СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 990
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Някъде в Европа...
Мария, отговарям съвсем добронамерено - защото дисциплината в училище е по-различна от домашната, особено когато детето е само вкъщи 😉; защото изпитвайки ги посредством пц, отстрани на тел са отворени всички възможни помагала, включително и учебниците пред него; защото в ДО го няма респекта да се изправиш лице в лице с учителя..
Дали знанията, които ще придобие сега, могат да се равняват на тези от училище?!..А е силен ученик (по МАТ твърдо 6, литературата ни мъчи, но БЕЛ също 6) и в никакъв случай не е безотговорен...Просто е много отракан и с много социални контакти...
Да, ДО е чудесно, но за студенти...
На моето в акъла му в момента е само мисълта - кога най-после ще изляза с колелото? Как ми се кара колело! И отделно насмъква и други игри на пц, и без това стой само пред него...прави конферентни връзки с приятелите си - гледат филми он-лайн или заедно някакво предаване по тв и коментират посредством пц...
Не твърдя, че всички деца са така, просто давам различната гледна точка.. 😉

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 10:46 от AIR

# 166
  • София
Има варианти за online тестове, при които вероятността за "подсказване" е минимална, най-вече поради ограничение за време. Но отново всичко опира до учителя и неговите умения да борави с подобни системи.

# 167
  • Някъде в Европа...
Има варианти за online тестове, при които вероятността за "подсказване" е минимална, най-вече поради ограничение за време. Но отново всичко опира до учителя и неговите умения да борави с подобни системи.
Точно такъв беше миналия ден, ама гугъл е велик...

# 168
Как с гугъл решаваш задача по геометрия или пишеш теза, преразказ, определяш пунктуация? Нали за материала за НВО говорим, а не за контролни по история?

# 169
  • Някъде в Европа...
Как с гугъл решаваш задача по геометрия или пишеш теза, преразказ, определяш пунктуация? Нали за материала за НВО говорим, а не за контролни по история?
Говоря за контролни по време на ДО (конкретно по литература), давам пример за ефикасността на ДО при 13 г. момчета...давам отговор на въпроса "защо смятам, че в НВО не трябва да се включва материал от ДО?"....различна гледна точка...

# 170
Не вярвам, че освен на децата се налага да го припомням и на възрастни Grinning

Животът не е честен, никога не е бил и никога няма да бъде.
Затова и не държа моите да са перфектни във всичко и да се опитват да научат всичко.
Всеки път преди изпит им пожелавам късмет, а не успех Wink

# 171
При нас онлайн обучение няма, всичко е асинхронно. За повечето предмети може би това няма значение и е важно личното отношение на детето. Но, според мен, математика не може да се преподава така. Нашата учителка прави планове на уроците, снима и праща, праща и решени задачи, за които децата помолят. Но за много от децата математиката не е лесна по принцип, а пък "преподадена" по този начин съвсем. Затова е хубаво да се ограничи материала на НВО. Да, има и уроци по ТВ, но лично на дъщеря ми учителката по математика не й допада.

# 172
При нас нито минута онлайн обучение. За всичкото време само един път, една учителка пусна отговори на задaчите си. Никаква обратна връзка и наблюдението, че сравнително млади хора не могат да пишат дори нормално на компютър.

Преди ДО бих казала, че не бих правила онлайн тест на детето, но сега като гледам в какво неблагоприятно положение е поставено, чакам да поиска някой да го (ме) тества. Imp

# 173
Правилно , Руми! Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет.😉
При нас единственото желание за ЖПЧ беше АЕ/ ФЕ. Сега , при отпадането на тази паралелка има много да умуваме..

# 174
Все повече се убеждавам, че за тази година на някои училища трябва да се разреши допълнителен изпит към бала. Дано си го издействат при тази ситуация. Така всички ще са доволни.

# 175
Бисе, моите и двете се молеха за АЕ/ИЕ, обаче не ги огря Joy
Голямата се спря на втори немски, малката не знам какво ще реши.

# 176
Руми, в момента ГПЧЕ много са я закъсали откъм учители по езиците. До скоро по всички плевенски сайтове вървеше обява, че търсят учители по ФЕ АЕ  ИЕ...ИЕ също би бил добър вариант за втори език.

# 177
В нашето училище учат. Имат часове всеки ден по седмичното си разписание, но са по 30 минути. Вземат нов материал по всички предмети, работят във виртуални класни стаи. Изпитват ги, правят онлайн тестове, имат оценки, предават домашни.
Правят всичко това. И въпреки всички тези усилия от страна на учители и училищно ръководство съм на мнение, че ДО не е толкова ефективно както реалното училище. За моите деца. И за седмокласника и за петокласника. Независимо, че и двамата са на собствени компютри. Не им се налага да се чудят как да си поделят едно устройство или да се мъчат с телефони.
И за още много други деца не е ефективно по най-различни причини, дали заради училище, учители или заради липсата на техническа обезпеченост вкъщи.
Аз например си давам ясна сметка, че ако моите деца не бяха геймърчета, вкъщи нямаше да има налични слушалки с микрофон. На мен такова чудо никога не ми е трябвало и не съм ползвала.
Справедливо е поне формално децата да бъдат поставени при равни условия за НВО. Да, това по ред причини не е точно така, дори и в нормални условия, заради школи, частни уроци и т.н. и т.н.
Сега обаче имаме извънредно положение и едно повсеместно дистанционно "обучение".
Материалът от пети, шести и първия срок на седми клас е повече от достатъчен за изготвяне на изпитни материали.

# 178
  • София
Мойто наборче пък стана в 7:30 за час по БЕЛ от 8:00 и господинът им казал, че няма да имат. ☹️ Толкова ли не можа вчера да им каже, ами само губи времето на децата. Много съм разочарована от него, конкретно. От началото на ДО веднъж се е включил, а имат всеки ден БЕЛ.

# 179
Да видим кога ще се върнат в училище, де. Но също съм на мнение, че трябва да се включи целия материал. Сега като обявят до средата и въобще няма да се занимават учителите с останалото и след връщане в училище.
А тази математика си трябва и след НВО - за математиката в гимназиален курс и за тези, които ще учат евентуално инженерни и природни науки.

Общи условия

Активация на акаунт