Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 213 966
  • 2 336
  •   1
Отговори
# 1 365
  • София
Здравейте,
хемангиомите се появяват през първата седмица от раждането. Това при вас е друг вид съдова формация. С нея се занимават именно дерматолозите. Аз ги оперирам когато станат големи.

# 1 366
Здравейте! Моля за мнение какво може да е това на дупето на 3 год ми син. Мазала съм го с кремче, затова стои бяло. От около седмица е. Може ли да е херпес? Сухо е, не го сърби
Скрит текст:

# 1 367
  • София
Не мога да Ви отговоря. Потърсете дерматолог.

# 1 368
Здравейте, Професор Бранков. Синът ми е на 2г и 2м, преди няколко дни при преглед му откриха херния на бялата линия. Първият ми въпрос е може ли без ехограф да бъде установено,че е херния и според вас операцията сега ли трябва да се направи? Другият ми въпрос е според вас коя операция е по-добрият вариант безкръвна или не? И какъв е периода за възстановяване. Благодаря ви много.

# 1 369
Здравейте, проф. Бранков! Синът ми е недоносен близнак, роден в 28 седмица с тегло 660 г. Проходи на 2 г. и на 2.4 г. го оперирахме от крипторхизъм. 5 месеца по-късно единият му тестис отново липсва. Водих го на лекар, но не можа да го види и каза, че трябва да се търси оперативно. В четвъртък пътуваме за София /от провинцията сме/, има ли някаква възможност да го прегледате?
Благодаря!

# 1 370
  • София
Здравейте, Професор Бранков. Синът ми е на 2г и 2м, преди няколко дни при преглед му откриха херния на бялата линия. Първият ми въпрос е може ли без ехограф да бъде установено,че е херния и според вас операцията сега ли трябва да се направи? Другият ми въпрос е според вас коя операция е по-добрият вариант безкръвна или не? И какъв е периода за възстановяване. Благодаря ви много.

Здравейте, ехография може да се направи, но е излишна. Палпацията с ръце и вида на подутината са достатъчни.
Относно "безкръвна операция" - няма операция без кръв. Просто разрезите на кожата са по-малки, за да влезе инструментариумът. Има рани и шевове.
При този тип хернии се прави малко разрезче на кожата, дефектът в апоневрозата на правите коремни мускули се зашива и се прави естетичен шев на кожата. Още същата вечер детето ще скача и тича.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 10:11 от Рaдост

# 1 371
  • София
Здравейте, проф. Бранков! Синът ми е недоносен близнак, роден в 28 седмица с тегло 660 г. Проходи на 2 г. и на 2.4 г. го оперирахме от крипторхизъм. 5 месеца по-късно единият му тестис отново липсва. Водих го на лекар, но не можа да го види и каза, че трябва да се търси оперативно. В четвъртък пътуваме за София /от провинцията сме/, има ли някаква възможност да го прегледате?
Благодаря!

Може да дойдете на преглед в четвъртък между 10 и 14 часа в Детския център на Токуда.

# 1 372
Благодаря Ви!

# 1 373
Здравейте Проф. Бранков,
След направена консултация с Вас и ехография в болница Токуда, потвърдихте, че синът ми - 4г, има хидроцеле(най-вероятно придобито, тъй като забелязахме, че има увеличение след прекаран вирус с тежка кашлица). За момента не му създава проблем и неудобство - леко се забелязва с просто око.
В тази ситуация, операцията задължителна ли е или бихме могли да изчакаме (поне, докато се оправи времето)?
Предварително Ви благодаря за съдействието и неуморимата енергия, с която помагате на децата ни.
Успешен ден!

# 1 374
  • София
Разбира се, може спокойно да се изчака. Ще преценя след 3 месеца, когато го доведете на преглед.

# 1 375
Разбира се, може спокойно да се изчака. Ще преценя след 3 месеца, когато го доведете на преглед.
Благодаря Ви!
Последният ни преглед при Вас + ехограф беше юни месец. Вие казахте да дойдем след 3м - т.е. този месец - това е поводът да попитам.

# 1 376
Здравейте, д-р Бранков. Нашата история е много дълга, но ще се опитам да бъда кратка.  2 год с дъщеря ми се борехме с едни гъсти жълти сополи, които продължиха 1,5год какви ли не лечения пробвахме, какви ли не капки. При микр. изсл. всеки път се изолираше мораксела. Детето не можеше, да се храни,да спи,да яде нормално. След като започна и да не чува ни препоръха махане на трета сливица. Махнахме я и кошмара започна. Изписаха ни от болницата и на следващия ден започна да кашля. Първо леко, след това се засили. Започнахме ходене по лекари УНГ, но всички казваха, че е здрава. Започна да вдига темп, да прави отити, а като отвоти уста отзад се вижда как се стичат секрети. Изолираха стафилокок ауреус-лекувахме го. Още след спиране на АБ пак вдигна темп и направи нов отит. Идвахме в Токуда при д-р Кюлев-той каза, че трябва да и се сложат макарички, но първо ще опитаме АБ, за кашлицата да търсим педиатър. На другия ден бяхме при д-р Зкатко Димитров. Той каза, че няма нужда от АБ и детето е с алергичен ринит изписа назостад и колдисепт. Но вчера забелязах, че преглъща шумно и каза, че храната и се връща нагоре. Днес ограничих всички храни, които предизвикват киселини и не е кашляла, но пак така преглъща. Като бебе имаше мн тежък рефлукс до 1,2 м. Сега е на 4г и кашлицата е вече 3-ти месец. Само през деня. Възможно ли е да е отключила ГЕРБ в следствие на дълго време кашляне, тъй като загубихме мн време в "проба-грешка" и как може да се установи? Възможно ли е да е временно и да изчезне след правилно лечение.

# 1 377
Здравейте проф. Бранков

Забелязах, че при стъпване имам дискомфорт на ляво стъпало и при напипване усетих подутина ( топче с размер малко повече от бобче, колкото нокът на палец мисля) кожата над него е като зачервена... но си е подкожно, не е мазол нито нещо ухапано.
Дали има как да дойда на консултация и да се погледне, да се направи ехография, и в кои дни? Записва ли се час.
Поздрави!
Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 16:15 от MPlamenova

# 1 378
Здравейте, имаме нов проблем с малкия, който е на почти 4г. В следствие на заразяване с паразити, което излекувахме, детето сега има анална фисура, установена след преглед от проктолог. Само със свищички не мина. Има болка, краткотрайна, само по време на дефекация, както и малко кръв. Започнахме диета за разхлабване, давам му и дуфалак. Гледам да му давам супи, активия, круши, сливи. Мажем с кремче вътрешно. Има ли шанс да я излекуваме по този начин, страх ме е от операция?

# 1 379
Здравейте Д-р Бранков !
Бих искала да се консултирам относно пъпчето на дъщеря ни. Тя е на 1.4 месеца , още от 7-8 месечна забелязах ,че не се е “прибрало” добре ,говорих с личната ми лекарка ,тя ми показа как да използвам едни лепенки от коприна,с които стискахме кожичката около пъпчето и лепяхме с надеждата да се прибере . Правихме го доста време и тя каза ,че се е прибрало. След като проходи обаче , при напъни ,бягане и тн ,когато бяхме на море я забелязах на плажа и отново ми се стори изскочило . Пак го показах на личната и тя каза ,че най-вероятно е пъпна херния и трябва пак да започнем с лепенките , тя обаче вече е по големичка ,не търпи тези лепенки много ,сеща се ,отлепя ги и ни е доста трудничко с тях . Много се притеснявам и дали не е опасна тази херния (ако има изобщо такава разбира се ) ,майка ми е медицинска сестра и тя твърди ,че всичко е наред .. прикачвам снимки ,ще помоля да ги погледнете и да споделите мнение ,и ще съм благодарна да ни разясните какво се прави в случай че е ? Изчаква ли се да порасне детето,на каква възраст?
Благодаря предварително! Двете от снимките са в легнало положение а другата е когато е нахранена и се напъва да се смее .

Общи условия

Активация на акаунт