Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 15

• 69 242
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
  • Карлово
Ох, само като си мисля да ида да си купя кутия цигари...
Няма ли някой оставил цигарите от тази година за подкрепа?

# 586
Никакви цигари няма да купуваш🙂На мен ми беше трудно точно в такива критични моменти и накрая отивах купувах си,изпуша 2-3 и после се чувствах страшно виновна.Сега е момента да не се подведеш и да не посягаш!!!Всеки ден без цигара ти е борба🤗

# 587
Минаваха ми такива мисли в няколко трудни момента, но не си ги купих, и не пуших. Точно тук е борбата - в избора как ще постъпим. Защото реално химическата зависимост отдавна я няма - за първите няколко дни изчезва. Другото е импулси.

# 588
  • Карлово
Благодаря ви. От такава подкрепа имам нужда.

# 589
  • София
Аааа, душичко, споко! Щом другите сме минали от там, и ти ще издържиш! Първите две седмици е ужасът, когато кажи-речи на час ти се ходи до магазина за цигари Wink После разрежда, а и имаш постижението да си кажеш "айде, бе, аз еди-колко-си дни не пуших, няма да е и сега" Simple Smile Между другото, първия път, по съвет на сестра ми, си държах една цигара вкъщи и явно имаше ефекта на "не съм се лишила насила, аз си го избирам". Сега, втория път, ММ си пушеше, а аз спрях. После той също спря, после пак почна и още си пуши, а аз си дишам спокойно, за разлика от него (ей го, току е на разболяване и се закашля, пък аз си стоя на топло и нямам такива проблеми).

# 590
  • Карлово
Ами аз не ги оставям за първи път. Преди не пуших 3 години. После с приятелки на кафе, после пък айде да си купя мои цигари. Последно палех по 1-2 до 3 цигари на ден. Сега ми е по-лесно. Пия си сутрин кафе без цигара и дори си мисля, че ако запаля ще се натоваря много. Още веднъж благодаря за подържането.
Ама се диша лесно без цигарите.

# 591
  • София
Дааам, купиш ли кутия, всичко приключва Simple Smile
На мен никога не ми е липсвала цигарата с кафето - поне не се налага да се отказвам и от него Simple Smile

# 592
Здравейте и от мен. За 2ри път ми е. 1вия беше преди 2 години и въпреки че пропуших пак не спрях да следя групата и все нещо си ме човъркаше, че трябва да ги спра. 1вия път със спирането започна един световъртеж заради който посетих камара специалисти и в крайна сметка след 6 м. Пропуших пак само и само този световъртеж да се махне и да - спря. Е, сега знаех какво ме очаква и се подготвих и психически и с билкови хапченца една идея да ме успокояват Simple Smile месец и половина не пуша и силно се надявам и вярвам, че това ще е финално спиране! Събрах всички възможни цигари, кутии, закътани за ако случайно са ми свършили цигарите и да има резерви и тем подобни. Та, дадох ги всичките на съседката сутринта която милата и без това все ме пита за по някоя цигара, та сега се чувствам и освободена и от тази гледна точка. Не се дразня като видя пушач а се радвам, че розо товар - тази обремененост ми е паднала от плещите! Колко е досадно и психически изморително все да броиш, да мислиш, имаш ли достатъчно цигари, ще ти стигнат ли до следващото ти излизане...пффф...и т.н.
За НГ мислех да си взема един вайп за всеки случай, но магазинерката ме разубеди, добре че отидох на магазинчето до нас а не в супермаркета. Каза - дръпнеш ли, без значение че е без никотин и с плодов вкус пак ще пропушиш, та изкарах НГ и без цигари и си пожелавам на себе си и всички вас по същия начин да си посрещат всички нови години Simple Smile
Стана ми странно, че влизайки и четейки тук коментари всъщост ме карат да се сещам за цигарите, иначе не се сещам, та добре че темата не е от най активните Joy

# 593
Здравейте момичета, отказвам цигарите за около 100-тен път. Това е моята карма, вечна борба с тази зависимост😂. Имам въпрос към такива като мен. Случвало ли ви се е да вдигате кръвно от цигарите? Почти сигурна съм, че е от тях. Получавам и някаква мозъна мъгла, нещо като изтръпване и вибриране на главата, ускорен пулс, налягане в ушите. Забелязали ли сте такива симптоми и то свързано с цигарите?

# 594
Да, даже имах пукане в ушите. Всичките симптоми, които изброявате са от цигарите.

# 595
Много се обърквам, защото не се получава след всяка цигара, не винаги. Сутрин съм добре, но следобедните часове става страшно. Интуитивно, знам че е от тях ама все си казвам може пък и да не е. И като не пуша естествено съм добре. Абе луда работа! Разкажете как е при вас?

# 596
  • софия
Аз бих споделила всичко това с лекар. Нищо не пречи един бърз преглед да ме успокои.

# 597
  • Карлово
Понякога ми се е случвало да ми прилошава. Падаше ми кръвното. На средата на цигарата и чувствах изтръпване на езика, световъртеж, забавени реакции...

# 598
Като се замисля, тези симптоми може и да са проблем с щитовидната жлеза, но както по- горе са ви посъветвали, споделете с лекар. Аз от две години не пуша и почти всеки ден изпушвам мислено по няколко... Много ми се пуши, признавам. Ясно осъзнавам тяхната вреда, колко наистина сме зависими и наистина колко вредят.
Само като знам какъв кеф е да залиш! Уау! Но пък после как вониш!

# 599
  • Русе
Здравейте, на 10.03 става една година от както не пуша. От време на време ми се иска да запяля, но се държа. Без цигарите се чувствам много добре.

Общи условия

Активация на акаунт