Плаче ЮЛСКОто човече, колики го мъчат вече

• 13 452
  • 310
  •   1
Отговори
# 120
Попова, ако не се резнесе като предния път и бебето не може да засуква, сложи си зелеви листа. Само да знаеш, че доста бързо дръпват кърмата (в смисъл намалява) и омекотяват гърдата, така че не ги дръж много дълго. Като успокоят и ги махаш. Но прибягвай до тях само в краен случай Grinning

# 121
  • Варна.
Здравейте щастливи мамички! Да са ви живи и здрави бебенцата!

щом Аси ви навестява смятайте, че сте информирани по най-добрия начин. не съм прочела темата и може да се повтори нещо, което сте обсъдили вече, искам да ви споделя няколко неща, на 1-во място бъдете много мнителни по отношение на педиатрите, не ги оставяйте да правят каквото си искат с вас и дечицата ви, .... да, трябва малко време да мине да се преодолее докторския авторитет. има вече много изчерпателна информация за всичко тук във форума, за кърмене, за масажи, ваксини...

Вигантол дъщеря ми е вземала много рядко, само в зимните дни, когато е било толкова лошо времето, че не сме излизали навън, не повече от 1 капка.
сок не е пила, предпочитам да яде пасиран плод. това след 6ти месец като започнахме захранването.
ваксините ги купувахме и не позволих да бодат детето в ръчичката в тази крехка възраст.
голям рахат видях като започнах да кърмя детето легнала, спяхме заедно на спалнята почти 10 месеца, на 11 вече я отбих. 

ето две картинки на поза за носене, която много помагаше при нас (и при приятелки), при колики и изобщо при силен плач.

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 122
Асинка,аз и предния път слагах зелеви листа за цяла нощ,и резултата беше нулев.За голямо съжаление не ми помагат,иначе четох за тях,но при мен явно нещата стават по възможно най-трудния начин.От вчера пия лецитин,но и от него няма ефект поне за сега.

# 123
Я да се отчета и аз...че няколко дни все нямам време да ви прочета. Някои от вас слагат ли бебчетата да спинкат по корем?
Ние бяхме доста подсечени миналата седмица, но с едно приготвено мехлемче като че ли поотмина. Иначе сега се опитвам да разбера дали вече започва да вижда като и показвам едно мече Пух  Laughing
Асинка, мюслите стават ли за кърмата, че съм се заредила с 5 пакета и се чудя как да ги ям (обичам ги с мляко, но нали не било хубаво повече от чаша на ден?)

# 124
Честит празник на Морска сирена!Да я радват много дечицата!
 Честити 2 месечинки на Йоанна   на мама RAVIA  !               
  Честита месечинка на Ема на мама popova !
  Честита месечинка наГеорги  на мама BuNNy!
  Честита месечинка наНия  на мама Nike!   

Тази нощ май бяха понамаляли коликите.
А за ваксините сега ще започна да чета, но да питам , ако не в ръчичката- къде да се бият?
А за това лекарство Инфанкол и аз съм чувала, че само от Англия може да се на,ери.
На мен пък педито ми каза да се наливам с млако  newsm78
Нарина, те сега виждат, но само силуети.Все още не ни виждат ясно.
В събота излязох сама на разходка за първи път.То си е геройство, защото нашия "асансьор  " е много маломерен :mrgreen:1м на около 70 см #Crazy(кой го е измислил такъв doh)    И за да слезем, тя си лежи в креватчето, аз свалям шасито на количката, след това втори курс за коша, и трети за нея.И на прибиране е обратно.И постоянно ме  е страх, да не би да не мога да си отключа после или нещо друго да стане и тя да остане вътре.
Хайде това е за сега, отивам да дремна малко, че дзверо след малко ще надуе гайдата че е гладна.
Приятен ви ден и по-малко главоболияя. 

От болницата ни дадоха разни подаръци, между които и един имунизационен календар(здравно паспортче ).Изброени са всички ваксини , кога трябва да се направят и има и място за точната дата.
Днес ще говоря и с педито, но искам да попитам всички ваксини ли са задължителни?
Търсих тук някакъв такъв имунизационен календар, но не успях да намеря, за да го сравня.                                                                                                                                               

Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 11:27 от fiona

# 125
Здравейте, аз съм от провалилите се при кърмене майки. Не издържах психически и физически и реших, че е по-добре за беба да има спокойна и усмихната мама откокото разбита, изнервена истеричка. Може би не съм права и благородно завиждам на всички мами които са успяли с кърменето

# 126
Мюслите са идеални за кърмата Grinning С половин кофичка кисело мляко е по-добре, отколкото с прясно Wink
За ваксините е добре да се осведомите от сега. Съществуват т.нар. "Убити ваксини", които създават много по-малки проблеми при поставянето от живите. Всъщност при ДТК (дифтерия, тетанус, коклюш), проблем рпави коклюшната бактерия. Тя е ужасна, когато е жива. Точно на нея се дължи вдигането на температура, повръщане и всякакви други нежелани реакции.
Ако приемате съвети и сте склонни да четете повече - влезте в здравния форум и си пуснете търсачка. Има отгромна тема за ваксините. Желателно е не само да сложите убити, а и а ги отложите поне до 6-тия месец. Говорете с педиатрите си и споделете, че държите да отложите ваксинациите. Почти съм сигурна, че няма да срещнете яростна съпротива. Просто вашият имунизационен календар ще стартира от по-късно.
Довечера ще ви обясня защо е желателно да се отложат ваксините и какви последствия има ранното им поставяне. Но пак висъветвам - прочетете в Здравния. Там са се изказали и лекари

# 127
за кърмата внимавайте да не пиете прясно краве мляко,защото предизвикват колики,а и бебето да прояви алергии.
А иначе на мен ми писна да се пазя какво да ям и пия ,още повече че през бременността се скъсах от ограничения.Пийвам си и биричка и винце,само твърд алкохол не пия,въпреки че така ми се пийва едно мартини #Crazy

# 128
  • на правилното място, в точното време
  party023 newsm38 Popcorn smile3510  food002
    Черпя за втората ни месечинка!
  fiona, благодаря за честитката!
  Честити месечинки на Ема, Георги и Ния! Много здраве на дечицата и много радости на мама и тати!
   Честит празник и на морска сирена!
   За ваксините, на нас ни сложиха хепатитната, но за дифтеткока и моята педи каза,че е по-добре да се изчака и препоръча да си купя ваксина, а не да слагам тази от касата. В здравния форум има тоооооолокова много информация! Може да ви заболи глава от четене, но пък е полезно.Аз ходех една седмица като болна,бях си въобразила какви ли не глупости,ама ми мина  Embarassed
  Ние борим коликите сега с Инфакол, не знам дали са по-успешни от Саба, за мен няма разлика, за беба не знам. Да питам, те вашите бебоци са по-малки ,но има ли някое бебе,като суче и да ръмжи. Лелееее, ние може и баба Меца от гората да накараме да забегне вдън гори Тилилейски! Като почне да суче и почва да ръмжи,да се напъва, направо  #Crazy #Crazy
  Прави ми впечатление,че едни и същи мами влизат и пишат, другите само четат ли или се покриха??? #Cussing out Ей, я се показвайте! Не се оправдавайте с бебоците! Т`ва Ketik,pearly,maxin,sineochka,nadejda- много бяхте активни преди, сега какво ви стана, ааааа Naughty Ще се караме! А като дойда, мислете му!

# 129
Пърли е в Стара Загора при свекърите, затова не пише. Кети е толкова погълната от Ева, че не знам кога ще ви драсне някой ред - Кети, пиши бе, душа. Айде, че на мен вече ми е неудобно. Всеки втори пост в темата - мой. На всяка манджа - мерудия Wink Laughing Ама сега от 25-ти като замина на почивка ще си отдъхнете Hug
Равиа, всяко бебе папа различно. Сияна пее докато яде. Напоследък пуска цицата, поглежда ме, пее благодарствена песен "Маме, маме, маме" - с най-тънкия и лигав гласец и продължава да яде Laughing

# 130
Честити празници на всички бебета и мами, които имат повод!
 newsm51 smile3525 smile3504 nbirthday Two Hearts
Равия, аз почни не успявам да чета и следя темата, а ти искаш да пиша.  Laughing Но ние сме най- малки, на нас трябва да ни бъде простено.  Rolling Eyes По цял ден сме сами само двамата и не ми остава много време.

Моето Мартинче е много спокойно дете, освен ако не го мъчат колики или си иска бибата през 2 минути, когато е буден.  Laughing Laughing Laughing
Яде през 3 часа и нищо друго няма значение за него, докато не си задоволи глада. Прави едни много смешни въртеливи движения с главата с отворена уста в търсене на цицата. Не иска нито вода, нито чай, за ужас на бабите си.  Simple Smile Пълни памперсите, най- много само 1 на ден да остане само мокър. Като бодърства разглежда мечетата от обиколника или някоя играчка. Мести се по ширината на легло си и много обича по диагонал да спи. Преди 2 дни го намерих събуден, обърнат по корем, опитвайки се да си задържи главата изправена. Shocked За първата седмица в къщи е наддал 500г, на 12 дни беше 4500г.
Коликите ги борим с Бебинос. Изобщо не ги харесва, но пък му действат добре. Всеки ден пие хапче против рахит и кариес. Него го приема от лъжичката с удоволствие. 

Всеки ден го извеждам, макар че ми е много трудно да намеря 1- 2 часа време, когато не вали. Тук е доста хладно и неприятно времето.  Sad В събота го водихме на дълга разходка, първо пътувахме с колата, после часове с количката. Много слуша, но като дойде време за ядене, трябваше да кърмя на момента и така осъществих първото си кърмене на улицата в центъра на един немалък град.  Laughing

За ваксините и аз трябва много да чета, защото тук няма задължителни. Родителите и педиатъра решават какви имунизации да се направят.

Целувки на всички от нас!

# 131
  • Бургас
Здравейте юлски мами
Аз съм от юнските влизам само набързичко да викажа, че нас от коликите ни спасяват капки БЕЙБИНОС .След като опитах вс видове чай и капки Еспумизан, Саб и Инфакол дори и нищо непомогна Бейбинос бяха спасението малко са гадни на вкус и бебка се опитва да ги плюе ама с малко кърмичка и ги разреждам и сипвам в устичката пресичат болките на момента.

Чао и цунки от нас

# 132
  • на правилното място, в точното време
 Ей,Надето се засрами и веднага !  Wink Wink Асе, добре че си ти, иначе темата ще е на втора,трета страница  Laughing  Как искам и аз беба вече да вика "маме" и да може да ме цунка! За сега само ме облизва като си подам бузата  Joy
  Тва тия капки Бейбинос, са направо като отрова, бе! Тоя дето ги е произвел, да беше ги опитал,ли??? newsm78 Беба, чак й се насълзиха очичките. Повече не посмях да й ги дам.Нека са вълшебни!

# 133
Наде, щом не са задължителни - НИКАКВИ най-добре. Ваксините са един от най-големите бичове на съвремието. Те са едно от най-големите пера на фармоцевтичните компании да поддържат бизнеса си. Те работят, когато хората са болни. Затова нямат нужда от сериозни епидемии (защото тогава много хора умират), а от болни хора. Ваксините създават имунитет само срещу една болест, като през това време разрушават каквото могат в друга система на организма. Ако имаш възможност да се свържеш с класически хомеопат можеш да говориш на дълго и широко за вредата от ваксините. Още повече, че разболяването от дадена болест е заложено у човека още от зачеването му. Ще ви дам много прост пример - имате въшки, спите глава до глава с мъжа си, но той няма. Просто върху неговата глава никога няма да се населят въшки. По същия начин е и с болестотворните бактерии. има хора за всяка болест, но не всяка болест ходи по всички хора. Превенцията на ваксините всъщност омаломощява имунната система и я предразполага към други болести.
Изобщо, момичета, живеем в малко кофти свят. И за съжаление това, което ви развивам изобщо не е Теория на всеобщата конспирация. Част от тази индустрия са и производителите на АМ, които правят зверски маркетинг в страните от третия свят, където няма закони, които да забраняват директната реклама.
ох, спирам, че ми стана гадно само като си го помисля Sad

# 134
  • София
Мами,
възможно ли е да имаме "бум на разстежа" вече? Иска да яде през 1 час. Не яде много, сукне малко и заспива и след малко пак. Общо взето на час по лъжичка. Не мога на разходка да го изведа, трябва да ядем НЕПРЕКЪСНАТО #Crazy
От сутринта чак сега заспа, яде малко, гушим се и после започва да нервничи. Носим се, пеем и след час най-много започва да суче ръце и да плаче истерично и така ......Имам чувството, че целият ден (и нощ) е едно непрекъснато ядене.
През нощта е добро дете, спинка и хапва почти заспал и така, но през деня от 2-3 дни се държи така, както ви описах по горе.

Равиа честито ви втори месец, ей колко сте големи вече, колко бързо минават дните Hug
Наде браво, с какво темпо растете на килограми. Ние сега на 23 ще видим как сме, че педиатърката каза, ако наддавеме с това темпо, ще трябва да се дохранваме.

Общи условия

Активация на акаунт