Козунаци 2020

• 30 349
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
Аз спазвах точно мерките от рецептата на Морена, за двойна доза използвах точно 1 кг.брашно и тестото си беше идеално. Яйцата бяха размер L.
 Сега съм сложила едни кифлички да втасват, а по-късно ще замеся пак един козунак.

# 391
Скрит текст:
Козунака ми е супер на вкус, но не е въздушен. Но пък има конци. Но пък е малко клисав. Не е така въздушен като вашите. Нещо при печеното се обърка. Ето ако може да разберете нещо от снимка.

Другата седмица ще направя още един, но ще меся в машината за хляб. Да видя какъв ще е резултата там. Това само за опит ще е. Не че се надявам там да ми стане по-въздушен козунака. Явно проблема ми е при печенето. Лошото е че не знам каква корекция да направя.....

душице, добре ти се е получил, но е малко недоопечен. ще стане, само си следи козунака следващия път.
много дразнеща тази тема, само се изкушавам Wink добре, че ме заливат с работа, иначе щях нонстоп да меся и ям.

# 392
Тестото стана добре. Даже имаше и малки балончета.
Оказа се, че и малко от брашното е изпаднало извън кошницата за месене (бъркам го в хлебопекарната)

Направих един сплетен с три фитила. Плънка локум, стафиди и орехи. Един с четири фитила с шоколад и орехи. Като при него успях да объркам плетката 😂
Изобщо днес не ми е ден 😁

Отделно има 5 малки мъфино-козуначета с какво ли не. Като два от тях  са със сирене, защото милото твърди че ще е много вкусно 😂

# 393
  • София
Зависи си от брашното, както Морена е казала и затова е дала едни допълнителни 100гр в случай, че има нужда да се добавят. Сега, майсторлъкът идва точно в този момент - да прецениш кога и дали и какво количество брашно да се добави.
Джема, Марчева и Моренка са майстори и са наясно. За новаци като мен - не е. Затова питам. Кексове, торти, бисквити - мога да правя, месенето с мая ми е трудно. Сега чакам второ втасване пък да видим...
Благодаря за всичката информация и съвети тук!

# 394
Ето ги и моите кифлички, готови за втасване преди печенето. Направила съм ги в мини версия, за по една-две хапки

# 395
Ами като гледам козунака на marcheva14 направо е прекрасен и бухнал , моите малки станаха . Явно с 500 г брашно трябва един козунак . Формата и тя може би има значение .
Може ли по-запознатите да ми кажете кои форми са най-добре за печене , от стъкло или пък не и откъде може да се купят хубави форми за козунак ?

# 396
За мен алуминиевите, особено тия старите, са топ за тестени, вкл. баници и т.н. Иначе всички стават, няма драма.

# 397
От мен да знаете, когато не ви е ден не се хващайте да готвите 😁
Накрая звънна и сестра ми и успях да ги изгоря 😂😂😂

Не бих ги показала, но все пак цяла сутрин ви занимавам. Та, ето го крайният резултат Mr. Green

Скрит текст:

# 398
  • Пловдив
rummi_pl, за мен това не е изгорен козунак, а такъв с перфектна коричка 🎯🥰.

# 399
  • Sofia
Деляна, тук (последната ми рецепта) - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html - всичките козунаци на снимките са с цялата доза (500г брашно), а и не само, в останалите ми рецепти също повечето са този размер.

За мен алуминиевите, особено тия старите, са топ за тестени, вкл. баници и т.н. Иначе всички стават, няма драма.
Аха. 
Скоро писах, че няма специално форми за козунак. Аз когато ползвах "форма" ползвах каквото имам вкъщи  - и йената, и тенджери, и тортената форма, и кексовите  - което ми отговаряше на размера козунак, който исках. 
Пък отдавна не ползвам и форма, както се вижда на снимките ми.

# 400
Ах, колко си мила, Алекса 😊

Малко е поизгорял, но пък мъжа ми обича по-препечени неща. Ще има поне един доволен 😁

# 401
  • Sofia
У нас в Лидл, разбира се нямаше въпросното брашно, на въпросната марка като испанското.
Обаче съм супер доволна (жалко за старите иконки), ей сега взех си "за баница" на София Мел с новата опаковка. Забелязах още на Класика и Екстрата (новите де), че имат увеличение на белтъка, само се надявам да е истина. Wink

Скрит текст:
новата

и старата

# 402
  • на последния етаж
Морена, ще пробвам последната ти рецепта, но имам само суха мая - около 7 грама ли да използвам?

# 403
Морена, извинявай, в стартера не се ли слага поне мъничко захар и защо? Вече го забърках, но да съм сигурна, че съм разбрала рецептата ти.
Защото е без захар, затова ли втасва 40-50'? Питам, защото за погачи слагам захарта в маята, млякото и брашното за 10-20'. Сложих пакетче суха мая за 800 г брашно се води, ще работя с около 600.

# 404
  • Варна
ей сега взех си "за баница" на София Мел с новата опаковка. Забелязах още на Класика и Екстрата (новите де), че имат увеличение на белтъка, само се надявам да е истина
Интересно какво ще е съдържанието на белтъка в брашното “За козунак” ....

Общи условия

Активация на акаунт