Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Испания

 • 18 000
 • 293
 •   1
Отговори
# 45
 • Мадрид / София
 • Мнения: 3 280
Извинете нахлуването ми отново при вас, но правителството не ви ли гарантира някакви минимални доходи?
Гарантира, но частните случаи са много.
Фирмата, в която работя, ме подаде в Ерте( нещо като временна безработица, не знам как да го преведа точно).Очакваме около 70% от заплатата да ни превежда държавата. Съпругът ми обаче е аутономо, осигурява се сам. Днес му изтеглиха вноската, но дали и кога ще го одобрят за субсидия, един господ знае. На 20 април има да плаща 2000 евро данъци, как да стане?! Няма да ги плати, ще разсрочва, казват, че ще е без лихва, ще видим.
Вярвам, че нещо ще дадат, но предполагам, че ще е доста късно. Последно няма мораториум върху наемите. Ток, вода и газ не могат да ти спрат, докато тече извънредното.
Ада, аз не се притеснявам, че ще съм на помощи. Ако ми дават, вземам. И детски вземам, и бека за комедора на малката вземам. Не нарушавам по никакъв начин закона, та да ме е срам или нещо подобно. Подавам си декларацията, като ме одобрят за нещо, одобрят. А в моменти като този, който изживяваме всички, съм благодарна, че малко или много държавата ще ми помогне. В крайна сметка, плащаме данъци, редно е!
Виж това, от сега е:

https://www.elmundo.es/economia/2020/03/31/5e83411efc6c8309758b459a.html

# 46
 • La casa de Mickey Mouse
 • Мнения: 1 204
Mini Mouse, благодаря за вниманието Simple Smile
Без деца, общо взето плажа, морето и $$$ са водещи, да, също и да има туристи, защото с каквото и да се занимаваме, най-вероятно е те да са ни потребители/клиенти. Там е работата, че не знаем точно с какво ще се занимаваме...Мъжът ми се занимава с нещо в момента, което би могло да се пренесе там, но засега не носи достатъчно доходи за цялостна издръжка. Но ако дойдем, ще имаме буферен период от няколко месеца до 1год. в която да се ориентираме с какво да се захванем. Представях си, че като дойдем ще си потърся работа в туризма, но сега вече не виждам как ще стане, и преди този вирус и настъпващата криза изглеждаше достатъчно трудно.
Сега само можем да гадаем какво ще се случи в Испания и по света, кога ще се върнат нещата към нормалното.
Ако някой има поглед, може ли да потвърди дали Коста дел сол е значително по-скъпа и ако да, защо?

Всъщност и аз не знам какъв съвет търся, просто се опитвам да съпоставя няколко района, но съм била само в единия.
Нямам поглед дали Коста дел сол е по-скъпа, живея в Бенидорм и определено има поглед само за града и околностите.
Ако знаеш испански (както и друг език), няма да имаш проблеми с намирането на работа - туристи има през цялата година, но сезона не е целогодишен и обикновена работата не е целогодишна.
След като имате възможност една година да поживеете, без да сте принудени да търсите работа, ще имате достатъчно време да разберете на място какво икъде ви харесва и какво искате да правите.
Положението ще се подобри, след отшумяването на пандемията. Да, вярно е че хората няма да разполагат със същите финансови средства както е било, но всеки ще направи всичко възможно да стигне поне за фин де до морето. Хората имат нужда да са на вън. Испанците не могат да стоят затворени, така че ще се възстановят много бързо.

# 47
 • Мнения: 49
Здравейте момичета,
ще питам тук, защото смятам, че вие можете да ми дадете най-точния отговор.
Сина и съпруга ми са в Испания от януари. Трябваше да си тръгнат за България на 19.03
Те са с бус, преправен на кемпер. Могат ли да тръгнат за България или пътищата и границите са затворени.
Няма от къде да получат точна информация, защото не са много добре с испанския.
От посолството с две думи никаква информация не можаха да им дадат относно движение по пътищата.

# 48
 • Mediterraneo
 • Мнения: 27 609
От това, което виждам по магистралата от терасата, се движат доста кемпери в посока Франция, т.е. да излизат от Испания. Но дали и как точно се случват нещата, не знам. Отделно чисто законово, нямат право да се придвижват двама човека в едно превозно средство. Пак не знам как са уредени нещата за кемпери, искащи за напуснат страната.

# 49
 • Мнения: 49
Тарталета, благодаря за информацията. Дано още някой се включи с повече информация.
Утре ще звъня аз до посолството в Испания, да видя на мен какво ще ми кажат. И тук в България ще звъня където се сетя, че вече свършват средтвата и трябва да се приберат.
А някой да знае по границите Франция, Германия, Австрия, Унгария и Румъния дали се стои по 14 дневна карантина на всяка от тях, че ако се стои това става 2 месеца и половина карантина.
Непрекъснато търся информация в нета, но не намирам много точна.

# 50
 • Euskal Herria
 • Мнения: 22 549
Не знам дали не е по-уместно да звъннете във Външно министерство.
https://www.mfa.bg/bg/news/24967

# 51
 • Мнения: 49
Яна, благодаря.
Обадих се на външно министерство, няма как да стане. Границата Германия-Франция е затворена за сега. Ще следя информациятата и като я отворят ще тръгнат.

# 52
 • Мадрид / София
 • Мнения: 3 280
Според мен, ще бъде трудно, тъй като ако им направят проверка, ще трябва да представят документ за изричността на пътуването им. Най-добре е да се свържете с държавните инстанции и те да ви дадат някаква насока как да се действа.
Испанците пращаха самолети специално да си събират сънародниците си от различните континенти, но това се организира на дипломатическо равнище. Желая ви успех и успешно завръщане.

# 53
 • Ispania
 • Мнения: 4 367
За “затварянето “на границите :
След 2 април, всички самолети на България Ер от Испания си кацат по разписание 🙄.
За мое съжаление ...

# 54
 • Mediterraneo
 • Мнения: 27 609
Ох, това дипломатическо равнище! Само думи! Последно четох за полет София- Барселона- Мадрид- София, който ще връща испанци и ще прибира българи. Цена от 300 евро! Които трябва да се преведат на една туристическа агенция!

# 55
 • Ispania
 • Мнения: 4 367
Ох, това дипломатическо равнище! Само думи! Последно четох за полет София- Барселона- Мадрид- София, който ще връща испанци и ще прибира българи. Цена от 300 евро! Които трябва да се преведат на една туристическа агенция!
Нещо на което не мога да намеря смисъл , при условие че след втори всичко си е по график 🙄....

# 56
 • Мнения: 7 323
Мъжът ми казва, че има каравани * с чужди регистрации * излизащи от Испания.
 http://www.dgt.es/es/  мисля, че тук може да получиш информация дали могат да напуснат държавата. Звъняла съмн на телефона им и са доста отзивчиви.
За “затварянето “на границите :
След 2 април, всички самолети на България Ер от Испания си кацат по разписание 🙄.
За мое съжаление ...
Значи си продължава движението между държавите. Защо тогава сме затворници не мога да разбера.

# 57
 • Mediterraneo
 • Мнения: 27 609
Не вярвам, че всичко си е по график аз. Трик на авиокомпаниите да не отменят полети, за да не връщат пари.

# 58
 • Мадрид / София
 • Мнения: 3 280
За Европа може да е по-лесно. Това, което аз гледах и четох беше, че самолет на Иберия не можа да кацне на едно летище в Перу, кметката не позволи кацането му и се наложи на дипломатическо ниво да се разреши проблема. Е, костваше няколко дни в повече престой на испанците в Перу.
После четох, че са пристигнали няколко самолета от различните континенти с испанци, които не са могли да се завърнат преди това.

# 59
 • Ispania
 • Мнения: 4 367
Не вярвам, че всичко си е по график аз. Трик на авиокомпаниите да не отменят полети, за да не връщат пари.
Може да е трик, но щом полета лети, си “длъжен” да пътуваш (хаха, длъжен до колкото или искаш да приемеш “уговорки “които за теб не са “ефективни”, или да си анулираш полета ) тъй като полетите си се движат по график.

Общи условия

Активация на акаунт