Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 15

• 68 679
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Аз май няма да издържа!Адски много ми се пуши,когато остана сам вкъщи и си викам какъв кеф ще е да запаля една цигара . Вече нищо не помага😠😠😠Толкова съжалявам,че съм ги свикнала!!!
Не се предавай!Аз така като "зацикля" в мисли за цигари си повтарям, че този проблем с цигарите аз го създадох и сега трябва да си поема отговорността за него и да го реша!Това ме изважда от усещането за безнадеждност и ме настройва за битка!:blush:

# 691
Торнадо, аз пък като ми се пушеше си казвах “сега ако запаля ще се прецакам, защо стисках вече 5 дни”. Така ден по ден ги избутах. От 31.01.23 съм без цигара. Трудно ми беше може би първите 3 седмици.

# 692
На мен ми предстои събиране с приятели на една тераса, това ще е изпитание на волята.. 
Мм може да изпуши една кутия на тия събирания и после една година да не докосне цигари... не знам как се справя, честно Simple Smile
Но аз си зная, никакво нарушение...

# 693
  • Карлово
И аз съм така като твоя мъж, може да изпуша 1-2-3 цигари и после край. Не паля. Това при мене е свободата, не съм ги оставила насила, никой не ме контролира.
Единствено срамът, че момичетата в темата си дадоха усилие да ми отговорят да не си купувам цигари, в началото на годината, ме вкара в техните редици.

# 694
Здравейте, пуша от над 20г. Много искам да спра цигарите, но не успявам. Вие как ги отказахте. Някой ползвал ли е табекс ?

# 695
  • софия
Здравейте, пуша от над 20г. Много искам да спра цигарите, но не успявам. Вие как ги отказахте. Някой ползвал ли е табекс ?
щом вече мислите в такава посока, скоро ще ги спрете. Въоръжете се с търпение и не се обвинявайте, не търсете моментален успех. Отнема време за дозряване на момента. После изглежда от раз, но всъщност до този "раз" е имало извървян път и преодоляване на нагласи. Само ще ви кажа, че физическата потребност е по-слаба и не ви е нужен табекс. Дайте си време да пораснете. После си пренастройте ежедневието, така че да ви помага в първите дни/седмица- например ако ви се доспива без никотин да можете да спите. (мен ме удряше на много много сън)

# 696
Evigg, както съм писала по-назад ползвах спрей Никорет. Но смятам, че не ми беше необходим за физическа зависимост, а просто се чувствах спокойна така. Ползвах го по 3 пъти дневно може би първата седмица, но го разнасях с мен цял месец, даваше ми спокойствие. Blush
По-лесно е отколкото смяташ, намирай си занимания, разходки и ще успееш.

# 697
  • Карлово
На предишно отказване на цигарите ползвах табекс. Само половин опаковка обаче.
При мене всичко  е на психологична основа. Трябва да заместя цигарата с нещо. И при мене е чаша вода. И голямо желание да не пуша. В темата много помагат.
Опитай за няколко дни. с тебе сме.

# 698
На мен много ми помогна книгата на Алън Кар, има я в началото на темичката!И тази тема разбира се!Много надъхващо действа да четеш  историите за успех на другите!Осъзнаваш, че не е толкова невъзможно!:blush:BlushBlush

# 699
Аз въпреки влечението си, успявам! Браво на всички съмишленици тук. Много е мотивиращо.
Да Ви кажа, миналия ден бях на кафе с една дама, която искаше да ме черпи с цигара, но категорично отказах. Наблюдавах я как си пуши една след друга цигарите, ами не е приятно. Все пак всеки си решава как да си живее неговия си живот. Сигурно и аз щях да си пафкам още, ако не се беше появил сина ми. За щастие и радост му благодаря.

# 700
  • на чист въздух
Ами моя опит се провали:confused:. Изкарах 20 дена, доста зорно ми беше като имате в предвит, че мъжът ми пуши постоянно, ноо устисках малко.

# 701
Преди малко си говоря с позната и казвам че не пуша от около месец, че не се хваля, защото е много лесно да се върна пак, поне да стане година...
Сега гледам нещо сметките не ми излизат.. оказа се че не пуша почти от 3 месеца 😆

# 702
  • Карлово
Ами моя опит се провали:confused:. Изкарах 20 дена, доста зорно ми беше като имате в предвит, че мъжът ми пуши постоянно, ноо устисках малко.
Всъщност къде пуши мъжът ти? На тераса, в кафене?
Не му прави компания.
И 20 дни са си нещо, добро начало. Опитай пак, когато си нахъсана.

# 703
И аз да се включа!От няколко дена много ми се пушеше и вчера си купих една кутия цигари.Изпуших първата зави ми се свят,после изпуших още една.Казсх си защо да се лишавам от това удоволствие без това нямам много развлечения.Тази сутрин изпуших с кафето още една!И си казах -глупачке това ли е развлечението ти!Изкарах кутията и я намокрих и ги хвърлих в боклука.Никой не знае,но се чувствам много виновна и гузна че въобще позволих да се подам и да си купя.И почесах си крастата и се оказа че всъщност не е толкова голямо удоволствие.Не правете моята грешка!

# 704
Ами спрете да се наказвате, награждавайте се вместо това 🤗 аз не спрях от раз. Като спирах, първите две седмици ми се пушеше. И си казвах, ми хайде, ще си запаля една, да си начеша крастата. И после се връщах в пътя. Това с "единственото развлечение" ми е тооолкова познато! А то дори не е вярно! Имам толкова неща на главата си, но пустите цигари ти се преструват на приятели! Наистина първия месец усещах дупка и пустота, а сега, да чукна на дърво, все едно никога не съм пушила! Снощи сънувах, че си свивам цигара, не ми се беше случвало отдавна, и то защото вчера стана дума, че сега заради един упорит колит се чувствам по-зле, отколкото като пуших... въпреки че и като пуших имах колити. Та само сън си беше.

Общи условия

Активация на акаунт