Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 15

• 68 713
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Явно е  и до човека, защото аз в момента имам сериозни здравословни проблеми и вместо да отричам цигарите защото ми вредят, се случва точно обратното. Заради силния стрес си мисля все по често за тях, а вече от 1 година не пуша. Добре че мъжа ми е с мен и ако ме види с цигара ще ме удоши и ще ми реши всички проблеми, че инъче нямаше да се замисля и  вече щях да съм запалила
Много ми е труден този период на мен и едва се сдържам. Напоследък при всеки настъпил проблем се сещам за 🚬. Докога ли ще е така? Нека хората с повече от две години след спирането им да споделят. Интересно ми е. Благодаря

Да Ви кажа, аз не съм ги спрял преди повече от 2г. но определено имам какво да споделя с Вас. Колкото повече време минава от спирането, толкова повече забравяме какво е било когато сме пушили. Постоянното посягане към цигарите, отнетата свобода, зависимостта. Когато Ви се допуши много, не си мислете какво изпускате като не пушите сега, а се радвайте, че сте успели да преодолеете тази зависимост и с лекота можете да не запалите цигара, понеже вече не сте зависима.
Опитайте се да се сетите какво е било, преди някога въобще да пушите, за съжаление на мен ми е трудно, понеже бях дете, преди близо 30г. , но въпреки това се сещам, че бях свободен. Затова се радвам, че вече мога да изляза и да разходя, без постоянно да се чудя имам ли цигари или не. Сега като ми се допуши, особенно сутрин с кафето, си мисля, колко нелепо е това и с радост изчаквам 2-3 мин. докато ми мине. Незнам какво би ме накарало да пропуша отново и да попадна пак в този безумен капан.

# 616
Да, определено сте прави! Няма нищо хубаво от свободата без димене и вмирисани дрехи на кюмюр, миришеща уста на гняс и нерви, че не можеш да запалиш някой път(ако пътуваш с автобус примерно).😄
Засега устисквам и се гордея с това.

# 617
  • София
И има защо!
Да не пропусна и аз да добавя моят силен мотиватор - по-малък риск от рак и други болести Simple Smile

# 618
  • София
Да, определено сте прави! Няма нищо хубаво от свободата без димене и вмирисани дрехи на кюмюр, миришеща уста на гняс и нерви, че не можеш да запалиш някой път(ако пътуваш с автобус примерно).😄
Засега устисквам и се гордея с това.
Поздравления, има за какво да се гордеете. Но определенията за вмирисани на кюмюр дрехи и уста на гняс... Извинете, но аз не съм смърдяла така.
И една стара приказка - бившият пушач е по-вманиачен от човек, който изобщо не е пушил. На него много повече му мирише.

# 619
Много си е вярно определението, просто докато си пушач, не се усещаш. Няма нужда да се засягаме 🤗
Спомням си случка, в университета не пуших, имах гадже пушач. Веднъж ме целуна, без да се беше измил или без дъвка. Имаше вкус на тоалетна и изобщо не преувеличавам - аз съм много по-критична към себе си, отколкото към другите. А той дори не се усещаше, че има дъх на умрели порове. А леле една шефка как й мразих кафено-цигарения дъх, като ме инструктираше... 😫

# 620
Когато бях пушачка винаги съм си носила дезинфектанти и кремове за ръце, за да се измириша по- бързо, но не става така лесно! Тогава синът ми на 5 годинки ми викаше: Мамо, не искам да ми миришеш така гадно на цигари и да си студена след престой на терасата с цигарата през зимата.

Смятайте какво ми беше.
Вонях си на гадно и туй то.
Минало, заминало...

# 621
Да да, определено спокойтвието да си целунеш децата без да се замисляш на какво вуниш е удовлетворяващо усещане. И да, наистина на нас ни мирише повече.

# 622
  • София
Аз пък като малка много обичах миризмата на цигари, която се носеше с татко, чак като тийн започна да ме дразни.
А сега не ми пречи, че ММ пуши и мирише на цигари (сигурно защото от съвсем малка край мен все я е имало тази миризма, но и като бивш пушач нямам проблеми с нея). Гадно ми става само ако цигарата дими директно в мен, и то само за момент.

# 623
  • софия
На мен не ми пречи другите като миришат на цигари, но след престой в димящо заведение после не мога сама да се понасям и влизам директно в банята като се прибера. Иначе пушачите не ме дразнят изобщо.

# 624
  • Русе
+1
На мен не ми пречи другите като миришат на цигари, но след престой в димящо заведение после не мога сама да се понасям и влизам директно в банята като се прибера. Иначе пушачите не ме дразнят изобщо.

# 625
Здравейте мили дами!
Миналото лято реших да спирам цигарите , но за жалост успях само за 1 месец Cry .
Но нова година нов късмет от два дни не съм палила и се надявам този път да не се предам отново. Blush

# 626
Точно първите 40 дни са много трудни. Издържи ли тях, край. Поне при мен беше така. Успех желая!

# 627
  • Карлово
Здравейте мили дами!
Миналото лято реших да спирам цигарите , но за жалост успях само за 1 месец Cry .
Но нова година нов късмет от два дни не съм палила и се надявам този път да не се предам отново. Blush
Ще те подкрепяме!

# 628
  • софия
Здравейте мили дами!
Че ти си герой! Браво на теб!
Всеки изминал ден без цигари е страхотен успех и ти пожелавам да не обезценяваш нито един от тях с ново запалване. Обичай себе си и си защитавай постигнатото!

# 629
  • София
И аз съм тук за подкрепа!  И без това вкъщи имам един отказващ цигарите от 4 дни, тъкмо съм набрала скорост с всевъзможните му тегоби Simple Smile Стискам палци да успееш и да усетиш задоволството от постижението - наистина си заслужава, освен всички други ползи!

Общи условия

Активация на акаунт