СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 721
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
А, не дават избор по-долу за спецификата - музика, ИИ, педагогически съветник или час на класа.Grinning
Ако имат проблем с доказване на заетост, може и всички взети заедно или който е по-напорист. Ти си разказвала за вашата музика и да не се озовете с 4 часа музика. Grinning

# 661
А тези часове астрономически или учебни трябва да са? И това решение каква тежест има? В смисъл: прероръчително ли е или е задължително?

# 662
Вариации ще има. Две училища с еднаква ваканция няма да има, защото навсякъде ще имат свой прочит.

# 663
  • Някъде в Европа...
Току-що попълвах въпросник в Школо (пуснат на 04.04) и за периода на ваканцията отбелязах, че съм против да се учи каквото и да било и че децата се нуждаят от почивка...
Да видим след тези решения, какво ще реши нашето училище..

# 664
  • София
Днес ще си сипя едно по случай истинското стартиране на ДО при нас. След 3 седмици, днес за първи път и двамата имаха часове в реално време по програма. В Школо се случва това.
Досега имаха само по някои часове в разни други платформи по избор на учителя и доста самостоятелни задачи в Школо.
Децата живнаха, видяха учителите, поприказваха си с тях (особено в часа по рисуване), добре им се отрази на тонуса.

При нас пуснаха подобен въпросник преди 10 дни от самото училище, с част от тези въпроси.

# 665
  • Велико Търново
При нас пуснаха от училище анкета, и забележете - в нито един от отговорите не фигурира "лошо" или " не ми харесва", най-много - "задоволително", а то изобщо не е. Нашите имат по два часа математика през ден, почват в 8.50 и къде имат час, къде - не, до 12.00 са приключили с всичко. Това, в Teams. По време на някои часове нищо не се чува, насича звука - ужас някакъв.
AIR, в кое училище учи синът ти?

# 666
Е, вие вече сте на блок математика. Laughing
Като имате два часа, и двата ли са с нов урок?

# 667
  • Велико Търново
Judy, единият час нов урок, другият се упражняват. Учителката по математика е най-съвестната и най-притеснената от целия учителски състав. Не ги оставя нищо да забравят, решават задачи, пита, обяснява....Даже започна да им дава задачи от 5 клас да си припомнят. В пълна противоположност е по БЕЛ, както писах - карат на самотек, но пък там аз съм запретнала ръкави и обяснявам, давам тестове, упражнения.

# 668
Това му е добре на блока - има урок и веднага е упражнението.

# 669
И нова заповед на министъра на образованието. Споменават се даже контролни и класни работи, както и срочни оценки.

# 670
Ептен им развърза ръцете да завършат кой как може

# 671
Аз си имам някои съмнения, че може и по този начин да си завършат годината.

# 672
Аз ги имам от началото на ДО. Но да не звуча твърде серд тогава писах, че го виждам до края на май месец.
На мен т. 10 от тази заповед ми е изключително размита и нищо конкретно не казва. Или по-точно намеква, че класни и контролни може изобщо да не се правят, а оценките да се формират според ... на който както му дойде.
Как ли ще се организира НВО-то? Хич не ми е, от чисто любопиство искам да узная.

# 673
Всъщност малките и 12 клас направо 100 процента си завършват с ДО. Дори да се върнат в клас за няколко дни, няма как иначе.

# 674
На мен пак не ми е ясно: има или няма ваканция от 13 до 16? Няма заповед, която да отменя заповедта с ваканциите. Но РУО пускат писмо с "препоръки" за облекчаване на работата за периода 13-16.04. Ако са ваканция, то какви "занимания по интереси"? А ако не са, то тези занимания са само препоръка и могат да са с часове, така ли?

Писмото: http://ruo-sofia-grad.com/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%be%d1%80%d … 0%b8%d1%86%d0%b8/

Общи условия

Активация на акаунт