Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 15

• 68 681
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Особено, когато е студено и влажно като днес, явно тогава аромата е отвратителен. Наистина ги съжалявам тези хора, но знам и не забравям, че съм била като тях.
Днес за малко да купя нещо ценно за мен от такъв човек и се отказах! Вонята ме отказа. Признавам си, че много ми се иска да запаля в яд, нерви и притеснение, но ще съм жалка и наистина се въздържам.

# 676
Мина половин година. Спестила съм близо 1000лв. Имаше моменти, в които при силно вълнение ми се припушва, но удържах. Имаше моменти сънувах цигари. Идвах да пиша в темата за подкрепа. Сега се чувствам почти все едно не съм пушила никога. Оправи ми се апетита, храносмилането, сънят, които се бяха разбутали във фазата на свикване. Дай Боже все така да не ми липсват. Най-голямата борба сякаш беше "скуката" и "празнотата" без цигара, огромна бездна ми беше зейнала, сега на нейно място се фокусирам върху работа или други дейности, без да се подмотквам с прекъсвания през 5-10 минути.

# 677
  • Бургас
Вече и мен ме дразнят фасове и дим, и като седя в метрото до пушач, разбирам много повече от преди. А колко е вредно това за венците и зъбите - сега съм се захванала да обикалям пародонтолози да си излекувам пародонтозата, докато е още в начален етап.
В метрото позволено ли е да се пуши?
Не знаех.

По спирките се бутам до пушачите,  малко на аванта да подишам благоуханния дим.

Иначе моята книга май мина 700 страници, повече от две години не съм докоснала цигара.
Хайде дано така още поне 50 пъти по 365 страници...

# 678
Там е работата, забранено е в метрото, но вече надушвам кой е пушил Simple Smile. Тук не е състезание 🤗 а се споделя на коя седмица/кой месец какво се изживява; тук е пълно с хора, които правят нещо за себе си. Аз пък съм много доволна, че дрехите и косата ми вече не смърдят, и не ме е срам вече, като ходя на йога, че се усеща смрадта, а със спестените парички сега си купувам дрешки, тъкмо тези дни съм отворила няколко десетки таба на телефона да си избирам, за пролетно обновяване 🌺

# 679
Там е работата, забранено е в метрото, но вече надушвам кой е пушил Simple Smile. Тук не е състезание 🤗 а се споделя на коя седмица/кой месец какво се изживява; тук е пълно с хора, които правят нещо за себе си. Аз пък съм много доволна, че дрехите и косата ми вече не смърдят, и не ме е срам вече, като ходя на йога, че се усеща смрадта, а със спестените парички сега си купувам дрешки, тъкмо тези дни съм отворила няколко десетки таба на телефона да си избирам, за пролетно обновяване 🌺

Подкрепям! Когато се сетя за моите пристрастия и се награждавам я с дрешка, я с някаква козметика или просто за нещо, което наистина да ми донесе наслада, а не отровен дим и смрад.

# 680
Да споделя отново и аз, не съм пушила от 31.01.23 и съм толкова горда със себе си, все едно съм изкачила Еверест. Blush

# 681
Да споделя отново и аз, не съм пушила от 31.01.23 и съм толкова горда със себе си, все едно съм изкачила Еверест. Blush
Браво!
Ама то това наистина си е подвиг!:smile:

# 682
Днес стават 4 месеца от както не пуша. Доста стресови ситуации минах без да се поддам и днес из веднъж хоп и ми се допушва ей така от нищото. Дори този път не съм сънувала, че пуша както предния много често ми се случваше, но просто ми се допуши. Някой който ги е отказвал повече от веднъж може би да сподели кой период е най рисков? Предния път след 6 месеца проспуших пак. Ще съм много горда ако успея да прескоча лятото, че тогава е много поддатливо време, коктейлчета, с приятели ала-бала...повече сбирки на по чашка...

# 683
За мен всеки един ден е борба. На косъм съм да запаля. Стресови ситуации и какво ли не има постоянно в моето ежедневие. Устисквам. Всичко е в моята глава, признавам.

# 684
Моят 5 месечен опит показва, че не ме зорят толкова стресовите ситуации, колкото моментите на почивка. Ей така следобед като напече слънцето доста повече ми се допушва

# 685
Моят 5 месечен опит показва, че не ме зорят толкова стресовите ситуации, колкото моментите на почивка. Ей така следобед като напече слънцето доста повече ми се допушва
Не се бях замисляла, има логика и наистина и при мен така се получава. Даже сутринта си го помислих защо сега като ми е по лежерно ми се допуши а не от онези дни или ситуации. Иначе се чувствам добре, смея да твърдя че оцелих като че ли момента, нещата които са тегави при спирането не ги чувствам да ме товарят, ноо има и такива дни явно.

# 686
Скоро го писах, но р
Днес стават 4 месеца от както не пуша. Доста стресови ситуации минах без да се поддам и днес из веднъж хоп и ми се допушва ей така от нищото. Дори този път не съм сънувала, че пуша както предния много често ми се случваше, но просто ми се допуши. Някой който ги е отказвал повече от веднъж може би да сподели кой период е най рисков? Предния път след 6 месеца проспуших пак. Ще съм много горда ако успея да прескоча лятото, че тогава е много поддатливо време, коктейлчета, с приятели ала-бала...повече сбирки на по чашка...

Вземи си едно на ум и си кажи, че никога няма да предизвикваш ситуацията и никога няма да си сигурна че си непушач Simple Smile
За мен най-тежко беше след година, когато осъзнах, че след толкова време пак ще има ситуации, в които ще ми се пуши наистина.. и пак пропуших след 11г... след 1.5г пак ги спирам. Едва 1 месец е минал и не го броя почти.  Докато не стане година... дори не съм казала на никого. Мм ми ме подозира, но дори и на него не съм казала Simple Smile)

# 687
Просто трябва да се настроим, че винаги ще има ситуации, при които ще трябва с усилие на волята да преодоляваме желанието за пушене.Като с времето тези ситуации ще стават все по редки!Ето например аз не пуша от 4 месеца.Това  за мен е не знам кой пореден път отказване на цигарите, сигурно двадесети.Изобщо не ми се пуши, не се сещам за цигари, не ми липсват, направо супер. Само че днес, дочувам в далечината как колегата казва на друг колега - "Хайде да ходим да пием кафе и да изпушим по една цигара" и направооооооооооо....свят ми се зави!:rolling_eyes:Все едно никога не съм ги спирала, толкова ми се припуши.Ама не запалих де.Но беше изумително, как за един миг всичко се връща.Въпроса е да преодолеем ситуацията, после пак става лесно!:smiles:SmileSmileSmileSmile

# 688
  • Карлово
Аз нацелих още един момент, в който ми е до цигара. Когато имам задача и не знам как да я подхвана, преди ми поимагаше цигарата да поотложа началото, ама сега като не пуша.
Много е яко да не пушиш.

# 689
Аз май няма да издържа!Адски много ми се пуши,когато остана сам вкъщи и си викам какъв кеф ще е да запаля една цигара . Вече нищо не помага😠😠😠Толкова съжалявам,че съм ги свикнала!!!

Общи условия

Активация на акаунт