Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 936
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
За Нин и прочие не мога, само еврнтуално за лекарства. Сега сме вкъщи, но работим с таблетките за онкоболни, обаче ако е на венозна терапия, почти няма да мога да помогна.
За мен Германия имат по-добро здравеопазване. Не мога да кажа дали докторите са по-добри, но системата не ги ограничава толкова колкото тук. Ако гледам откъм здравеопазване, аз бих си избрала Германия.

# 571
И аз при вас. Мъжът ми е 5 та година в УК. Имам билети вече за мен и децата, но не знам дали ще мога да долетя. Плановете ни бяха за по рано, но реалността се оказа различна. Не пиша но ви следя. Гледам че вече сте кандидатствали за училища, надявам се каката да бъде приета и по късно. Нямаме все още набелязана къща, чакаме да се успокои и нормализира положението. Яд ме е на ситуацията и че не успяхме да дойдем преди пандемията. Надявам се всичко да се подреди най накрая. Мисля че настоящият момент е първият откакто мм замина с толкова дълъг период, в който не сме се виждали. Вече всички откачаме леко от неизвестността.

# 572
Нещо в gov. UK четох, че статут ще получават тези, които са влезнали в страната преди 31.01.20. Макар моя позната дойде и започна работа февруари, са и казали че уж няма да има проблем. За бръм предполагам няма да е трудно, защото мъжа и е тук, но за новодошли с онкоболен, едва ли в темата ще получите отговор.

# 573
  • Истински се вижда само със сърцето.
Могат да влязат до края на тази година в страната, за съжаление не мога да помогна с останалите въпроси. Личното ми мнение, че Германия има доста добро здравеопазване, а тук предвид и пандемията бих се притеснила от забавяния.
Settled status
You’ll usually get settled status if you’ve:

started living in the UK by 31 December 2020
lived in the UK for a continuous 5-year period (known as ‘continuous residence’)

# 574
Аз имам НИН и банкова сметка от 4.5 години мисля. Не се притеснявам за оставането чак толкова, колкото от самата промяна, най вече за дъщеря ни.

# 575
Тука са много внимателно с децата в училище. Няма страшно, тя най-бързо ще се адаптира. Някой в Лондон?

# 576
  • Истински се вижда само със сърцето.
Що пък по презумция трябва да е Лондон Simple Smile
Brummmm,  на колко години е дъщеря ти?

# 577
  • Bristol
Точно в този момент и при тази ситуация не бих заменила Германия с Англия. Ако можете, изчакайте.

# 578
  • UK
И аз не бих, не забравяйте че идва и Брекзит.

# 579
2012 е родена, август. Сега в бг е първи клас.

# 580
Що пък по презумция трябва да е Лондон Simple Smile
Brummmm,  на колко години е дъщеря ти?
Аз съм от скоро в страната, нямам много приятели и познати. Ще се радвам да пия кафе с някой, не по друга причина.

# 581
Точно в този момент и при тази ситуация не бих заменила Германия с Англия. Ако можете, изчакайте.
Предложението стои пред мен в този момент,след Брекзит не знам,според мен тогава да се преместя с цялото ми семейство би било още по-сложно.

# 582
За Нин и прочие не мога, само еврнтуално за лекарства. Сега сме вкъщи, но работим с таблетките за онкоболни, обаче ако е на венозна терапия, почти няма да мога да помогна.
За мен Германия имат по-добро здравеопазване. Не мога да кажа дали докторите са по-добри, но системата не ги ограничава толкова колкото тук. Ако гледам откъм здравеопазване, аз бих си избрала Германия.
Здравей,не не е на венозна терапия,а на такава с таблетки. Да,Германия е прочута със здравеопазването си,но виждам,че и в Лондон има много добри болници и специалисти.
Как точно е ограничена системата в Англия? Имате ли представа пред какво евентуално бихме се сблъскали? И дали това,че заболяването вече има история ще е проблем да получи здравно осигуряване,особено ако първите месеци след пристигането си не работи?

# 583
Предложението стои пред мен в този момент,след Брекзит не знам,според мен тогава да се преместя с цялото ми семейство би било още по-сложно.
Каква е работата, за колко пари. Ще може ли с една заплата да се издържаш. Обади се някъде и питай з амъжа ти. Иначе онко лечение не търпи отлагане, ти го знаеш. Мен са ме питали като се записвах на джипи, дали работя. Спешна та помощ при всички случаи е безплатна, но за продължаващо лечение, не вярвам тук да можем да отговорим.

# 584
  • На острова
тоник, роднини на мъжа ми пристигнаха тук преди няколко години и на 6-тия месец на жената откриха онкологично заболяване. Тамън се беше записала на джи пи и понеже беше над 50 г, да речем, я пратиха на профилактичен преглед. Тя не работеше със сигурност преди това, но НИН си беше изкарала май. Всъщност тя изобщо не е работила тук. Лечението беше много навременно и адекватно, операции две, химио, и сега няколко години по-късно си е здрава, пу пу. Мисля, че още пие някакви хапчета.

Успех ви желая и много здраве!

Общи условия

Активация на акаунт