Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 910
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Мони тези например ми излезнаха в Южен Лондон, пробвахте ли в такива клиники
https://www.premdent.co.uk/emergencydentalclinicnearme?param1=va … iM_BoCzl4QAvD_BwE
Благодаря, ние  сме в Северен Лондон! Писахме няколко имейла на подобни клиники, имахме и он лайн чат, но за сега нищо. Утре ще звъннем на 111.
За сега болката го отпусна малко, пи аулин, да изкара нощта, утре ще видим.

# 616
Тоник, много GP практики не приемат нови пациенти -в момента съвсем официално , за да не се окуражава местене на хората по време на пандемията . Болниците си пишат сметки на новодошли , проучи добре колко време трябва да се е осигурявал мъжът ти, за да има право на лечение в NHS. Помощите от държавата също са много затегнати. Не знам кариерно колко по-добро ти е предложението, но Германия е далеч по-добър вариант за здравеопазване  и за социална сигурност .

Ave,ние ще дойдем най-рано през август,тъй като синът ни е на училище до края на юли,оптимист съм,че до тогава нещата ще са малко по-нормални. Какво имаш предвид като казваш,че болниците пишат сметки на новодошли?
А относно осигуряването в NHS също не ми е ясно,да се е осигурявал към тях ли или по принцип? Той е с непрекъснати осигурителни права от почти 20 години,но да,не в Англия. Как да го проверя това,да звънна направо в касата ли? Четох,че всеки законно пребиваващ и плащаш осигуровки има право на здравеопазване,но наистина,ако човекът е вече болен,може би има особености.

# 617
Тоник, каква е причината да искате да се местите от Германия в Англия?
Ave,както казах,основната е предложение за работа,което получих. Освен това и на трима ни Германия никога не ни е била много любима,синът ни учи така или иначе в интернешънъл скуул поради тази причина.

# 618
Във фейсбук, момиче коментира, че за да чътува сега до Англия от българия еър са и искали, трудов догор, че има в Англия или доказателство за адрес+ европейска здравна карта.

# 619
  • След завоя в дясно
Tоник, по принцип новозаселил се в ОК има право да се запише при ЛЛ след като е пребивавал в страната 3 мес., т.е след 3 месеца ще можете да задвижите процедурата. Ако е стоял по малко време може да се ползва Европейската здравна карта, но не се знае до кога. Ако се наложи постъпване в болница преди този период и ако не е покрито като спешно от здравната карта ще трябва да платите, сумите не са малки. Може би частна застраховка ще е опция, но няма да е евтино поради вече установеното заболяване, ако някой изобщо се навие да ви предложи такава.
Ето това може би ще е от помощ https://www.nhs.uk/using-the-nhs/nhs-services/visiting-or-moving … a-or-switzerland/
Явно имате нужда от промяна, но моят съвет е като на мнозинството не е подходящ момента.

# 620
Скрит текст:
Тоник, много GP практики не приемат нови пациенти -в момента съвсем официално , за да не се окуражава местене на хората по време на пандемията . Болниците си пишат сметки на новодошли , проучи добре колко време трябва да се е осигурявал мъжът ти, за да има право на лечение в NHS. Помощите от държавата също са много затегнати. Не знам кариерно колко по-добро ти е предложението, но Германия е далеч по-добър вариант за здравеопазване  и за социална сигурност .

Ave,ние ще дойдем най-рано през август,тъй като синът ни е на училище до края на юли,оптимист съм,че до тогава нещата ще са малко по-нормални. Какво имаш предвид като казваш,че болниците пишат сметки на новодошли?
А относно осигуряването в NHS също не ми е ясно,да се е осигурявал към тях ли или по принцип? Той е с непрекъснати осигурителни права от почти 20 години,но да,не в Англия. Как да го проверя това,да звънна направо в касата ли? Четох,че всеки законно пребиваващ и плащаш осигуровки има право на здравеопазване,но наистина,ако човекът е вече болен,може би има особености.
В момента, в който се регистрираш при GP започваш да получаваш здравни услуги. За регистрация ти трябва адрес. И да, трябва да тръгнете с европейска здравна карта. Никой няма да ви търси други документи за осигуровки. По-скоро трябва да търсиш как се прехвърля медицинско досие, другото не е проблем. При записването при GP се попълва един "именник" и там си казваш всички болести и лекарства, които приемаш и така ти стартират тукашното досие. Не знам как става обаче прехвърляне на безплатна терапия, защото на практика моята е предписана от онколога, от там са ми пратени документите за медицинския сертификат, а единнствено през GP на 3 месеца онлайн давам заявка за рецепта/която е след писмо от онколога/.

# 621
Скрит текст:

В момента, в който се регистрираш при GP започваш да получаваш здравни услуги. За регистрация ти трябва адрес. И да, трябва да тръгнете с европейска здравна карта. Никой няма да ви търси други документи за осигуровки. По-скоро трябва да търсиш как се прехвърля медицинско досие, другото не е проблем. При записването при GP се попълва един "именник" и там си казваш всички болести и лекарства, които приемаш и така ти стартират тукашното досие. Не знам как става обаче прехвърляне на безплатна терапия, защото на практика моята е предписана от онколога, от там са ми пратени документите за медицинския сертификат, а единнствено през GP на 3 месеца онлайн давам заявка за рецепта/която е след писмо от онколога/.
Да,със сигурност ще помиоля лекуващия лекар тук в Германия също да съдейства,предполагам,че няма така лесно и просто да си пуснат пациента,за който са се грижили и лекували до сега,тук в това отношение са супер отговорни и неговата лекарка е взела много присърце случая.  Средата на другия месец той има контролен преглед и ще говоря с лекарката.
Имаме и европейски здравни карти,без тях никъде не тръгвам.
А болниците по район на местоживеене ли са или пациентът може да си избира?

# 622
  • София
Тоник, разбирам, че вече сте взели решение да се местите сега. Когато направите регистрацията, от МЦ ще ви насочат към болница, съобразно състоянието на пациента...
Пожелавам ви много късмет!

# 623
Отпада забраната за полети англия бг и обратно.

# 624
  • на малък остров в океана
Тоник, много компании предлагат помощ с преместването. Ако и в твоя случай е така, опитай да поискаш контакт с релокейшън компанията и им обясни какъв е вашият случай.Би трябвало да помогнат с информация.

# 625
супер сте всички,сърдечно ви благодаря. Не,категорично още не сме решили нищо. Да и на трима ни,включително и на тийна вкъщи,отдавна вече не ни се стои в Германия и сме много за да идваме към Англия. Засега проучвам,финалното ни решение ще го вземем след като се уверим,че няма да има прекъсваемост на лечението.

# 626
Отпада забраната за полети англия бг и обратно.
Но полета за 28.4 е канселиран вече. Чакам да видя слвдващите. И аз пеочетох новината, че ме вълнува. Охххх, чакам всичко да влезв в нормлни граници, че истерията все да минидва в повече. Поне в бг

# 627
Неанам до колкоме истерия и какво е реалното положение в България, но си е страшно според мен. Вчера един приятел ни се обади, баба му скоро била приета с белодробна емболия в болница, оправя се и от самата болница се заразява, заразява и дядо му. И двамата са починали в рамките на 3 дни, дядо му, здрав, прав човек, без съпровождащи заболявания, пиел само нещо за простата. За 3 дни от развитието на симптомите си е отишъл, 2 дни след баба му. Баща му в момента е в болница, той и майка му са със симптоми вкъщи.
Сега четох, че и децата при някои деца се развива доста сериозно.

# 628
Вчера получихме alert в GP практиките за заболяването на деца- сигурно сте го чели в     Daily Mail . От това се опасявах , че ще започне да засяга и децата ..
Тоник , тук хапчетата химиотерапия за л-е на бял дроб или чревна онкология се снабдяват от аптеките в болниците ( както Ронка написа , тя е в такава аптека). Можете да поискате от Германия лекарство за 3 месеца и веднага като дойдете да задвижите регистрацията при GP. Не можете да си избирате болница/ център за лечение , работи се по райони и “предпочитания” се водят неуважителни към местните специалисти и не е практика сред личните лекари ( етично-колегиални съображения). Има частни центрове , специалисти всякакви , £180-250 за една консултация .Като се запише при GP , никой няма да си позволи да го остави без лечение , NHS не е разграден двор все пак , даже лично може да се обади GP-то да го предостави като случай на специалиста , ние си говорим с тези консултанти Simple Smile
Помислете пак и за сина- много млади хора се отказват от висше , за да не влачат на гръб заем от £ 60 000 . В Германия образованието е с малка такса само , има специалности на английски -пак казвам и аз-по-скоро пътят е по-логичен наобратно ...

# 629
Да се похваля: вчера ни преведоха 80% от заплатата по програмата фърлоу. С удръжки и данъци става още по малко, но на тоя етап пак е нещо.
И успяхме да получим рецепта за антибиотик за зъба на ММ. Та, сега е по добре, ще го пие 7 дена, дано да му мине.

Общи условия

Активация на акаунт