Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да отворя рецептата за козунка със сметана, ако страницата не се зарежда правилно?
Как мога да заменя жива мая със суха мая и каква е еквивалентната сума на суха мая за 15 грама жива мая?
Как мога да определя дали тестото за козунак е готово за печене и кога трябва да го намажа с яйце?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да отворя рецептата за козунка със сметана, ако страницата не се зарежда правилно?
-
Как мога да заменя жива мая със суха мая и каква е еквивалентната сума на суха мая за 15 грама жива мая?
-
Как мога да определя дали тестото за козунак е готово за печене и кога трябва да го намажа с яйце?
-
Как да направя козунак с четири фитила и има ли видео уроци за това?
-
Какво брашно е подходящо за приготвяне на козунак и какви са наличните опции за форми за печене?

Големи анализи му направих и не ми дава мира защо не ми се получи. Стигнах до следния извод. Според мен козунака ми не втаса втория път достатъчно. Не мисля че проблема ми беше в температурата на печене. На второто втасване след час и половина се беше надигнал едва. За първо втасване всички казвате час и половина два. В което и се убедих. Но второто втасване не ми е ясно колко би могло да бъде. Значи при мен след сплитането след час и половина си беше почти същия. Леко, само колкото фитилите да се изпънат беше втасал. Аз мисля че е трябвало да стои още. Може ли тесто да превтаса? Ако го бях държала 2-3 часа? Какво мислиш? И......може ли с едно втасване да стане козунак? Че аз ако я бях опекла тая топка втасалата (сещаш се по снимките ми как беше изпълнил купата), че то щеше да стане страхотно. В петък не съм на работа. Ще се меси пак. БГ брашно не намерих. Свършило ли, не бяха зареждали ли с тия вируси, та пак ще си правя с моето, канадско. Пише на етикета 4гр протеин на 30гр брашно. Трябва да е ок. Брашното не го виня.