Билкова градина подръка у дома

• 24 002
  • 812
  •   1
Отговори
# 120
Винаги при първи симптоми започвам с чай с мед и лимон, джинджифил и лукчета.

# 121
Лукчета , билков чай , мед.

# 122
Имам лукчета във всяка чанта и това е едно от първите неща, които вземам, най-вече когато не съм вкъщи. Иначе обичайното - мед, лимон, билков чай - от лайка, мащерка, мента, джинджифил.

# 123
Билков чай с мед и лимон. Лукчетата са навсякъде - в дома, в чантата и в колата, обжавам зелените

# 124
  • на последния етаж
Чай с мед и лимон, сладолед, лукчета.

# 125
Винаги си вземам пакетче с билкови лукчета, за смазка на гърлото. В зависимост от това дали инфекцията е вирусна или бактериална, сътветно студени или топли напитки.

# 126
  • София
При дискомфорт в гърлото,започвам да пия билков чай и да смуча бонбони за гърлото. Ако не ми мине, почвам да правя гаргара с вода със сода.

# 127
  • София
Гаргара с оцет и сода. Много бързо действа.

# 128
Чай с мед, топло мляко или лукчета. Лукчетата използвам и при запушен нос.

# 129
Доказано при мен при първи симптоми , веднага чай с мед и джинджифил , гаргара със сол , лукчета - ментови , хомеопатия и всякакви билкови пастили.

# 130
  • Бургас
Лукчета и всякакви пастили използваме при болно гърло.Също и гаргара с хлябна сода и топла,в никакъв случай гореща вода.Пием също и топла вода и чай,също в никакъв случай гореща.
Лукчета използваме и по всяко време,любимо,бюджетно лакомство са вкъщи.

# 131
Пия много чай и смуча лукчета с джинджифил!

# 132
  • Пловдив
За болки в гърлото и кашлица, баба ми беше казала следната рецепта. Сока от един лимон се смесва с две супени лъжици мед, хубаво се разбърква и после се добавят 2 супени лъжици ракия. От този "сироп" се пие по 3-4 пъти на ден. За ден, два и си излекуван. А лукчета ползваме, когато ни се прияде нещо сладичко.

# 133
  • София
Като усетя болки в гърлото се напарвам хубаво в банята, пия билкови чайчета, смуча прополки и лукчета.

# 134
Пия чай с лукче, мед и лимон.

Общи условия

Активация на акаунт