Westworld - Free Will Is Not Free - Тема III

• 12 916
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
За първи път чувам, че има някакви изисквания към телевизора. Това са пълни глупости, да ви кажа. Моят ТВ е SENCOR /чешки, мисля/ и си гледам и трите НВО от момента, в който си сключих договора с А1. Към онзи момент в дома ни имаше един ТВ с КИНЕСКОП!!! /SANG/, на който също си гледахме НВО. Разбира се, няма проблеми и на новия ни SAMSUNG...Стига да си го плащаш /НВО-то/, на всички телевизори става...

# 76
Става въпрос за нво го. И да, не е зядължително да е конкретните две марки, има дълъг списък с устройства. Идеята е, че на някои от по-старите софтуери на смарт тв може да не върви апликацията. Не мога да ви цитирам точният модел, но ел джито на баща ми е толкова старо, че апликацията на нво го е супер дървена, аппа на амазон дори не може да се свали, защото не се поддържа. На самсунг, особено последните тв имат много по-добър софтуер и апликацията върви със светлинни години по-добре. Та има си значение устройството, но вариантите са много дали ще е смарт тв или с бокс и тн.

# 77
Не съм чела всички постове назад ...

В 1-ви епизод се споменава дори nucleus accumbens  Laughing , дето прави хората, които са религиозни, щастливи.

Има една книжка на невробиолога Андрю Б. Нюбърг, "Why God Won't Go Away: Brain Science and the Biology of Belief", в която се твърди, че вярата в Бог е дълбоко вкоренена в мозъка на човека.

Даже има и наука, която се нарича невротеология или нещо такова.

Та с това исках да кажа, че Дж. Нолан не спира да ме удивлява.

Това с машината и меритокрацията ми хареса. В Китай вече май си имат такова нещо.

Знам, че е непопулярно мнение в темата, ..., но Долорес изключително много ме дразни.

# 78
  • Вестерос
Самсунг ни е, ще разпитам.

# 79
Скрит текст:
Ако с Мейв са се срещнали във виртуална реалност (по кое точно съдиш, къде точно да се гледа пак?) то това отговаря и за копчето. Аз си мислех, че една холограма няма как да натисне копчето, но във виртуална реалност всичко е възможно.

Скрит текст:
Показаха, че в реалния живот скоростта на хора и роботи за хостовете е като на забавен кадър, Серак няма никакъв шанс да натиска какъвто и да е бутон, ако тя реши да му види сметката. Даже нож не и трябва, просто може да му скърши вратлето много преди мозъкът му да изпрати импулс към пръста за натискане на бутон за да я изключи. (Това обяснява и защо Долорес е ефективна като Терминатор)

Не знам дали си гледал Person of Interest. Там подложиха едната мацка на хиляди симулации за да я накарат да избие останалите, но всеки път удряха на камък, защото тя не искаше да убие другата (eх ЛЮБОВ), а се самоубиваше.
Та според мен така и с Мейв...
Робоам може да и пусне много повече симулации отколкото нейния процесор може да обработи за да я накара да тръгне срещу Долорес. Въпрос на хардуерни възможности.

Но си мисля, че накрая ще го изненада, въпреки всичко, което ни внушават от трейлърите насам.

# 80
  • София
окс, мерси. разбирам.
да, гледал съм Person of Interest и си спомням много добре случката, ставаше въпрос за Сара ако не се лъжа (любимка ми беше, ама и актрисата си ме кефи), абе култово шоу. Simple Smile

# 81
окс, мерси. разбирам.
да, гледал съм Person of Interest и си спомням много добре случката, ставаше въпрос за Сара ако не се лъжа (любимка ми беше, ама и актрисата си ме кефи), абе култово шоу. Simple Smile
Самийн, не Сара. Grinning

# 82
  • София
Така де, Самийн. Не съм проверявал. Защо ми изникна веднага това Сара не знам. Самийн Шоу, ей така се казваше. С Рут (другата ми любимка) по едно време станаха неутразим тандем (и интимен), абе много яки персонажи.

# 83
Сара Шахи/Шейхи се казва актрисата

# 84
  • София
хах, е ето де, Сара, офф Wink

Интересно ми е тази година дали ще има Емита… малко ме съмнява, ама ще видим. Може би най-вече това шоу ще заслужи награди, както заслужаваше и миналите години...

# 85
Само аз ли мисля, че дори и в 3-ти сезон я има концепцията за дву-камерния ум, за който говореше Форд ето тук:

Трябва да попрочета повечко. Дж. Нолан може да се окаже малко обсебен от тази идея.

# 86
Само аз ли мисля, че дори и в 3-ти сезон я има концепцията за дву-камерния ум, за който говореше Форд ето тук:

Трябва да попрочета повечко. Дж. Нолан може да се окаже малко обсебен от тази идея.
Къде по-точно в 3-тия сезон, Ели? Grinning

# 87
Скрит текст:

Къде по-точно в 3-тия сезон, Ели? Grinning

Ами те нали всички си говорят с Ровоам (ще пусна по-късно някой от епизодите и ще напиша точно в кои минути може да се види). Чуват го в ухото си (с уред, разбира се). Това малко прилича на вътрешния монолог, който всеки от нас води през цялото време (да да, точно така правим ... замислете се, как точно мислим).

Апропо Ровоам, миналата година попреведох на български едно кратичко видео за меритокрацията в Китай:
Скрит текст:

Вижте датата, кога съм го писала ... Но като си пуснах 1-ви епизод на Западен свят от този сезон, веднага се сетих за него и съжалих, че не съм писала повечко по темата.

Препоръчвам да прочетете първия пост в темата по-горе или да гледате ей това много много кратичко видео:

Веднага се прави аналогия с Ровоам. Т.е. това е някаква начална форма на Ровоам.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 09:40 от Elena Pau 663353

# 88
Кръглите графики, според мен, са за да намекнат пак за глобуса, както и за това, че всичко е примка. Но да, има прилика с уробороса.
Той също символизира цикличността (пак примките на хостовете от първи сезон).

# 89
Добре де, само аз ли мисля, че Ровоам общува с хората?

Слушалките в ушите, които могат да се заглушават с онова устройство от Индонезия, дето било като вуду магия.

Очилата не ползват ли инфо от Ровоам?

Общи условия

Активация на акаунт