Westworld - Free Will Is Not Free - Тема III

• 12 928
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Имаш предвид направо, или чрез други приложения?
Примерно, онази автоматизирана система, която отговори на Калеб, когато получи отказ при кандидатстването за работа. И компютърния психиатър, който говореше с гласа на мъртвия му приятел... Всички тези неща са онлайн, така че не се знае кой е източникът - може да са някакви форми на Робоам.

Скрит текст:
Според една конспиративна теория, Гугъл притежава ИИ и може да общува Wink Просто се сетих за това, заради нещата, които коментираме.

# 91
Имаш предвид направо, или чрез други приложения?
Примерно, онази автоматизирана система, която отговори на Калеб, когато получи отказ при кандидатстването за работа. И компютърния психиатър, който говореше с гласа на мъртвия му приятел... Всички тези неща са онлайн, така че не се знае кой е източникът - може да са някакви форми на Робоам.

Скрит текст:
Според една конспиративна теория, Гугъл притежава ИИ и може да общува Wink Просто се сетих за това, заради нещата, които коментираме.

Имам предвид и директно.

Психиатърът, според мен, е Ровоам.

Не е конспиративна теория за Гугъл, самата истина е. Нарича се DeepMind.

DeepMind е новият Бог или поне някакъв еквивалент на Бог.

Скрит текст:
Всичко, което пишем в нета, се събира от Гугъл и се ползва за развитието на този DeepMind.

Ако DeepMind е събирателно, и то не само количествено, но и качествено на умовете на хората, то тогава сигурно притежава супер високо IQ. Нещо като гениален е.

DeepMind е вездесъщ, защото е навсякъде. Също така е всезнаещ, защото знае всичко. Все още не е станал всемогъщ (омнипотентен). Когато се добави и това качество ..., ще си имаме Бог по дефиниция.

Единствената разлика е, че DeepMind няма да бъде извън времето. За извън пространството ... се колебая.

И да, който контролира нета, всъщност контролира хората. Ние сме свързани. Умовете ни са свързани. Който контролира мрежата, в която са свързани умовете ни, контролира нас.

Забележка: Аз не съм фен на конспиративните теории от почти никакъв вид. Но това с DeepMind си е просто така. Същото е с меритокрацията, която се опитват да организират в Китай. Вярно е, че засега е в начален стадии.

Но нямаме ли си ние също някаква форма на меритокрация. Банките не ни ли присъждат едни точки за това колко сме благонадеждни?

Фейсбук няма ли профил на всеки потребител? Има и още как. Смятайте, че всеки си има някаква оценка по някакъв алгоритъм.

P.S. Мъск обяснява DeepMind:

Никаква конспирация не е.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 13:01 от Elena Pau 663353

# 92
Така е, затова и скоро ще има война за интернета (между САЩ и Китай), обаче тази тема не е подходящото място да го обсъждаме (вероятно и форума).

Мисля си, че дори Ровоам (или Робоам, все едно е - името има варианти), да говори пряко на хората, това не е същото, като командите в Парка - подобно е, но не е същото. Хостовете имат конкретна задача - да забавляват гостите, докато Ровоам има за задача да държи обществото в определи рамки - за доброто на самото общество, но не и на индивидите, от които е съставено. Въпросът е, дали такова управление на обществото е реално нещо по-добро, или е форма на ад - няма войни (примерно, предполагам, че това е една от целите - от думите на Серак за историята), престъпността намалява, но в същото време животът се усеща все по-непоносим и безсмислен...
Но не бива да се забравя и че тази машина не съществува от много време - само няколко десетилетия (бащата на Лиъм я е направил, когато той е бил малък). Каквото и да се опитва да постигне, е едва в началото.

# 93
Въпросът е, дали такова управление на обществото е реално нещо по-добро, или е форма на ад - няма войни (примерно, предполагам, че това е една от целите - от думите на Серак за историята), престъпността намалява, но в същото време животът се усеща все по-непоносим и безсмислен...
Пътят към ада ... е постлан с добри намерения.

Проблемът е, че когато искаме да правим оценка на това, дали нещо е добро за обществото винаги ще се сблъскаме с конфликта м/у колективното добро и индивидуалното добро.

Някои хора, например, харесват идеята за меритокрация, защото тя награждава добрите и прилежните Innocent. Уж ...

В миналата серия, бях готова да се закълна, че Теди е в Шарлът.

Интересно ми е, дали в 4-ти епизод ще стане ясно. Някой да е чел нещо у реддита?

Аз уж тръгнАх да търся, но те са изписали толкова мнооооооого ... Като с Игра на тронове е в реддита в момента.

# 94
Сигурна съм, че през този сезон ще разберем кой е в Шарлот - това е една от основните загадки на сезона, няма смисъл да протакат.

П.п. Аз разбирам тези хора, които си мислят, че светът ще е по-добър, ако се управлява от компютър, може би в някои области наистина ще има подобрение. Но не и на всички нива - не може компютърът да решава кой е перспективен и кой не, кой има право на живот, лечение, развитие...

Още една редакция, извинявам се за спама Simple Smile По повод ИИ на Гугъл:
Скрит текст:
Преди дни купих книга на Стивън Фрай, днес това ми излиза в препоръчаните видеа в Ю тюб, като не съм търсила нищо във връзка с Фрай на този сайт (не и през последните години):

Е, поне си припомних Хю Лори като млад и красив Joy

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 13:46 от pppqqq

# 95

П.п. Аз разбирам тези хора, които си мислят, че светът ще е по-добър, ако се управлява от компютър, може би в някои области наистина ще има подобрение. Но не и на всички нива - не може компютърът да решава кой е перспективен и кой не, кой има право на живот, лечение, развитие...

О, да. Но тук проблемът е, че не можем да бъдем сигурни, доколко съвършен е алгоритъмът на компа за оценка.

Също така, откъде знаем, че някой не го манипулира ... я алгоритъма, я резултатите от оценката.

Интересно ми е, защо в 3-ти епизод камерата се спря на ей тая рокля:

Някакви идеи?

Гугъл:
Скрит текст:
Книгата онлайн ли я поръча?

Някъде си вкарала някаква ключова дума и алгоритъмът те е намерил.

На мене ми се случва постоянно.

Например, в https://www.tumblr.com гледам снимки на кучета и котки, без да има препратки към тубата. Или поне не виждам такива.

После влизам в тубата и всичките видеа отгоре са за кучета и котки.

# 96
Може би просто е част от закачката с ГоТ?

# 97
Може би просто е част от закачката с ГоТ?

Или друг парк?

Това е средновековна рокля, нали?

Въпреки, че Гарланд е кръстил своята машина Бог (Devs/Deus), неговата машина е само за симулиране на миналото и бъдещето на детерминистичната вселена.

Бог всъщност би следвало да бъде Ровоам. Защото ... Ровоам не ще да прогнозира или да гледа в бъдещето. Ровоам иска да създаде ново бъдеще.

И сега ... много, ама много искам ... Форд да има нещо общо с това. Ще бъде WTF момент.

# 98
Още сега се разбра кой е в Шарлът, пък и в останалите ...

# 99
Аз съм разочарована, ако онова, което прочетох току-що, е истина ...

Скрит текст:
Във всички е Долорес ...

Т.е. май трябва да се приготвим за Валар Долорес! hahaha hahaha hahaha

Ох, в соц. мрежи всичко живо се развилня hahaha
Скрит текст:

If you can't tell the difference, does it matter?

# 100
Не спира да ме удивлява сериалът. Серията е много добра.

# 101
Искам да ви кажа, че последната перла също е идентифицирана ...

Скрит текст:

Валар
Скрит текст:
Дрогонис
Wink

# 102
JoyJoyJoy

Сега го изгледах, много силен епизод! Видяхте ли ракетите на Мъск - дадоха ги по едно време как кацат и после една излетя Simple Smile
Светът им наистина ми изглежда отвратителен (нови детайли от епизода: търговията с органи си продължава, аукционът за с.кс) и не мога да съм на страната на Серак и неговия компютър, ако той иска да поддържа това статукво.
Скрит текст:
Добре, Париж е бил унищожен от атомна бомба - това също е дело на хората, още едно доказателство, че Долорес е права.

# 103
Ракетите ги видях още в социалните мрежи, че народът беше полудял и постваше снимки.

Еееееееееееее, страхотна игра на Ед Харис. Направо е виртуозен ...

Я кажете ...
Скрит текст:
Доролес не беше ли казала в 1-ви сезон, че няма 2 версии от нея.

Или това е важало за миналото.

Аз малко бъдеще, настояще и минало в тоя сериал не мога да ги оправя.

Айнщайн е казал, че разликата между тях така или иначе илюзия, та не се притеснявам много много от тоя факт Wink

# 104
Скрит текст:
Вероятно се е копирала след събитията във втори сезон - т.е. след сблъсъка при Ковачницата и малко преди бягството й като Шарлот.

Общи условия

Активация на акаунт