките палавници на морска сирена и на цялото им семейство!
При на положението с кърменето е висене около час, понякога и повече на гърдата, понякога суче по-спокойно, но често е рев захапва ,рев захапва, посуква малко и пак рев и накрая като се измори и вземе да заспива посуква още и не я знам нахранва ли се, но в никакъв случай не изяжда 100-110 мл. Често замествам бибката /залъгалката/, дано само тия зърна издържат и да има кърма Simple Smile
Рени на тия бебфони нещо вяра им нямам, не знам що???
А по-въпроса за яденето на мама и аз чувам противоречиви мнения, едни викат яж повече плодове и зеленчуци, други внимавай с тях, ами не може само пържоли и хляб да ядем! Аз мисля че има голям ефект от овесени ядки и банани, пробвайте! А тоова за овесените ядки че причиняват колики направо ме разби ееее стига вече де! Не стига че човек една ракия не може да изпие вече почти година /щото аз се пазих и преди да зачена/, едно кафе с кофеинче не мога да пийна, колата само 1-2 глътки да я усетя, аааа hahaha Но наваксвам със спрайт каквото и да говорят за газираното
Целувки  remybussi

# 117
Шугър лейди - слушай сега една дърта кърмачица да те светне Wink Раждането на детето е достатъчен "стрес" за семейството. Проблемите с кърменето в началото, непрестанното висене на цица... почти сливането с бебето се отразяват малко или много на самъчувствието. Да не говорим, че и фигурата не е като преди - абе с две думи всичко женско и човешко отива по дяволите... това понякога е доста потискащо.
ЗАТОВА няма забранени неща. Аз съм човек, който ако му кажеш, че нещо е забранено става три пъти по-сладко. Решението - има неща, които трябва да се консумират в ограничени количества - като алкохола. Ако щете вярвайте, но аз лично нито веднъж не съм отказала ракийца, винце, или каквото и да било. Пийвам непосредствено след кърмене. И да, знам, че не е полезно, но и аз не пия 100 гр. Пия  няколко глътки, но това повдига самочувствието - ставаш равен с "нормалните" хора.
А овесените ядки и житото са рай за кърмата. Не знам как решихте, че образуват колики и защо? Шоколадът, кафето, доматите - да заради кофеина и киселинното съдържание. Целулозните и бобовите - знаете,че са газообразуващи, ама овесените ядки - няма такова нещо.
Хайде сега приспете си децата и се отдайте на дейности "и мама е човек" - ако щете се срешете (защото си спомням как с дни гребен не минаваше през косата ми), сложете един крем и слезте за половин час в кварталното кафене. Като се приберете ръцете ви ще треперят да гушнете бебето Wink
Целувки на всички ви и да знаете... много си ви обичам и много ви мисля. Обичайте се Hug

# 118
Честино за двойния празник Морска сирена,да са ти живи и здрави мъжете и много щастие на цялото семейство   bouquet
Асинка,не знам дали ти ни обичаш,но ние със сигурност,и особено аз.Направо не знам какво щях да правя без теб,и без окуражаващите думи които пишеш.Златна си ни да знаеш,а ние сме големи късметлийки и щастливки,че сме юлски мами и те имаме  Heart Eyes   bouquet
А сега да ви се оплача малко:вчера споменах ,че имам бучка на едната гърда и си мислех,че по-лесно ще се справя,нооо нее....оказа се по-сериозно от първия път когато имах.Бучката е много голяма и е на ареолата и продължава по гърдата.И на Ема и е невъзможно да захапе,защото е камък около зърното,та дори и самото зърно.Сутринта я мъчих 20 мин.,но не захапа.После се сетих за силиконовите зърна,но беше късно,защото се бях изцедила добре и тя сучеше,но почти нищо не дърпаше,но повися 25 мин. и сега на това хранене си засука като хората.Надявам се скоро да се оправя,че е голяма мъкаа.
Стига съм се оплаквала.
Желая лека и спокойна нощ на всички бебоци и мами!

# 119
  • Варна
Честит двоен празник Морска сирена  bouquet  bouquet  bouquet
Да са ти живи и здрави дечицата и много да слушат

Общи условия

Активация на акаунт