СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 999
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
И това е метод за дистанциионно образование и възпитание .. на една точилка разстояние Simple Smile

# 196
С ДО до голяма степен се видя къде наистина се учи. Както писа някой по напред, и в училище не са учили, просто ние не сме го виждали.
Единственото, което искам е да уточнят по-скоро материала за НВО. А и да доживеем до него ....

# 197
  • у дома...
По математика съм намерила една колежка, която ще ѝ помогне. Защото от учителя единствения нишан за двете седмици е списък със задачи, изпратен им от класната им, която преподава география. И с това се приключи. Математиката е предмет, който на повечето деца трябва подробно и с обяснения да се преподава.
Иначе, ако и реалния план-прием е същия, аз дъм предоволна!

# 198
Аз съм на работа и не мога да видя какво точно прави дъщеря ми с това дистанционно обучение,но по нейните приказки основно карали около 5-6 предмета редовно, другите все някой учител липсвал или се редували!Уж пише домашни, попълва тетрадки, чете уроци пък ще видим накрая, кой,какво е разбрал! Имало и деца от един клас,които се лигавили и доста пречели, но засега това е положението!Според мен, децата по рано от средата на м. май едва ли ще се завърнат в училище, но дано всичко отмине по скоро и с по-малко болни!

# 199
Moмичета,  как се отбелязваше накратко AB пресича sDC в т.М
Както и ако точка лежи на правата AB,  защото ако напиша AB означава, че е отсечка

# 200
  • София
AB дъга DC
т.M Е( ръкописно Е с вълнообразна средна черта) AB
https://store.fmi.uni-sofia.bg/fmi/logic/skordev/replaces.htm
Май не е вълнообразна средната черта Stuck Out Tongue Winking Eye

# 201
За Евро знака Simple Smile , но как да означи, че AB e права, а не отсечка
Сякаш имаше нещо, но вероятно още не са го учили
Младежът пише M принадлежи на AB и DC,  защото или не е разбрал кой е знакът за пресича, или не са го учили

# 202
И моят пише с думи - "пресича", "принадлежи". Виждала съм означения в учебника му, но той май не си прави много-много труд да ги учи. И с думи да го напише, не е беда, ще му признаят писаните.

# 203
  • Някъде в Европа...
Просто майка, супер! Нашата частна учителка е преустановила дейност 😞, не я упреквам, съвсем нормално е това в тази ситуация, оше повече, че е ангажирана и с ДО...

# 204
Аз също прекратих частните уроци по мое искане.Като се върнат на училище ще ги подновя.Дано не е късно.

# 205
Просто майка, супер! Нашата частна учителка е преустановила дейност 😞, не я упреквам, съвсем нормално е това в тази ситуация, оше повече, че е ангажирана и с ДО...
И при нас( нашите  частни учителки)  няма уроци. Дори по мат, още от грипната ваканция. По БЕЛ спряхме преди две седмици. Каквото стане, ще караме на самоподготовка.

# 206
  • София
При нас преустановиха математиката само.Макар че учителката в групата е писала на децата да ги види как са, дала е еднократно някакво домашно и е предложила помуза училищните домашни.Ама на фона на трикратни посещения по 2 астрономически часа...Отписала съм нещата по тоя предмет.И без друго разчитам на бел като по-силен предмет.На днешния тест са я оценили с 90 точки.А учителката ми каза лично че нарочно е занижила оценката на преразказа.Реално може повече да й пише.Та-малко ми олекна.Може да се заемем с домашното по... трудово:hugs:

# 207
  • София
Много сте изписали, прегледах набързо. Не видях дали е коментирано. Утре в Междучасие би трябвалода има ПИ по БЕЛ. Все още нямам мейл обаче - от 9 ли ще е? Дали материалите ще ги пратят пак на мейл или ще е онлайн. Много неясноти има.
За ДО не ми се коментира изобщо. По математика уж имат някакви часове онлайн, почнаха нов материал тази седмица, по БЕЛ обаче е трагедия.

# 208
  • София
Ето този мейл изрових аз от Междучасие, касащ изпитите, който съм получила на 13 март. Друго нямам. От къде дойде това за пробен изпит утре?
"Уважаеми родители и ученици,
Заради обявяването на извънредно положение в страната и затварянето на училищата във връзка с усложнената епидемична обстановка и издадената от министъра на здравеопазването заповед, ОТМЕНЯМЕ занятията и Пробните изпити на всички класове до 29 март включително.
Всички ученици ще получат актуализирани графици на взетите и отложени занятия до момента и как предлагаме те да бъдат наваксани.
Занятията от 16 март (понеделник) до приключване на извънредната ситуация ще бъдат взети като дистанционни уроци. Някои от групите ще получат покана за виртуални уроци още от утре.
Всички, предвидени Пробни изпити в този период, ще бъдат изпратени, за да ги направят децата у дома.
В периода на извънредното положение може да ни намерите на обявените ни телефони за връзка."

Ще питам по-късно и младежа, но сега играе на компа Stuck Out Tongue .

П.П видях, че по акутализирания график стои някакъв изпит на 28-ми по БЕЛ. Възможно е да са забравили да го махнат от там.

# 209
И аз нямам инфо за ПИ в Междучасие , имам мейл само за занятие по БЕЛ утре в 9 и 15.Ако има нещо ново -ще пиша.(не мога да ви изчета-за два дена над 150 нови мнения в темата...)

Общи условия

Активация на акаунт