Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 март 2020, 16:26 ч.

Изпробвани рецепти с готово тесто

  • 1 288
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 272
Здравейте, може ли да ми препоръчате някакви рецепти с готово тесто, че хич ме няма с месенето. Питки, бухтички и т. Н. приемам всякакви идеи.. Благодаря ви много предварително Hug

# 1
  • София
  • Мнения: 3 277
С готово тесто съм правила единствено мекици и пица. Сигурно и като питка може да се опече, но нямам такъв опит с готово тесто. Може да смесиш тестото с натрошено сирене и да оформиш на малки питчици. Само такива идеи ми идват на мен. Може и със семена да поръсиш -  продават се готови смеси за поръска. Но в тази ситуация лично аз не бих рискувала с готово тесто - не знам колко са спазвани мерките за безопасност при омесването му. Мисля, че съм виждала по магазините някакви прахообразни миксове за палачинки или бухти, които се смесват по указание с течност. Тях бих пробвала в тази ситуация, но не и тестата, които някоя лелка някъде е омесила, сложила в плик и са го пуснали в магазина.

# 2
  • Мнения: 596
Тестата в магазина не се месят от лелки на ръка,а в машините,които месят тестото за хляба в хлебозаводите.Процеса е автоматизиран и нищо не се пипа,дори и пакетирането е машинно.

# 3
  • Мнения: 272
Говоря за замразеното Simple Smile

# 4
  • Мнения: 596
И то е по същия начин.На ръка не могат да се измесят количества за магазините.

# 5
  • Мнения: 2 950
Аз правя мекици, но ги пълня със сирене и така пържа, разделям тестото на топки, издърпвам като за обикновена мекица, слагам в средата сирене, прегъвам и натискам краищата, за да се слепнат, после пържа в горещо олио. Другото, което съм правила, са гьозлемета, но при тях се точи. Тестото се разделя на топчета, от всяко топче се разточва тънка кора, поръсва се с натрошено сирене и малко мазнина и се сгъва като писмо. Едно време баба ми ги печеше на сач на огъня на двора, аз го правя на котлона в тефлонов тиган без мазнина или със съвсем мъничко. Обръщам да се изпекат и от двете страни, после намазвам с масло. Не съм правила отдавна, може някой ден да си припомня. И да кажа, че не съм много добра в точенето, но не е чак толкова трудно.
Тестото за бухти е различно, не стават с готово. Впрочем, месенето изобщо не е трудно.

# 6
  • Мнения: 1 822
Аз си разреших проблема с месенето като си купих хлебопекарна. Ползвам програмата за тесто и от него правя обикновено пица или мекици.

# 7
  • Мнения: 765
Единственото, което ми се е получавало с готово тесто са мекиците, за които Дама от морето е писала. Преди няколко дни пробвах
и милинки да направя, станаха ужасни.

# 8
  • Мнения: 3 352
Фокачи, пърленки - като за начинаещи са идеални, защото не се търси бухване Grinning. Разстила се тестото в намаслена тава, пече се и когато е готова пърленката, се намазва със зехтин, поръсва се с шарена сол и се връща в изключената фурна за няколко минути.
Друг вариант е още в началото да се сложи нарязан лук, маслини или каквото ви харесва. Боденето с вилица се прави с цел да не се надига печивото, а да стои като подметка, но то и без това не се надига. Тесто смес пшенично и царевично брашно (не грис за качамак, а фино брашно) в съотношение 2:1 много се харесва вкъщи.

# 9
  • Мнения: 3 865
Гюзлеми на тиган със сирене,кашкавал,магданоз
https://hranatazadushata.blogspot.com/2012/02/blog-post_29.html?m=1  
Много добре се получават .

Пърленки с плънка кашкавал и сирене
 https://zi4e57.blogspot.com/2019/06/blog-post_14.html?m=1
И обикновени
https://recepti.ezine.bg/r-34894-%D0%9B%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0_ … B0%D0%BD?l=1#prep

Кренвиршки
http://domashengotvach.blogspot.com/2014/01/blog-post_4494.html?m=1

Маймунски хляб
http://vili-blog.blogspot.com/2014/07/blog-post_21.html?m=1  

# 10
  • Мнения: 164
+1 за хлебопекарна , имам но не се ползва често , на мен например ми е приятно сама да си замеся тесто , да го изчакам да втаса , да го оформя и т.н. Иначе върши чудесна работа, пекох хляб в нея преди няколко дни , програмата включва месене, втасване , печене.
Ако се занимаваш често с правенето на някакви печива , може да инвестираш в хлебопекарна.
Повечето имат и програми за кексове , козунаци , могат само да омесят тесто и после да го печеш в фурна и т.н
Иначе с готово тесто не знам какво би могла да направиш , обикновено на тях пише за пици , мекици и питки , НО по скоро стават за първите две.

# 11
  • София
  • Мнения: 9 681
От готово тесто правя питката за Бъдни вечер. Да, знам, че не е содена, но и не сме религиозни в къщи. Оставям тестото на стайна температура за няколко часа. Наръсвам масата с брашно, вадя го от плика с насамсени ръце за да не лепне. После започвам да го хвърлям върху масата 150 - 200 пъти. Тавичката е намаслена и поръсена с брашно, фурната се нагрява.  Като се оформи на питка мушвам метална паричка вътре и пека. Става си хубава, мека питка.
Скъпия е правил пица от такова тесто. Разточва, отгоре всичко - тип обери хладилника. Пече в много загрята фурна.

# 12
  • Мнения: 7 568
Купувала съм козуначено тесто от пекарната .
От него стават страхотни кифлички с мармалад.

Общи условия

Активация на акаунт