Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията относно избора на име за бебето?
Какви са мненията за готвенето и рецептите за десерти?
Какви са мненията относно избора на име и влиянието на роднините?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията относно избора на име за бебето?
Форумът разкрива различни мнения относно избора на име за бебето. Някои майки предпочитат да избират името сами, без да се съобразяват с външни влияния, докато други споделят, че са се сблъскали с натиск от страна на роднини. Важно е те да изберат име, което не е компромис, за да избегнат горчивина в бъдеще. Съветът е да избирате името заедно като двойка, като включвате бащата за подкрепа и семейно единство.
-
Какви са мненията за готвенето и рецептите за десерти?
Форумът съдържа различни мнения относно готвенето, като някои майки споделят, че приготвят храна за няколко дни предварително, докато други изразяват разочарование от процеса на готвене и предпочитат онлайн пазаруването. По отношение на десерти има споделени рецепти за торти, пици, пълнени чушки, крем карамел, пица с карфиол блат и моцарела, ябълков кекс, овесени бисквитки с шоколад , домашни бонбони с какао и сушени плодове и рецепта за мед.
-
Какви са мненията относно избора на име и влиянието на роднините?
Форумът разкрива, че някои майки са се сблъсквали с натиск от страна на роднини относно избора на име за бебето. Те споделят, че е важно да изберете име, което не е компромис, за да избегнете горчивина в бъдеще. Съветът е да избирате името заедно като двойка, с подкрепата на бащата, за спокойствие в семейството.
-
Какви имена избират майките за своите бебета?
-
Какви са препоръките за приготвяне на меденки?

Аз нямах помпа в началото. Слагах бебето след като се роди на около 2-3 часа да суче (трябва това постоянство, за да разбере тялото, че трябва да пусне кърмата). Родих на обяд и на другата вечер или през нощта се събудих с твърди като камък гърди и горещи - кърмата беше дошла... Преди това е коластрата, която е само няколко капчици/мл на кърмене, но явно е достатъчно за бебето. В началото като ти тръгне кърмата май бебето не успява да изпие всичката кърма, защото коремчето му е много мъничко. В този случай би помогнала помпа за кърмене, но се използва съвсем малко, колкото да се махне напрежението от гърдите. Иначе гърдите си мислят, че щом се цедиш, трябва още повече кърма да образуват. А напрежението от гърдите (от многото кърма) може и с лек натиск с ръка също да се облекчи. Но пък и си е важна и хранителна кърмата особено в първите дни, така че би било жалко да отиде да вятъра... Аз бих направила отново така, че ако ми се наложи, мъжът ми отива до най-близката аптека и си имам помпа след 15 минути...
Хубавото е, че обаче хич не съм наддала за тази седмица, може би бебето в момента много черпи от мен. Нямам търпение за утрешния преглед!! + за първи път записване на тонове
(28+6).
Аз имам голямо желание да кърмя, но както казваш - не на всяка цена. В кърменето са включени двама (мама и бебе) и двамата трябва да са добре с това.