Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 928
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • Bristol
Ние без частна застраховка,  досега са ми трябвали три направления за специалист, две от които за леки хирургически интервенции и едно за алерголог, всички бяха дадени бързо в рамките на месец плюс часът за специалист, и това в три различни практики в различни райони. Явно сме имали късмет като ви слушам.
И на мен не ми се е случвало да чакам много, а понякога супер експедитивно за след ден два са ме пращали на преглед, но мисля, че е до район, а и късмет, дали за определен вид доктор чакат много пациенти или не. Специално за Лондон съм чувала, че е много натоварено. Но в момента официално много прегледи и процедури са отменени заради короната, включително и профилактични прегледи на минали през химио и лъче терапия раково болни. Дори коментираха по новините, че смъртността на болни, които не са имали коронавирус се е увеличила, заради това ограничение Sad Болниците се подготвяха за най-лошото. Нашият район за сега не е така засегнат от коронавируса, югозападна Англия и вече обмисляли постепенно да започнат да възстановяват прегледите. Проблемът е, че дори и да възстановят, имат да наваксват, плюс че вирусът няма да отмине за месец-два, подобни пандемии е имало в миналото и е трябвало 2-3 години да минат докато отшумят, ако не се ползва ваксина. Така че трябва да сме подготвени за подобен вариант, дори и да не се стигне до там.

Аз също съм супер схваната след вчерашното градинарстване.... Simple Smile Обаче пак излязох с колелото сутринта да разпусна. Голяма пустош, особено по-рано сутрин. Минах над М4, която води към новия мост, който ни свързва с Уелс и не можах да се въздържа да не направя снимка.
Скрит текст:
И от мостчето над магистралата се откриваше гледка и към стария мост свързващ Англия и Уелс
Скрит текст:

# 601
Аз днес почивам от всякакви физически упражнения. Писах преди, че започнах да бягам сутрин. В петък успях да стигна набелязаната цел от 10 километра. Вчера също, даже малко повече. Утре пак.
Един колаж от парка, в който се потя.

Скрит текст:
Май повече снимам, отколкото бягам.

# 602
Това, че си онкоболен, не означава, че не си минал активната част от лечението.
Ronka12 не е вярно, че пациента няма избор - по здравна каса са генериците, но иначе ако си със застраховка, която поема онко лечение, те поемат и друго лекарство, а можеш и да си доплащаш.
Какъв е проблема с генериците?
Генерично лекарство – лекарство еквивалентно на оригиналното по доза, прием, качество и активност, правено от друга компания с друго име, след като патентът на оригиналното изтече.
Патентът се получава в началото на клиничния етап от проучванията (още от фазата с 15-те здрави доброволци) и реално в момента, в който лекарството стане общодостъпно, компанията има още 10-14г. монопол върху него. В тези оставащи години цената се определя от тях и може и да е в пъти по-висока от тази на генериците, които ще се появят след изтичането на патента. С по-високата цена се покрива цената на проучванията и рекламата на лекарството и се печели.
Вярно е, че лекуващият ти лекар не е на разположение постоянно, но още с поставянето на диагнозата си имаш своя сестра на която да звъниш и при най-малкото притеснение.
До колкото знам в Германия до определен доход си към здравна каса, а над него на застраховка, като няма вариант да си и на двете. Та от тази гледна точка не знам кое е по-добре....
Аз моята поддържаща терапия мога да си я взема и за 6, 9 месеца напред.
Момичето трябва да провери за колко време те могат да си вземат терапията напред, и да са спокойни до преодоляването на техническите проблеми по прехвърляне на медицинската информация.
Имам пълна застраховка, но тя не е предимство при записване на час.
От моя опит мога да кажа, че когато прегледа и операцията са били наложителни, то те са били планувани в рамките на седмица/прегледите и до няколко часа/. Когато трябваше да се направи операция, за да се спре хормоналното ми лечение ме предупредиха, че може да чакам и 6м, но ми се обадиха на 2-ям, че имат свободен ден. Сега трябваше да си направя пластична операция, точно в понеделника от мерките, но седмица по-рано я канселираха, като ми казаха да чакам писмо до края на април какво ще се случи.
Та да, чака се, когато може да се чака и никой не те изпреварва защо може да си плати за пъпка, а пък теб да те отложат, въпреки че е наложително. Часовете са степенувани по спешност, а не по платежоспособност.

# 603
И аз идвам да се оплача: ММ е със страшен зъбобол от няколко дена. Не знам колко парацетамола пие вече. Не минава. Тук, в Лондон няма работещ зъболекар. Не знам до кога ще издържи и какво да предприеме.

# 604
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ужасно е това, нама ли поне спешен телефон, може да му трябва антибиотик.
Мони вие ли бяхте с проблемния съсед, какво стана?

# 605
Звъннете на 111 и ще ви насочат къде има дежурни кабинети, не може да няма работещи зъболекари.

# 606
И аз идвам да се оплача: ММ е със страшен зъбобол от няколко дена. Не знам колко парацетамола пие вече. Не минава. Тук, в Лондон няма работещ зъболекар. Не знам до кога ще издържи и какво да предприеме.
Не съм в Лондон, при нас също не работят стоматолозите, но като вляза в страницата на нашата стом. клиника има телефон, фейсбук и мейл за връзка по спешност.

# 607
На страницата на нашите стоматолози пише това, та и при вас би трябвало да е
Emergency dental care
To best protect the safety of our colleagues and patients during the current outbreak of COVID-19, we have taken the decision to suspend all but emergency dental care across our dental practices.

That means if you have a routine appointment at a {my}dentist practice in the coming weeks it will unfortunately need to be cancelled and we will contact you to arrange an alternative date.

If you are experiencing a dental emergency, such as severe dental pain, please call your local practice who will advise you what to do.

# 608
  • Манчестър
Само да вметна, за специалист се чака месеци и години понякога. За сина ми за една дребна операция чакаме от Февруари месец миналата година.

Само през НХС или и с частна застраховка толкова чакате?

Ами почти и с двете. Започнахме с NHS, защото казаха 10-12 седмици чакане, после станаха 18 седмици,после започнахме и чрез застраховката пак отначало процеса и тъкмо вече се очакваше нещо да стане и дойде пък Ковид19....иначе сме организирали всичко в БГ, само да може да се пътува. Точно имахме дата , отидохме и обявиха извънредното положение.

# 609
Аз само за Nhs писах, нямам никакъв опит със застраховките и нямам представа как е там. Казвам какво ние отпускаме като лекарства. И да генериците са същите, но в някои случаи оригиналния продиукт е по-добрия, откъм странични ефекти и тн. За Германия незнам, аз съпоставям това което се предлага на пациента в България и това, което виждам тук. Лошото е, че в България плащаш за какво ли не.

# 610
Аз само за Nhs писах, нямам никакъв опит със застраховките и нямам представа как е там. Казвам какво ние отпускаме като лекарства. И да генериците са същите, но в някои случаи оригиналния продиукт е по-добрия, откъм странични ефекти и тн. За Германия незнам, аз съпоставям това което се предлага на пациента в България и това, което виждам тук. Лошото е, че в България плащаш за какво ли не.
Аз не знам в Бг по здравна каса да се поемат различни от генерици, а и май не всичко се поема от ЗК по лечението.
Аз за 5г лечение тук съм платила точно £0, като в тази сума се включва 4 операции, лека протеза след операция, последваща протеза и консумативи, перука, козметика при лъчетерапия, психолог и т.н. Това е по NHS и благотворителните организации, които работят с нея.
Чрез застраховката ползваш други "екстри" - като VIPстая, плащане на транспорт до болница и т.н., но лечението е по NHS и няма никакво значение дали имаш допълнителна застраховка, или не!

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 18:10 от Ladybird_

# 611
Ужасно е това, нама ли поне спешен телефон, може да му трябва антибиотик.
Мони вие ли бяхте с проблемния съсед, какво стана?
Да, ние сме. На нас все нещо трябва да ни се случи, точно сега.
Съседът се кротна, след като собственика идва да говори с него и му даде последен шанс и че, при следващото оплакване ще го гони.
ММ има проблемни зъби, въпреки че ги поддържа уж. Преди месец от същия зъб му се поду цялото лице. Почна антибиотик и го пи 7 дни. Мина му. Сега отново, боли го, но все още не е подут. Зъбът е за вадене, прави някаква инфекция. Проблемът е, че става точно сега.
Нашата клиника не работи, има имейл на който обяснихме случая, отговора : не можем да ви помогнем. Звъняхме и на други уж спешни зъболекари, включва се секретар, че временно не работят.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 18:17 от monii

# 612
Мони, стискам палци да намерите зъболекар. Не може в 10-милионен град да няма такъв за спешни случаи. Пък и нали от няколко дни призовават да се търси лекарска помощ при нужда, да не се чака да стане спешен случая и тогава.

# 613
Мони тези например ми излезнаха в Южен Лондон, пробвахте ли в такива клиники
https://www.premdent.co.uk/emergencydentalclinicnearme?param1=va … iM_BoCzl4QAvD_BwE

# 614
  • оттам, откъдето започва България
Извинявам се за включването, но тъй като съм изживяла описаното "поду му се цялото лице", се реших да пиша. Това подуване може да слезе и надолу от лицето и е причинено от възпаление, т.е. има инфекция. Това подуване не е само външно, но и вътрешно. В един момент започваш да не можеш да дишаш.
Затова отново пробвайте да намерите стоматолог. Ако трябва излъжете и отново пишете на клиниката, но опишете, че има оток, който не спада.

Общи условия

Активация на акаунт