Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 907
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • ENGLAND
И аз получих писмо за тези 80%, но няма нищо конкретно, не знаят кога ще имат пари, как ще изчисляват, всъщност Борис излезе хвърли някакви числа, без закон, без ясни инструкции, без да се знае кога ще се плаща. С една дума замаза очите на хората.
Сега го гледам по новините, каква безотговорност от страна на прай министъра, да не използва никакви предпазни мерки и да се зарази. Какво остава за обикновените англичани, вярват му, че всичко е една игра.
Аз гледам и българските новини. Бате Бойко нищо не обещава, но пък успяват, извънаредния щаб, да вземат навременни мерки и това си личи по числата. И само не ми казвайте, че лъжат. Тукашните са майстори на лъжите, щом нямат ясна картина колко са се заразили и какво да се очаква.
Впрочем доста от заразените в България са от хора върнали се от чужбина. Пълна безотговорност е да отидеш по това време в България , да не спазваш 14 дневната карантина и да се срещаш с  роднини и приятели. Последният пример е от Хасково, среща с роднина токущо дошла от Англия и след това заминала за Турция. С право хората в България негодуват.
И да, бюрокрацията тук е ужасяваща, сега  пък да не говорим.

# 91
И здравният министър е с положителен тест.

# 92
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мари много хубава го написа 💐

Аделинда само за сравнение ще ти дам че в БГ поемат 60% от заплатата ако работодателя поеме 40% и познай дали някоя фирма се е съгласила. Ти смяташ че схемата не работи защото някой казал нещо, не ми се занимава, но ако искаш ще ти снимам моето писмо от работа. Просто до края на март хората платиха пълни заплати защото ни пуснаха платени отпуски за последните дни и от април започват с държавното плащане.
В това отношение Швеция няма обявена карантина и от няколко седмици правят огромни съкращения при тях.

# 93
И здравният министър е с положителен тест.

Тя не е ли на оздравяване вече? Май преди 10 дни още писаха, че го е хванала?

Чакайте, за разведряване, да спомена смелия кмет на Карнобат, който се прочу с това, че за да бори вируса човекът напръскал целият град от земеделски самолет с дезинфектанти! Минали самолетите и напръскали всичко живо. Ей това е кмет и борба, креативност, иновативност! Simple Smile)) Напълни ми душата тази мила малка история. Време е всеки да се помъчи да помогне с нещо. Ако с нищо друго не можеш, стой си там в къщи и си мълчи - пак е от помощ.

Хайде, пазете се всички здрави - ментално и физически! Още 45 дни и пак нагазваме по молове и летища! Simple Smile))

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:21 от Маpи

# 94
Мари, този здравен министър
https://www.itv.com/news/2020-03-27/health-secretary-matt-hancoc … -for-coronavirus/

Не се наемам да преценя чий подход в кризата с коронавируса е правилен. Времето ще покаже. Ако спрециалистите са прави, повечето ще го преболедуваме, дано само да сме от тези, при които ще е леко или дори няма да го усетим.

# 95
  • Leeds, UK
Ей Ся ма ядосаха едни дето се шляят безцелно по улицата ни и като се закашлях яко, чак пламнах от зор, свиха бърже в съседната улица. Аман!

# 96
Значи, в здравното министерство всички са в болнични.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-51827356

# 97
Мери, докторката от нета е интервю по телефона БТВ. По големи англичани от самите англичани станахте. Аз съм имсм писмо от моя работодател. Да тука им давали 80% ако не те уволнят, да се чудим защо TDI  си търси работа и разните му бивши менъджери в Теско. Цяла Европа сочи Англия с пръст. Ами интервюта и коментари на живи хора по ББС, Ал джазира, руски медии и де що има достоверни източници в нета. Българите най-умеем да се обиждаме и правим на интересни в това спор няма, нито сме равни. Особено онлайн. Както има писмо с нещо обещано за което няма прокаран закон, така няма да се учудя утре и аз да с моля да ме вземат на работа в Теско/не че настоящата ми работа е по-хубава/ или да търся полет за България и да бъда от онези лоши българи, които се намерили да се прибират точно сега мръсниците да заразяват мирните български граждани, които така послушни са под карантина отдавна.

# 98
  • Bristol
Според специалистите голям процент от населението ще го пипне вируса, преди да се създаде ваксина.
Целта на тукашното правителство беше, не никой да не се разболее, а разболяването да е до колкото може контролирано. Да не са много хора наведнъж, защото тогава няма да могат да получат необходимото медицинско внимание и да не е прекалено бавно, защото това вреди на икономиката. Много трудно решение, много трудено е и модел за това да се изработи, защото няма достатъчно данни и опит с този вирус. Всяка страна си взима отделно решение, според това какво нейните специалисти съветват, а това е свързано не само с информация за вируса, но и капацитет на здравеопазването, финанси, икономика и тн. Няма база за сравнение между UK и България, освен ако не считате, че изброените по-горе параметри на двете страни са сравними.
Колкото и страшно да звучи, при такива ситуации емоции не трябва да има, всичко се свежда до цифри, risk assessment Sad Емоциите са оставени на такива като нас, които нямаме думата кое и как да стане.

# 99
Ми то като го прекарат 70% от населението ваксина ме ми трябва. При условие, че няма известно лечение макар да пробват какво ли не на болните. Аз ако го хвана и моя имунитет не се справи ми е все тая дали ще умра в болница или в нас си. Цялата световна икономика в колапс, за да могат хората да умират в болница или организма им да се справи сам в болница разбираш ли.

# 100
Аделинда, а какво предлагаш?!? Аз съвсем се обърках от обясненията ти. Питам човешки, не се заяждам.
Какво според теб трябваше да направят, за да върви икономиката нагоре, да не се заразяват с вируса, да не умира никой?
Интересно ми е.

# 101
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не е въпрос да се правиш на по англичанин от местните, а да уважаваш държавата в която си избрал да живееш.
Не съм видяла и кой ни сочи с пръст, това е смешно. Руснаците твърдят че при тях ситуацията е ок, а изведоха показно Путин със защитен костюм, който се носи при масово химическо поразяване и се скри да не се зарази.
Това е нов вирус, никой не знае кое е правилно и кое не в момента, но и соченето с пръст не помага.

# 102
Аделинда, а какво предлагаш?!? Аз съвсем се обърках от обясненията ти. Питам човешки, не се заяждам.
Какво според теб трябваше да направят, за да върви икономиката нагоре, да не се заразяват с вируса, да не умира никой?
Интересно ми е.
Всеки ден някой умира. Умира се от глад, умира се от рак, умира се от самолетни катастрофи. Според тебе в момента какво правят да не умира никой освен фалирала икономиката? Видяхме че и Борис и Чарлс явно не са си мили ръцете. До преди две седмици бирариите бяха пълни със сегашния локдаун какво семпроменя? Англия я обичам, нямам намерение да се прибирам ако не ми го наложи неволята. В момента сме свидетели на масова психоза последвана от примера на Китай, как заключват и бият хорампо улиците. Никой не знае каквп да прави там е въпроса.

# 103
Отговаряш на въпроса ми с детински размишления и въпросчета. Говорим за пандемията и мерките на правителството. Питам те какво е твоето предложение за необходими мерки. Конкретни.

# 104
  • Leeds, UK
И аз не знам кое ще е добре вече за тук. Не искам никой да страда. И според мен локдаунът закъсня. Искам хората да спазват указанията, за да пазят онези, без които не можем -доктори, фармацевти,  полицаи, пожарникари, шофьори, продавачи,  сестри, керъри. Без тях сме загубени!Уважавам тази държава, защото е мой дом и ми помогна в началото да си стъпя на краката и аз сега й се отблагодарявам като й плащам данъци и се съобразявам със законите, мерките, изолациите и т.н. Каквото ми каже това ще правя. Освен това я намирам за много красива😁 и климатът й ми е точно по вкуса. Вярвам, че икономически ще се възстанови много бързо, все пак е богата държава, има и подопечни колонии все още, в които вирусът не е разпространен особено.

Общи условия

Активация на акаунт