Отговори
# 480
  • Варна
Деси от софармаси кога ще ти пристигнат нещата?
Бях направила поръчка на 14-ти от фрамар и още не е пристигнала!
Направих и друга поръчка  от Сейба и пак ни вест ни кост.
Малко се притеснявам за тоя спирт и аз! Никъде няма по аптеките...

Ох, нагоре видях мекички 😍😍😍😋😋😋

# 481
Давам Биозин на всички, в детския има Витамин Д, отделно в слънчевите дни й давам таблета и виси на терасата на слънце, днес също си игра със снега доста време.
Протектор за количка -хиполанд, Комсед.
Спирт - в аптеките в Дружба дават по 2 на човек 70%, свекърва ми се обади Simple Smile мога да питам и за точна аптека, ако Дружба ви устройва

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 17:50 от ShukM

# 482
Лимонче, пише до 7 работни дни, но когато и да е, за към края на май ми трябват 😁
Те имат някаква система за поръчки, която отварят всеки ден по различно време и вероятно като се достигне лимита за деня, се затваря. Та се надявам да са я измислили добре и да ми дойдат все пак нещата.

# 483
Аз поръчвах наскоро от софармаси - дойде за десетина дни. От Санита също.
ShukM, може ли са кажеш за коя дружбенска аптека става въпрос?

# 484
Еъргърл, в Пловдив работи. Утре преди обед ще мина и ще се отчета по-обстойно. И на мен нещо с онлайн пазаруването не ми върви. Но, слушам ей сега, щели да увеличават извънредното положение до 13 май! Stuck Out Tongue Winking Eye А като говорих със свеки, която е в Италия, каза, че там пък мерките щели да продължат поне до края на юли. Пък те започнаха по-рано от нас... Та нищо чудно и тук да се проточат нещата. Грабвам си мекичка и аз Simple Smile

Тара, в интернет има калкулатор за размер на сутиена. Сега ще ти намеря и ще ти пусна линк. Ето един примерен:
https://smilewear.me/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0% … 0%B8%D0%B5%D0%BD/

Вярно, как да разберем кой е подходящият размер за помпа?

Пеони, тъкмо е започнал да се натрупва. За разстройването на стомашно-чревния тракт май е често срещано при продължителен прием  на магнезий. Аз, благодарение на него, започнах да ходя поне през ден, че ме мъчеше голям запек, с извинение. Но за всеки случай си говори и с АГ.

Уигзи, моята кожа е предразположена. Имах едно рязко качване на килограми, заради наливане с глюкоза (от 40 на 50) и тогава се бях нацепила на дупето и отстрани на бедрата. Сега стрий нямам на този етап, а от утре съм в 8-ми месец и съм +9 кг (започнах 46,а сега съм 55). Мажа се редовно сутрин и вечер, като редувам Палмърс и кокосово масло. До края не е сигурно дали ще ми се размине. Иначе аз по корема и под едната гърда имам спукани лилави капиляри (като паяжина) и докторът ми каза, че ще се махнат като родя. Но са супер грозни!

Днес и аз се снабдих с течен вит. Д на Джеймсън от една близка, която работи в аптека. Поръчката е направена и го очаквам тези дни да пристигне.

# 485
Аз поръчвах наскоро от софармаси - дойде за десетина дни. От Санита също.
ShukM, може ли са кажеш за коя дружбенска аптека става въпрос?

Амели, Дружба 1, до пазара, със стълбички е аптеката, вероятен номер на блока 17 Simple Smile

# 486
Здравейте момичета,

Нещо хич не ми хареса това предложение за удължаване на извънредното положение до 13 май, но с тоя постоянен растеж на броя на заразените да се надавяме да не се удължава и до юли-август.
Не мога да се регистрирам за ЖК, а 13 май вече ще съм в към края на 8ми месец. Егати тъпата работа. Добре, че акушерката ме посъветва да си взема нормално направление, че да може поне изследвания да ми се пуснат за сега. А през 8ми и 9-тимесец както трябва да се следим поне през 2 седмици - усещам как ще се ходи на частно. Голяма простотия с тези ЖК.
Тъй..помрънках си...
 Хубавата новина е че бебчо е станал 1.5кг и отговаря на 30 г.с. ( със седмица напред). Много му е стар УЗД на моя АГ. Отчайвам се всеки път като не мога да го видя бебо. Да се надявам на ФМ след 2 седмици да си го видя поне. Не че това е най-важното от целия преглед, но някак си се чувствам в еуфория известно време.
Стеанното от днешния преглед е че АГ ме вика на следващ преглед чак след 6 седмици. Нормално ли е такова разстояние между прегледите или такава е практиката при нормално протичаща бременност?

Ех, много хубавици имаме в темата. 😍 Представям си бебчетата какви сладурчета ще са.

Омче и аз се наливам с много вода още от началото на бременността. И съм се чудила дали е нормално, но пък се самоуспокоявам, че и по принцип съм си жаба. Щом с кръвните показатели всичко е наред, предполагам няма повод за притеснение. Водата поне няма как да ми навреди.

Тара детската стая изглежда много свежа. Точно това синьо на стената ви ми е цвят фаворит за детска стая за мъжко бебе. Нашите всички стаи са в такъв цвят. Радвам се че поне сме улучили цвета предварително.

Уигзи Дано по-нататък се нормализират пропорциите на бебка. Може би си е така за този период и да се нормализира до края. На мен никога до сега не са ми коментирали за съответствие или несъответствие в различните части на бебо. Само ми казват, че си е в норма. Чак се замислих сега и аз. Като отида на ФМ след 2 седмици и аз ще питам.

Относно помпите за кърма - на една лекция казваха, че даже и само да се кърми бебето, помпата е необходимост за доизцеждане на остатъка от кърмата, тъй като не винаги изсуквали абсолютно всичко.
Според мен при всички случаи ще трябва помпа, но вече дали ръчна или електрическа е строго индивидуално. Аз смятам директно електрическа да купя, вместо да давам пари първо за ръчна и после пак за електрическа, ако не ми е удобна ръчната.

# 487
Значи, този, който е казал, че трябва да се доизцеди каквото е останало, да вземе да си препрочете лекциите, които води. Бебето не може да изсуче всичко. Нито това може да се изцеди с помпа. Гърдите не са резервоари, в които има по 100 мл и ако бебето изяде 80, останалото стои и вкисва и трябва да се изцеди. Гърдите произвеждат мляко и докато бебето суче (респективно доизцеждате), това производство не спира. И от зор да се "доизцеди" всичко, най-много някой да си докара хиперлактация и мастити. Защото организмът знае, че има търсене, следователно започва да произвежда повече, а вие се стараете и това "повече" да го изцедите и се влиза в един безумен кръг.
Ползите на помпата при кърмене са предимно в началото, когато тялото не знае какво се очаква от него все още и може да произвежда повече / по-малко. В първия случай я използвате само и единствено за облекчаване, във втория за допълнителна стимулация.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 22:49 от Аmélie

# 488
Момичета, страхотни снимки, но то и няма как да не са, защото вие самите сте уникални ❤️🥰❤️

Помпа за кърма съм решила да си взема ръчна на Медела и то за да имам за всеки случай, както и само едно шишенце да купя. В последствие ако се наложи, ще изпращам ММ да докупува разни дреболии. Гледах я сега в Комсед и е намалена с 36 процента.
Амели, много хубаво включване правиш, защото и аз знам, че не е хубаво да се доизцеждаш, тъй като по този начин бебето не може да стигне до по-високо мазнинното мляко, което идва към края на кърменето. Аз ще ползвам помпата само в началото и след това при захранването за да добавям кърма към разните там кашички (дано успея с кърменето, разбира се 😂 )

И моите гърди почти не са нараснали и се чудех дали само при мен е така 😄 Само ареолите са ми потъмняли. А за сутиените от ХМ, аз си поръчах от по-спортните модели и те са на размери S, M и т.н., което ги прави по-универсални сякаш.

Докато се чудя кои нощници да си поръчам от Сгушени, то взели че свършили и едвам успях да си изнамеря два модела в М размер 😄 Точно се чудех къде са изчезнали, а то нашата темичка ги изкупуваме.

Оформих и една поръчка от H&M с неща за бебка - 6 бодита с дълъг ръкав, 6 бодита с къс, 5 панталончета, 4 чифта ръкавички, едно комплектче с шапчица и дрешки, и три лигавничета/шалчета. Май ще са ми достатъчни като за начало, но и приятелки са ми казали, че ще ми донесат дрешки, така че ще се справим с наличното 😊

# 489
  • Варна
Аз пък за първи път чувам, че помпите за кърма имат размери или някакси трябва да ти паснат 🤔🙄 Това направо ме изуми 🙄🙄🙄 Представям си се застанала в Хиполенд примерно, и пробвам всяка помпа дали ми пасва 😂
Аз си взех електрическа и нямам никаква идея дали ще ми трябва и кога и как точно се използва, ама не ми е драма...
А колкото до мастита - той не се ли получава именно от това, че не си се доизцедила? Имам приятелка, която получи много сериозна инфекция от не изцеждане (така са и казали в болницата) и затова питам...

# 490
И аз не съм чувала за размери при помпите.
Мастит се получава при запушване на каналите или бактериална инфекция. Обикновено се случва съвсем в началото на кърменето. Идеята при изцеждане да се облекчи напрежението в гърдата, което рядко се случва след кърмене, по-скоро между кърмения. Няма как да се изцеди цялото останало количество.

# 491
Браво, Амели, точно да го напиша, чудесно си го обяснила Simple Smile Аз помпа ползвах само 2 седмици, защото бебето не искаше да суче и се цедях, после не се е налагало.

# 492
Идеята при изцеждане да се облекчи напрежението в гърдата, което рядко се случва след кърмене, по-скоро между кърмения. Няма как да се изцеди цялото останало количество.

По скоро може би това са имали в предвид като се говори за доизцеждане, но е голяма вероятността аз да не съм разбрала както трябва от моята безпонятност за кърменето.

В такъв случай моля да не се взема под внимание това, което съм написала за доизцеждането и съжалявам, ако съм подвела неволно момичетата с грешна информация.

# 493
За помпите, майче първо ще се допитам до болницата, в която ще раждам. Дали изискват да имам.
Ако нямат такова изискване, ще изчакам сигурно да видя как вървят нещата и след това ще купуваме. Надявам се, че дотогава положението ще се е успокоило малко и магазините ще работят нормално.

# 494
Мардинна, постът ми не е срещу теб, не го приемай лично Simple Smile
Но съм била свидетел на какви ли не приказки за кърменето по всякакви лекции, които могат да объркат една жена, особено ако не е минавала никога през това.
Аз самата съм допускала разни грешки, включително и хиперлактация със запушени канали, за щастие се разминах от истински мастит. В последствие четох, четох, четох, намерих правилните лекции, кърмих две години, исках да стана и консултант, но реших, че няма да имам времето да се занимавам и с това.
И за да не се приеме постът ми фанатично - подкрепям кърменето, но не на всяка цена и само ако и двете страни се чувстват добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт