Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 15

• 69 313
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • софия
еееееееееееее, писах писах и изтрих без да искам.
Нищо, здраве да е!
Добре дошла Пинцеса Лея! Ще се справиш! няма как да изминеш път, по който не тръгваш! Давай! Ние сме тук!

# 166
Добре дошла Принцеса Леа! На мен ми е 3ти ден, снощи имах доооста дълга "кризичка след тежък ден", бях на милиметър от тютюна, но почетох малко А. Кар, изпих си Табекса, седнах да гледам филм и всичко отмина... Сутринта първата ми мисъл беше "Добре, че не запалих". Питах се "И как тази цигира ще ме успокои?, С какво ще ми помогне?" Ами няма как да стане, щеше да ме фрустрира факта, че пак се провалям и да ми стане още по-зле. Препоръчвам ти книгата на Алън Кар "Не пуша вече!" Има я в читанката. Чета я за трети път, като сега чета по малко, когато ми се завърти мисъл за цигара. 💖🍀

# 167
  • Мизия
Princesa Lea , поздравления за решението да спреш цигарите! Simple Smile
Поста ти лъха на отчаяние, защо така? Усещам, че при теб проблема се корени в нещо друго или бъркам... Искам да си повдигнеш малко самочувствието, да се усмихнеш на живота Simple Smile Имаш ли семейство, което да те подкрепи в решението ти за борбата с цигарите?

stellamentova , много се радвам за теб Simple Smile

# 168
  • sofiq
Здравейте,да ви попитам някой,като е спирал цигарите дали е имал като мен проблем с виенето на свят?

# 169
  • софия
На мъжа ми брат му. Това беше и причината да не ги откаже - чисто физиологически му се отразяваше много зле.

# 170
Здравейте,да ви попитам някой,като е спирал цигарите дали е имал като мен проблем с виенето на свят?
Май тук съм само аз с този проблем!

# 171
  • sofiq
И аз така се чувствам,като не пуша вече два дни.Надявам се скоро да отмине.

# 172
  • София
Благодаря Ви момичета!
Да, така е, поотчаяла съм се, а може би просто се изморих от постоянната драма в последните ми години. На този фон, свекърва ми е с рак на белия дроб. Пуши още и няма намерение да ги отказва. Иначе за тези, на които им се вие свят- цигарите нормализират кръвното, като ги спрем то пада, това може да продължи по-дълго от месец. Повече айрян, течности със сол или кафенца помагат. Днес сутринта станах изпих си кафето и забравих, че съм пропушила. Това е моят начин-да се правя, че никога не е било. Първият път като ги спрях си оставих една цигара в кутията и я носех навсякъде с мен. В компания си я вадех и уж си дърпах, прибирах и така две години докато я изхвърля. Казах си, че никой не може да ме спре да я запаля и си вярвах, че ако поискам ще го направя. Вторият път не помня. Последният се случи така че имах много тежък стресов емоционален ден. Бях решила, че спирам още от сутринта, знаейки какво ми предстои. Вечерта в компания се натрясках с водка, а не пия. Не съм пила много, но определено се насвятках. Помня, че току се опитвах да запаля, но все някой ми взимаше цигарата. На другият ден ми беше ужасно лошо, което ми помогна много не исках но цигара, ни алкохол, ни нищо. И така 6 години. Сега ще видим. Днес пих АЦЦ и живовляк да проверя състоянието на дробовете, засега нищо, нито опит за кашлица, нито храчки. Може би айкос наистина са по-леки, аз и досега не мога да запаля нормална цигара, става ми лошо. Иначе книгата съм в чела, но може би пак ще чета. Психиката ми вече е изтърбушена. Страх ме е да не кача, защото последните години при всяко люшкане на килата ми излизат стрий. Дребни, повърхностни, но вече съм като мрежа. Само на бедра и дупе. Много ме дразнят. И сега само си мисля как ако кача, ще има нови. Имам проблем с яйчници, при жени с проблемни полови и надбъбречни хормони  излизат стрии по бедра и дупе. Но и това е от стрес. За съжаление няма как да живеем без стрес. Та може би и от това също ми е отчаяно. Не съм луда по това да изглеждам по определен начин, дори не мога да кажа, че съм суетна, но винаги съм държала да имам хубаво тяло, спортно. Е, и това ми се отне до някаква степен. А, ако ви кажа що неща съм измазала за превенция... Де що всичко съм открила съм го пробвала. Та, ако на някой ще му помогне моят трик- не мислете, че сте пушили и наблюдавайте тези, които не пушат. Какво правят те с ръцете си и т.н. Или представете си, че не пушите от много години, толкова, че не помните какво е. В природата няма нито едно създание, което умишлено да уврежда здравето си. Само човекът го прави. Мозъкът е най-лакомият орган. Особено за стимули. От естествените в природата това разбира се е храната. Но, ако един път до него е стигнал "опиат"/ стимул по-силен от природният, той винаги в определени моменти ще го търси. Докато просто не забрави, че някога е било.

# 173
  • Мизия
Princesa Lea , с тази нагласа, никога няма да успееш да спреш цигарите. Не може да си мислиш, че като спреш цигарите и ето...стрии ти излизат, кръвно ти пада, стрес и незнам си още какво. Това просто е абсурдно. ОК, съгласна съм, че ти явно ги имаш тези симптоми, ама то тогава, защо въобще си тръгнала да спираш цигарите. Мисли в друга посока, че ако въобще не беше запалвала никога в живота си, нямаше да ти се налага да се бориш със следпушачески симптоми. Едва ли си се родила с цигара в устата само и само, за да не ти пада кръвното. Има стотиици хиляди хора с ниско кръвно, пък не пушат и се справят някак си. Какво ще ти е по-готино: да пушиш и да си "наред" и да се разболееш като твоята роднина ( Disappointed ) или да не пушиш, да си здрава и да се научиш как да си регулираш кръвното? Не искам да ме намразиш за това, че съм писала малко по-грубичко! Просто искам да си отвориш очите и да ти помогна. Innocent
П.С.: Искам да мислиш ето така, както ти самата си завършила поста си: "В природата няма нито едно създание, което умишлено да уврежда здравето си. Само човекът го прави. Мозъкът е най-лакомият орган. Особено за стимули. От естествените в природата това разбира се е храната. Но, ако един път до него е стигнал "опиат"/ стимул по-силен от природният, той винаги в определени моменти ще го търси. Докато просто не забрави, че някога е било."
Прегръщам те Relaxed

# 174
  • гр.Мартен
Привет  дами!
На 30.04.2020г. Видях един наш много близък човек(болен от рак на белите дробове),не го бях виждала около 6 месеца,ами какво да ви кажа-милия беше се смалил,и разтопил,и това беше една от причините,да загася цигарата и да не запаля. Докато той се бореше за глътка въздух,аз съм пафкала като парен локомотив,15 дни след това  той си отиде,в големи мъки и болки,и в негова памет реших да се постарая,и да дам всичко от себе си,за да спра с тази плевел. Бяха ми останали 6 цигари,и аз му ги оставих в последния път.Но още преди това бях решила да скъсам с тях,защота лицето ми потъмня от пигментни петна. Но в момента в който го видях и казах ;КРАЙ!!!Вие сте родени,за да се храните,и живеете,без тютюн.

# 175
  • Мизия
Привет  дами!
На 30.04.2020г. Видях един наш много близък човек(болен от рак на белите дробове),не го бях виждала около 6 месеца,ами какво да ви кажа-милия беше се смалил,и разтопил,и това беше една от причините,да загася цигарата и да не запаля. Докато той се бореше за глътка въздух,аз съм пафкала като парен локомотив,15 дни след това  той си отиде,в големи мъки и болки,и в негова памет реших да се постарая,и да дам всичко от себе си,за да спра с тази плевел. Бяха ми останали 6 цигари,и аз му ги оставих в последния път.Но още преди това бях решила да скъсам с тях,защота лицето ми потъмня от пигментни петна. Но в момента в който го видях и казах ;КРАЙ!!!Вие сте родени,за да се храните,и живеете,без тютюн.
Мир на душата му! Sad

# 176
  • София
Сладур Simple Smile много мило, наистина. Благодаря! П.с. аз нямам проблем с кръвното, друга потребителка има. Simple Smile

# 177
  • Мизия
Къде сте, бре хора? Защо не пишете вече?
Какво става с новите непушачки, как сте, държите ли се? Или сгафихте Grinning

# 178
Здравейте. Исках да попитам в темата. От 2 седмици не пуша ,но имам проблем с кръвното налягане. Когато пушех кръвното налягане ми беше / за мен нормално/ 105- 70 . А сега от 1 седмица е 95-60 . Това наистина ли е че, когато спреш да пушиш кръвното налягане ти спада.Правих си пълна кръвна картина и всички показатели са наред.

# 179
  • Мизия
Здравейте. Исках да попитам в темата. От 2 седмици не пуша ,но имам проблем с кръвното налягане. Когато пушех кръвното налягане ми беше / за мен нормално/ 105- 70 . А сега от 1 седмица е 95-60 . Това наистина ли е че, когато спреш да пушиш кръвното налягане ти спада.Правих си пълна кръвна картина и всички показатели са наред.

Не знам за падане на кръвното, моето не се е променило. Да не си спряла и кафето с цигарите? Ако не пиеш кафе, пий по 1-2 черни чая, в тях има кофеин и може да спомогнат за кръвното.

Общи условия

Активация на акаунт