Заедно вкъщи във Варна

• 19 444
  • 477
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Хахаха.👍

# 181
Това е журналистическа манипулация. Никъде не е обсъждана цена. В Гърция пращат есемеси ако искат да излязат, но не знам дали се таксуват.
В Гърция вече ги таксуват по 1 евро.

# 182
Ако човек ходи на работа, това значи ли че два пъти ще трябва да плати по 1.2,2 4 за деня.. Или като ходя до детската кухня и всеки ден плащам 1.2 за кухня и 1.2 за правото до отида до тази кухня Angry

# 183
Хора, стигне ли се до карантина и излизане с смс-и, няма да има нито детска кухня, нито работа, извън тази от първа необходимост.

# 184
  • Варна
Отдавна спрях да взимам от кухнята. Нищо не ми коства като съм вкъщи и не можем да излизаме като преди, да сготвя на децата.
В противен случай "Който си има брада, да си има и гребенче"
Като не искате да готвите, плащате 2.40. И без това цената на купоните е повече от символична.
Друг е въпросът дали ще работи кухнята, ако се затегнат мерките.

# 185
Ходенето до кухнята за много от нас е много повече от взимане на храната. Това е друга тема.

# 186
Щом кухнята работи, си е личен избор кой ще взема и кой не, дадох го като пример,аз също готвя, но вземам и от там. Но например близките ми работят, ще работят, дори и в случай на карантина.. За ужас на всички имам и куче, хоп още 2.4, ама щом си имам ще си плащам, както и да е. Бъдете здрави.

# 187
Добре, че кучето ви иска да излиза само два пъти, нашето иска по четири-пет.

# 188
  • Варна
Лъки, говорим за ситуация, в която се излиза ограничено. Всеки преценява. Аз съм преценила така, друг - иначе.
Аз не упреквам другия за избора, просто казвам, че ако продължава да държи да ходи и ако кухнята работи, разбира се, трябва да си поеме "масрафа". Ако излизането за един хляб ни струва 1.20, защо да не струва толкова и ходенето до кухнята?
Говорим хипотетично, разбира се. Първо, не знаем дали ще има СМС-и и на каква цена и второ, не знаем докога ще работят кухните.

Карина, и моите близки работят и ще работят. И ние имаме куче. Кухнята е нещо,от което можем да се лишим (почти) безболезнено (това беше и смисълът на поста ми). За разлика от другите неща. Затова ми се струва, че няма как да въведат подобна цена за СМС или най-малкото трябва да има диференциране.
Неприятното на писменото общуване...

# 189
Хаха, ще гледате да е в рамките на часа Simple Smile
А готвенето ми е любимо занимание и го правя с огромно удоволствие (може да се види в готварската тема Simple Smile, но разнообразието на доста малко дете, което го има там, не мога да го постигна със същия успех, но пак казвам беше пример, разбира се може и без това.
Ако са така нещата (1,2 за час) ще се наложи от някои неща да се лишим, аз
съм За мерки стига да са точни и ясни. Просто като се замисля, колко пари ще отидат за смси, освен да направя екстремен план за часа и да свърша няколко неща. Дано има ефект и да минем възможно по леко през това.

# 190
  • Варна
Аз се чудя въобще как държавната кухня все още е отворена. В други градове е затворена. То едни опашки има ... демек струпване но хора!
И не не обвинявам никой, че ходи да си взема кухнята Wink

# 191
Няма струпване, по 1 се качват на прозорчето. И аз не взимам вече, по мои съображения, но кухнята до нас работи.

# 192
  • Варна
Карина, и аз по тази причина взимах храна, макар че обичам да готвя, а и малката яде всичко, за разлика от баткото, който вече е над 3 години. Но сега предпочитам да си спестя излизането със съответните ритуали преди и след и да огранича досега до още едно външно място.
И аз не обвинявам, просто даже и по един да взимат, гаранция няма кой какъв.

# 193
  • Варна
Ооо Лъки, тази в Левски на Мадара има опашки и се опитват разбира се хората да спазват дистанция ,ноо.. А уикенда, когато по принцип е кухня - майка ( май така се казва, когато и уикенда е отворена) , тогава става още по-голям калабалък.
Аз я спрях частната кухня. Махнаха мобилните пунктове и оставиха само доставка до дома и взимане на място от техния стационарен пункт. Викам добре бе, каква е логиката на този стационарен пак опашки ще има...

# 194
В Интернет има огромно количество клипове как можеш да си направиш маска от подръчни средства - кърпа, тениска, дори мъжки слипове като вместо филтър се ползва няколко ката марля, нетъкан плат от пазарски торби и филтри за прахосмукачка. Маските от подръчни средства не са модерни, но вършат добра работа. А това че с маските по принцип  ссе спекулира в момента  е много грозно, особено понеже се прави под надслова - грижа за нашето здраве. Но в мътната вода много риба може да се улови.
Аз,  мога да шия, но все отлагах, все се надявах че някак нещата ще се разминат. Обаче миналата седмица стана ясно че няма да се размине, та си харесах 4-5 модела и уших на много хора - на нас , на родини и приятели. На всеки който поиска и модел който предпочита. За филтри ползвах нетъканите торби, добре че имах десетина събрани. Не съм шила детски маски но като гледам с разпоредбите и това ще се наложи за племенниците. Забелязва че но заливат с предложения за продажби на многократни маски -  явномного хора усетили Пазарната ниша.

Общи условия

Активация на акаунт