СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 757
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Много се скофтих днес. Детето се разплака, виждам, че й е много тежко. Има нужда да общува, а не може. Учи като луда , дори и задачите по желание прави,а самата мисъл, че не може да се вижда с други хора я депресира. Падна й тоносът. Каза, че вече всичко й е безразлично...

# 571
  • София
Бисе,не си ли общуват поне в чатове и други групи?Нашите засилиха ощ е повече каналите.Чак ми липсва ...

# 572
Звънче, общуват в чатове, но й липсва живият контакт, разходките, дори не иска с нас да дойде на пазар. Каза, че й се излиза, но с деца, а не с нас.

# 573
  • софия
Звънче, общуват в чатове, но й липсва живият контакт, разходките, дори не иска с нас да дойде на пазар. Каза, че й се излиза, но с деца, а не с нас.
Същата работа е и моята. Говори си с приятелки постоянно, но не е същото. На пазар не иска да идва с нас. И до баба си не иска да отиде да й занесе нещо, а тя живее през няколко блока.
И за майка ми е тъжно. Сама е, само по телефон говорим, ходим носим й всичко, от което има нужда, седи на балкона като кукувица. Преди излизаше всеки ден с баби от квартала и си пиеха кафето из квартала, разхождаха се в парка. Сега, като само гледа телевизия, и тя е започнала да се филмира с вируса и все повече се страхува дори до будката за вестник да отиде. Прекаляват с говоренето и плашенето за вируса.

# 574
За втора дата задължително ще трябва да натиснем, но и аз мисля, че в края на април, началото на май, ще е подходящото време за това.
А на колко призиви във Фейсбук попадам за отпадане на НВО за седми клас тази година, и от родители, и от учители, не може да си представите.

Това, с отпадането на НВО, не вярвам да се случи, защото няма по какъв начин да стане разпределението на учениците по гимназии. Това с успех от училищата е най-голямата пародия. Не вярвам и да има човек, който да не се сеща защо.

Моят е спокоен човек. Не му пречи ситуацията. В момента играе с брат си онлайн. Ние излизаме всеки ден да се разхождаме поне по 2-3 часа. Даже днес, на това не особоне хубаво време, брахме коприва и си правихме баница. Мъжът ми я прави, голям майстор е. Второто му призвание е готвач. То май е първото, но не е случил... Даже малкият тъкмо яде второ парче баница и се възхищава колко била яка. Laughing

# 575
Самата мисъл, че не се знае, кога всичко ще приключи, действа депресиращо.

# 576
  • София
Така като чета всички са с еднакво поведение в ситуацията.Това донякъде. Е успокоява.Тъжно ми е с това примирение,но..няма какво да направим.Ще се подкрепят децата едно друго макар и виртуално.Аз все й казвам какъв късмет имат че всичко това се случва в 21 век и че е невероятно щастие наличието на всички интернет възможности.Снощи и аз и баща й бяхме на работа вечерта до късно.Тя цял ден учи,пише...Като се прибрах я заварих надула музика през ютуб гледаше лайфстрийм на любимата група Скандау.Имаше разместени мебели и блясък в очите Simple Smile Ще се справят

# 577
И според мен е безумно да се прави подбор на база  успех. Предпочитам даже нулева година пред такова нещо. При нас няма да е голяма загуба- ще си бъде с набора. Но това няма как да се случи.
Много е неприятна тази ситуация с изолацията за всички. Аз си мислех, че за седмокласника ще е по-лесно отколкото за брат му, който намирам за по-социален, но май се оказа обратното. Интровертите вкъщи сякаш се скапаха по-бързо от екстровертите. Или всичко е привидно..
liani, той е мързелив и се скатава. Ако не го следя, положението става зле. Не е като твоето дете...

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 19:38 от Amanda.D

# 578
Ако трябва и е толкоз сложно през юни, НВО може да се проведе през юли или август. Но е важно да е основа за подбора.

# 579
Значи, на моите седенето предимно вкъщи, не забелязвам да ги тормози по някакъв начин. Половината ден учат. През останалото време играят в мрежа с техни приятели или си говорят. Общо взето като не готвят уроци, постоянно ги чувам, че си общуват с някого. Те не се чувстват въобще изолирани.
Ние живеем в края на града, до парк, а след парка започват полетата. Така че има къде да излизаме спокойно, и пеша и с колело. Имаме и куче. То също трябва да се разхожда.
Надавам се, че с игрите навън ще си наваксат лятото.

# 580
И моите има къде да излизат. Имаме огромно поле близо до нас. Но това не пречи на големия през час да констатира, че му е тъпо и да тъжи, че това нещо вероятно няма скоро да свърши. Както и да ми цитира различни статистики, които да доказват, че така или иначе няма да се опазим. И COVID -19 ще си върлува и занапред.

# 581
Моя заряза дори плейстейшъна, наистина всичко писва. Неприятна е неизвестността, а пък да се вземе успеха е безумно, но...не знам. Не знам просто. Ще решаваме проблемите един по един.

# 582
  • София
Хм. Интересна констатация на Amanda за интроверти и екстроверти. Моето е класически пример за екстроверт (всъщност и тримата сме такива). Към момента никакви признаци за страдание. Аз я усещам, че може би е леко изнервена, но и това не е сигурно, тъй като сега са ни доста по-спокойни взаимоотношенията, съотнесени към обичайния ни живот.
Иначе дърдорят и се кикотят с приятелки, някакви филми гледат и ги коментират по телефона.
Любопитно какво биха казали психолозите за реакциите при различните темпераменти.
Иначе и тя по принцип не иска да излиза с нас на пазар, но в 1 от 3-4 случая успяваме да я убедим.

# 583
И Ния прекарва всяка вечер в приказки. Включват видеочат и говорят с часове. Вчера с нейната НДПВ Simple Smile гледаха някакъв филм заедно, обсъждаха докато гледат, голям хилеж се чуваше. Аз заспах, не зная кога е легнала. Имаше тежка вечер, след последния блок в училище и имаше нужда от приятелката си (тя ѝ е бивша съученичка, от старото училище). Сутринта беше много щастлива, с това дете нон стоп се търсят, много им се радвам на приятелството. От един час двете танцуват "заедно", моето е със слушалки. Много обичам да я виждам така щастлива!

# 584
Да, те са свикнали да общуват пълноценно и чрез мрежите. Дори и преди ИП, вечер пак играеха/говореха предимно с деца, с които са били заедно и през деня, дали в училище, дали навън или в залата, при малкия. Малкият има и много приятели гимнастици от други градове, с които често играе в мрежа и си говорят. Има едно дете от техния клас, което вече повече от година е в Германия и с него също много играе онлайн.
Аз например не мога така да общувам с моите приятели по телефон или през мрежата. Телефонът е да се уговоря за нещо конкретно. Не мога да го използвам за дълги задушевни разговори дори и с най-близките ми. Просто мразя да говоря по него. Трябва да има жив човек край мен, за да си хортуваме надълго и нашироко.

Общи условия

Активация на акаунт