Отговори
# 390
Хелоу! И аз почнах да се ядосвам вече с тия ЖК!
Звънях на АГ, че имах час за 6.04, както и предполагах е отменен. Добре че придвидливо си запазих ФМ в Петък. На въпроса ми, "добре де, до кога така? Изследвания, тонове, нещо?" Отговора беше "Преглеждам само след 34г.с., когато вече се води напреднала бременност и се пускат последните изследвания преди раждане." Викам значи да звънна тогава? Ами не, звънни след 10 дни да видим какво е положението, че трябва да се слушат тонове вече.... Аз ли нещо не съм в ред или?!? Smirk
Дреам, да не се е прищипал някой нерв? По-добре лекар май от масажист.

# 391
Определено тези по ЖК си правят каквото искат. Не ти не си в ред ами те защото гледат сега само частни да преглеждат....
То не масажист ами рехабилитатор работещ с бременни ми трябва, защото за прещипан нерв няма как да ми помогне АГ, а и ако й пиша ще ми вдигне още 1 скандал или няма да ми отговори

# 392
Определено тези по ЖК си правят каквото искат. Не ти не си в ред ами те защото гледат сега само частни да преглеждат....
То не масажист ами рехабилитатор работещ с бременни ми трябва, защото за прещипан нерв няма как да ми помогне АГ, а и ако й пиша ще ми вдигне още 1 скандал или няма да ми отговори

Dream, имах същата болка в 7-8 седмица. Направо куцах из работа, в служебния джип не можех да се качвам и си повдигах крака с ръце Sweat Smile ужасно беше. Поуспокояваше ме вечер да се намажа сериозно с мед на мястото на кръста, от където тръгваше болката и да си сложа марли отгоре, да не става всичко в петна. Болката наистина беше силна, но аз като ''едва бременна'' не исках да се мажа с нищо и да ходя на лекар и търпях Rolling Eyes. След няколко дни отмина, но от тогава 2-3 пъти се е случвало да ме позаболи за няколко часа по същия начин. Не знам дали не е за невролог по-скоро.

# 393
Дриймче, и аз съм съгласна с Legilimens, че е най-добре да се консултираш с невролог или да изчакаш още ден-два и да видиш накъде ще тръгне тази болка.

При мен всичките ми часове си се спазват, в петък съм при АГ, а на 9ти - при акушерките, но и на двете места си се водят частни прегледи.

Моето пъпче си е все още навътре и не мисля, че ще изскочи, защото си е доста дълбокичко 😂 Както пише в едно от приложенията, сега е моментът да си почистим мъхчетата, събирани от детството 😄

Да ви попитам, вие пиете ли много вода? Аз постиянно се наливам и все ми се пие, а забелязвам че урината ми е станала една идея по-наситена. Съжалявам за подробностите, но винаги ми е била почти прозрачна заради огромното количество вода. Добре че си имам едни лентички за изследване на урина и сега си тествам всеки ден за да съм спокойна, че нямам глюкоза, протеин или нещо друго в нея. Иначе питах АГ за обременяването с глюкоза и тя ми каза, че сега не е подходящо да стоя в лаборатория 2 часа и само да си пусна кръвна захар на гладно (а аз го правя всеки месец и не ми е мръднала). Все пак, мама ще ни донесе едно апаратче за глюкоза и ще си направя вкъщи профил 😄 Ех, вместо да се разхождаме и да си пием кафенцето в някой парк, то само за проблеми мислим и болежки си намираме.

Тара, количката ви е страхотна! 😍 А стаята на бебчо изглежда много обещаващо - нямам търпение да я видим! И ние поръчахме същия скрин/повивалника от ИКЕА, ти сама ли го сглоби или ти трябваше помощ?

Скоро ще качим всичките нещица за бебка от моята кола, която сега ползваме като склад 😂, ще ги изпера и ще ви ги снимам!

# 394
Честито на ми миналите през прегледи и видели бебоците! Само такива хубави новини да има в темичката ни! 🌺
Аз съм при АГ другата седмица за последната ФМ в 30гс.

И да помрънкам малко. Днес пусках изследвания и се оказа, че за последния месец общия ми белтък е паднал от 64 на 60, а хемоглобина от 115 на 109. Sad
За хемоглобина очаквах да стане, но белтъка много ме притеснява. Ще чакам срещата с Док да обсъдим нещата, а дотогава ще почвам да пия ПрегнаКо и да нагъвам яйца.

# 395
Привет, момичета!

И аз днес пусках изследвания, всичко е наред, освен че в урината ми на кетони пише 1+. Какво означаваше това? Четох, че е свързано с глюкозата нещо, сигнал за гестационен диабет, или просто дехидратация? Защото признавам си последната седмица съм пила по-малко от 1,5L вода на ден. Така се притесних сега ... в четв съм на преглед, но дотогава ... да пускам ли сега и стерилна урина? Cry

# 396
АниБанани, аз в началото имах кетони и АГ каза, че е защото съм гладна. Не се храня добре, което беше така. Помисли си дали напоследък и ти нещо не си дояждаш.
Иначе, не знам да са свързани с гестационен диабет.
При всеки случай гледай да пиеш поне 2л. вода на ден. Simple Smile

# 397
Здравейте,момичета,

Аз  съм споделяла за моите контракции,че са от месеци, лекарите казват,че са непродуктивни,щом са от месеци,но сега бях на консултация и АГ измери шийката с коремен 28-29 мм и каза,че това за второ раждане било перфектно,но аз се притесних,че се е скъсила, последно на феталната преди седмица беше 31-32 мм с коремен пак,той казва,че всичко е наред,питах го дали да слагам утрогестан и каза ,че нямало причина, някой с такава дължина да е бил и да са му предписали утрогестан,и по колко? Чудя се дали да не слагам. Иначе от началото на бременността я измерват 32-35 без да се наблюдава скъсяване,тоест след измерено 32 пак е имало 35,тоест до сега скъсяване не се е отчело,сега за пръв път има разлика,искам да му се доверя,но все пак се притеснявам.

П.С. На 90% от прегледите матката е спокойна,а аз пак усещам мускулно напрежение.

При моя АГ другите измервания бяха между 33 и 35,но преди поне месец,даже два,не помня дали с коремен или вагинален,сега каза,че не иска с вагинален и не намира за нужно.

И се чудя дали на своя глава да слагам утрогестан...

Карам 32 седмица,в 31 и 1 ден съм точно.

Благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 14:14 от FBID10209338927021027

# 398
  • София
Аз съм с кетони от януари месец.
Бяха ми 2+ и 3+, но откакто почнах да пия вода по 3л на ден, станаха 1+.
Повечето лаборатории обаче само отсичат негатив и позитив без тази скала 1+ и тнт.
Последния път пуснах в Рамус и ми излезе само позитив.
Лекарите не се тревожат като чуят кетони, някои бременности така си протичали.
При мен е от малкото количество въглехидрати, които ям. Глюкоза в урината нямам. Повечето хора с диабет и диета са с кетони.
Това е което знам, след като и аз се бях ошашкала мега много.

# 399
Благодаря ви Галеона и Брайда!

Не издържах и се обадих и на док. Каза повече вода /3L/ и в четв преди прегледа пак контролна урина. Глюкоза в урината и при мен е отрицателна. Сега ще пробвам с въглехидрати тези 2 дни и мнооого вода. Дано има ефект.

# 400
FBID, не знам какво да кажа за дължината на шийката, но не съм сигурна, че самолечението е добра идея.
По-скоро почивай и леж повече. Ограничи домакинската работа, вдигането на тежко .... знаеш, ей тези неща. Утрогестана все пак е лекарство и е добре използването му да бъде по преценка на лекар. Simple Smile

# 401
FBID, не знам какво да кажа за дължината на шийката, но не съм сигурна, че самолечението е добра идея.
По-скоро почивай и леж повече. Ограничи домакинската работа, вдигането на тежко .... знаеш, ей тези неща. Утрогестана все пак е лекарство и е добре използването му да бъде по преценка на лекар. Simple Smile

Галеона,да, аз само лежа и без това,другата седмица съм на преглед в Майчин Дом при лекар,който искам да избера за раждането,ще го питам,до тогава магнезий и но-шпа. Благодаря,че се включи. Simple Smile

# 402
  • Варна
Здравейте, момичета!
Вчера минах ФМ при Стоилов. Не успяхме да и видим муцунката ъген, само едно ушенце и пръстенцата на лявата ръчичка. Всички органи прегледа обстойно, добре са. Аз съм 29+5гс, главичката й отговаря на 31+2г.с, а коремчето на 27+4гс. Единствено крачетата успя да измери и да си отговарят на седмиците. Явно някъде имаме ‘проблем’. Обясни ми куп неща, от които и не много приятни, но няма да влизам в подробности. Посъветва ме да пусна да изследвам белтъка в кръвта, понеже имаше съмнения че е нисък. Тази сутрин я свърших тази работа. Да се посъветвам и със следящото АГ и да взема някакъв протеин. Аг не остана очарован от факта, че съм правила прегледа при друг, но не ми и пука в интерес на истината. И без това отношението му е под всякаква критика. Все го сварвам след нощна или след дълго раждане и въобще не е в настроение, бодър и разговорлив. Трябваше да съм на преглед при него на 13ти, но ще ида в четвъртък с резултатите от ФМ и изследванията. Досега съм пускала два пъти кръв и урина в мд, но резултатите отиват директно при акушерката и не са ме търсили, явно са били ок. Знам, че доста от вас често пускат изследвания и сте по-запознати с нормите. Като цяло май белтъка е ок, доколкото виждам. Та може ли малко пояснение, преди да чуя аг-то. На какво да наблегна, или какво да избягвам, тъй като някои стойности са завишени.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 403
  • София
Белтъка ти е ок, другите също. За креатинина питай.

Ето моя списък какво пускам аз в лаборатории:
(Имам една правописна грешка)

# 404
  • София
FBID, и моят съвет е да не се самолекуваш с Утрогестан.

Общи условия

Активация на акаунт