Козунаци 2020

• 30 246
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Замесих тесто иии сега седи на топличко да втаса , нямам търпение 😂❤

# 616
А по коя рецепта прави локума? Въртят ми се едни идеи...
Заповядайте рецептата Hug
https://privanya.blogspot.com/2016/12/blog-post_9.html?m=1

# 617
Момичета, преди няколко дни ви търсих рецепта изцяло в грамове за моя брат. Ето какво успя да сътвори до тук.

Брашното е с 9.73 протеин на 100 грама.

# 618
  • Варна
В рецептата пише, че се вари след добавяне на желатина.......... Това някакъв специален вид желатин ли е? Защото стандартният по магазините след варене губи свойствата си...

# 619
В рецептата пише, че се вари след добавяне на желатина.......... Това някакъв специален вид желатин ли е? Защото стандартният по магазините след варене губи свойствата си...
Желатина, който аз ползвах е примерно на др йоткер или други такива по 10гр пакетчето.
Следвах стриктно рецептата:
-две пакетчета разтворих в 60 мл.топла водачка,разбърках добре и го оставих.
След това го смесих хубаво до гладка консистенция при нишестето и водата и чак след това добавих топлия захарен сироп,и поосслеее бъркане, много хубаво бъркане....
Успех ,ще стане съвършен!

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 15:22 от Night_ShadowMOM

# 620
Някъде продава ли се брашно тип 650 - 750 ?

# 621
  • София
[............

Ще ходя до Метро за Манитоба, но ако не се лъжа там имаше няколко вида, вие от кой взимате?
Не, в Метро до момента не съм засичала брашно Манитоба, има други видове итал. брашно, примерно съм взела на Divella 00, но това на което е нарисувано житен клас,  то е за панетоне, паста и козунак, отбелязвам го, защото има и същото, но на него има изрисувано торти и сладкиши, то е за фини печива, не е за козунак, да си знаеш.

# 622
  • Sofia
Някъде продава ли се брашно тип 650 - 750 ?
В Лидл има тип 650.

# 623
Здравейте! Simple Smile Случайно видях вкусната тема за козунаци и реших да покажа тези, които направих преди 2 дни. Не съм силна в месенето и оформянето, но с тази рецепта вече 10 години се радвам на успех! Simple Smile
https://---shoretner923-2V7p8Yc

# 624
  • Mostly in my mind
Бени, чудесно изглеждат! Правиш ли нещо специално с поръсената захар, че изглежда като сняг бяла. Моята никога не стои така.

# 625
  • Плевен
за Плевен в магазин Фантазия на бул."Христо Ботев" има брашно АГУДЖАРО ФИНЯ 1кг Манитоба бяло, ако някой търси,,,

# 626
Ама нали не трябва да се разпукват козунаците...

Захарта ще изглежда като на снимките на Бени, ако се поръси накрая, не когато се слагат да се пекат.

Вчера попаднах на това видео

, каква жестокост, горкото тесто Grinning. Може да е полезно на някой начинаещ, отдолу има и рецептата, с прясно и кисело мляко е.

# 627
Лолита,
Скрит текст:
Бени, чудесно изглеждат! Правиш ли нещо специално с поръсената захар, че изглежда като сняг бяла. Моята никога не стои така.
Лолита, благодаря! Simple Smile Нищо специално не правя, освен в момента, в който козунакът започва да добива приятен загар, да го покрия с алуминиево фолио. Това при мен се случва на 15 или 20-тата минута от печенето. Също така е много важно, да се пече на 160 градуса! Не повече! В рецептата съм описала добре всяка стъпка. Simple Smile

# 628
Невероятни козунаци сте спретнали , моето тесто втаса , повторно го замесих с масло и олио и пак чакам , ще кача и снимки , вълнувам се като малко дете 😂🤔 Нагласила съм и стафидки , добавих от себе си кленов сироп в рецептата и есенция лимон , мирише вкусно дори сурово , дано е същото и като се опече 😇

# 629
  • Пловдив
Козунакът от видеото на “бутикКристина” съм го гледала преди време, даже бях решила да го замесвам, но докато се чудих дали мога да заменя недомашния мед с глюкоза, защото нямам, а и няма да купя от магазина и така и съм забравила. Иначе- евала! Невероятни конци!  Според вас на какво се дължат?

Общи условия

Активация на акаунт