Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 896
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • Истински се вижда само със сърцето.
В нашия квартал всички излязоха, много мощна подкрепа, много се разчуствах аз.
Мари наистина е много на място Лет ит би.

# 76
  • Bristol
И при нас излязоха 👏

# 77
  • Оптимист по принуда
Съседите ни имаха и озвучаване, и светлини. Настръхващо беше.
Дано минем възможно най-леко през това.Flowers Four Leaf Clover

# 78
Сега си е сезон на гриповете и настинките и много от вас се чудят дали са с Вируса или не. Разцъках из българските новини и попаднах на разказ на българска лекарка, която в момента го кара. Също като лекар описва всички симптоми. Хванала е вируса още в начало, явно като лекар, като от по "равните" са и направили тест още в началото по подозрения, защото е пътувала. Лекуват я с витамини. Имала е подготвено лекарство, което са обсъждали с лекарите да приема ако е била развила пневмония, но не е и така и не го е взела. 25.03.20 страницата на БТВ не успях да копирам линка. Вече имала антитела, но още не е изписана.

# 79
Пляскането беше слаба работа, също като фоерверките на нова година. Ние пляскахме, в далечината се чуваха други хора, но от къщите около нас, само комшията отсреща излезе и то след като ни видяха нас, че пляскаме на прозореца. Жена му си е взимала лекарства от моя мъж в аптеката.

# 80
  • Bristol
При нас беше доста силно. Щом тинейджърката излезе от зомби състоянието си, подаде се от стаята си и учудено попита, защо хората навън ръкопляскат...

# 81
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
При нас беше също доста силно, съседите имаха онова нещо, което се ползва по мачовете, издава звук като от рог, не му знам името. Друг съсед беше излязал с тенджера и лъжица и барабанеше яко. Много силно беше на нашата улица, но като цяло на мен всички съседи са ми много свестни. Не знам дали ви писах, че в първия ден на изолацията съседката си остави телефона на всички ако някой има нужда от нещо и после събра поръчки за Асда, хората и оставяха пари на фуния забучени в двора, тя после им остави покупките на вратата.

Аз кандидатстват за 2 позиции в NHS за рецепция и двете. Поне от това, което видях да ми е горе долу в района, въпреки че едната е в Лондон, другата в Съри, пак бива като разстояние.

Благодаря Мери, сега ще погледна работа за Асда и Теско и ще пиша после.

Днес си изпратих обджекшън на това да бъда освободена без консултация и без да ми е предоставена пълна информация, както и директно зададох въпроса защо след като има предложение от правителството за 80% и след като по тази схема фирмите не трябва да плащат осигуровки (реално нямат никакъв разход), те не я взимат под внимание, а директно отиват на освобождаване.
Може да ви се струва, че ми е малко рано да си показвам рогата, дето се вика от вчера съм тук, но вече нямам какво да губя, така че поне мога да се опитам да не се дам без борба.

Let it be я слушах току-що Grinning

# 82
Аз за рецепция в болници и преди съм кандидатствала, искат стаж, не са ме кани ли на интервю дори. За Теско и Азда предполагам ще има наплив, поради многото без работа в момента та късмет.
Фирмите първо те трябвало да ни платят, после да кандидатстват за тези 80%, и както знаем в Англия всичко става бавно, всеки е лесно заменим. Предполагам, че също се страхуват след като това приключи колко време ще им отнеме да влязат в пълен ритъм на работа като преди.

# 83
Аделинда кога пък видя че тук всичко става бавно, аз лично смятам че имат добре работеща администрация. Това не го разбрах за фирмите, както виждаш дадохме лични примери за фирми които вече минават по схемата от април.

# 84
Борис е дал положителен тест за корона. Надявам се, че всичко ще е надер не защото го харесвам, а просто защото искам да продължи работата си.

# 85
  • на малък остров в океана
От краткия ми престой в ОК забелязах, че ако играеш по правилата и отговаряш на обявените условията, нещата се случват много бързо. Особено в Уелс. Не съм имала никакви административни спънки, даже напротив.

# 86
Борис не го харесвах много преди, сега смятам че се справя много добре в тази ситуация и доста ми се издигна в очите. Да оздравява!
Вчера гледах един клип от една болница много емоционално, как колеги пеят и ръкопляскат пред вратите на инфекциозното отделение,, не знам как да го споделя тук.

# 87
  • Leeds, UK
Само да не е PR акция да покаже съпричастност с народа...

# 88
Ами говори се, че 3 месеца не могат да те изхвърлят от квартирата. Хора вече се опитват да се договарят с хазяи и им се казва, че се говори в парламента но такъв закон няма гласуван още. Много се бавиха докато обявят карантината, цяла Европа ги сичи с пръст. Самите англичани си казват, че всичко е много бавно тук, иначе аз къде съм го забелязала не знам, може и халюцинации да имам. Иначе в бг, не ми се коментира. Гавра с хората. Не може да работите, няма да ви се дават обезщетения, може да теглите кредити, трябва да си плащате кредитите и сметките без отсрочка, спокойно може и да погладувате.

# 89
Ейййй, кой се изкиха на Борис, бре, ей!!! Срам, срам! Айде, наздраве и на неговите кихавици и да оздравява, че току виж зад гърба му върнат Брекзит назад. Simple Smile)))

Аделинда, на тебе английската скорост ти е бавна, бг пък ти е костенурка, къде за теб е най-бързо изстрелването в Космоса, как мислиш? "Говори се", "Цяла Европа ги сочи", "една лекарка разказва в нета"- това са несериозни неща. Ти скоро писа тук и че било измислица това с вируса (и ти почваш да вярваш вече в това!). Като е измислица, защо Европа се смее на Англия? Задето не се хвана бързо като шаран ли? Има и други в Европа, които забавиха мерките си - всяка държава действа според ресурса си, опита си и своя план. 3 месеца да не могат да те изгонят от квартира е защита за квартиранта (а не бавене), нещо, за което хиляди в България могат да мечтаят. Да ти каже хазяинът "до довечера да те няма" тук не може да съществува. Има договори, задължения и права. Едно от хубавите неща в тази държава.

Общи условия

Активация на акаунт