Заедно вкъщи във Варна

• 19 473
  • 477
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
И от 01.06 какво става, отваряме всички заведения, кръчми и МОЛ-ове? Или затваряме тия на 65+ по къщите, а другите да се пускат да бачкат?

Като гледам доста работа се очертава за психолозите от сега, за след 2 месеца дори не искам да си представям какво ще е...

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 16:05 от MapTo_D

# 121
Как какво става, от 01- ви юни сме на плажа, кой оцелял...оцелял.

# 122
  • Варна
В крайна сметка всички ние ще разберем, че нищо не зависи от нас. Който е решил да създаде тази гадост и е решено колко живота и млрд $-€-£ да се погубят, той ще реши кога и как чудодейно ще се появи антидот и превенция. Има ли някой, който вярва на приказките под шипковия храст, че леля Джун-Джан от Ухан яла недоопечен прилеп и ето ти пандемия? 21 век е това, изкуствени интелекти управляват, а не могат с микроорганизъм да се справят. Значи от всичко достигаме до извода, че медицината и науката като цяло от 1918/20 досега не са мръднали и на йота.

# 123
  • Варна
И от 01.06 какво става, отваряме всички заведения, кръчми и МОЛ-ове? Или затваряме тия на 65+ по къщите, а другите да се пускат да бачкат?

Като гледам доста работа се очертава за психолозите от сега, за след 2 месеца дори не искам да си представям какво ще е...

Чудно, но кой ще има пари за психолог след 2-3-5 месеца ?!

# 124
  • Варна
Чудно, но кой ще има пари за психолог след 2-3-5 месеца ?!
Психолозите ще работят срещу кило риба и връзка магданоз.

# 125
  • Варна
Аз ще върна малко назад темата...

За почистването на входа - дадоха ни таблетки от Район Приморски. Със съседите се разбрахме всеки да си чисти етажа (8 апартамента, 4 етажа сме). Със съседката по етаж се редуваме. Гледам, че всеки подхожда отговорно. Следя съобщенията във фейсбук в страницата на Район Приморски, изнасят инфо кога и къде ще разнасят таблетки, например.
В нашия вход конкретно чистачката идва веднъж или два пъти седмично, не съм сигурна. Което не е достатъчно. И не смятам за редно да я караме да идва всеки ден. Няма как да чисти всеки ден на всичките си обекти така или иначе.

Относно психолозите
Доколкото знам щяха да пускат уж национални телефони за безплатни консултации. Отделно вече си има частни психолозои, които започнаха да дават безплатни консултации. hOUR Space София гледах, че във фейсбук имат пост за това.

# 126
Нашата касиерка е и чистачка на входа - сама си определя колко и как да чисти, сама си плаща от събраните такси за чистенето, на никой не му се занимава да я контролира и следи кое кога и как прави. За дезинфектанти не зная, не съм усетила мирис на такива, не съм видяла измито,...до мен таблетки не са стигали. Аз със спрей шише спирт ходя и пръскам по копчета, брави, табла, дръжки и после с влажни кърпички минавам. Това, когато излизам до м-на..., понеже нямам куче и така... Прекарана съм Simple Smile

# 127
Лъки, точно изгладнелите ще са пред дилемата от какво да умра - от глад или от  короната..
"Гладът е по-силен от тока" беше казал в ефир един мангал, като го питаха защо краде жици и не го ли страх от тока !

# 128
  • Варна
Вече няма да става въпрос на оцеляване само заради глад, а зарди липса на адекватна медицинска помощ при какъвто и да било друг случай. Всички са вдигнали ръце и само корона виждат, сякаш всички останали заболявания и спешни случаи спряха да съществуват.

# 129
Оф, дано поне времето се затопли, да дремем по терасите, че иначе наистина ще полудее народа. ММ от две седмици работи от нас и е кълбо от нерви.

# 130
  • Варна
Аз смятам да изкарам бягащата пътека на терасата и там да изкарвам част от деня. Във Варна бива времето. Ще се редуваме с хлапето на бърз ход Simple Smile

# 131
Аз съм с велоергометър на терасата, ама още не съм го почнала- голям мързел съм. Иначе разхождаме куче на смени.
Вчера си пуснах хубава музичка и се мятках из къщи, по-приятно ми е от тренировка.
В нашия вход също са раздали препарати за дезинфекция и се чисти с тях.

# 132
  • Варна
Мисля, че блъфират. Нямат толкова кадри до проверяват декларации. Особено в по-малките населени места. Иначе нямали възможност да проверят влизащите в Б-я.

# 133
Ние сме в къща с малък двор,излизам там,но вече преброих прозорците,усвоените тераси и климатиците.По веднъж минавам дръжките с белина и вода и това е.

# 134
Какви декларации сега, за в града ли?

Общи условия

Активация на акаунт